23-10-2007, 19:50
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
אז תן לי לתקן, לא הייתי ברור
תותחנים מתחלק לתותחנות וחי"ר. אין שום קשר בין התפקיד תעשה בתור תותחן (שזה מה שפירטתי עליו) לבין מה שאתה בקו חי"ר.
אני לא זוכר, יכול להיות שיש הכשרת מפקדי חוליה, אבל זה לא כל כך רלוונטי, הסבירות הכי גבוה היא שברגע שיחלקו לחוליות (במעצר לדוגמא) אז מפקדי החוליות יהיו המפל"ג (מ"מ) המפקד צוות והמש"ק אלפ"א. אם יהיו חסרים מפקדי חוליות אז יתנו לחיל אחראי בצוות (יותר סביר שיביאו מפקד מצוות אחר)
קלע זה תפקיד שיש גם בתותחנים (אני עשיתי קורס קלעים, גם הסתובבתי עם A3) אני ממש נהנתי מהתפקיד. אם אתה רוצה להגדיל את הסיכוי שלך להיות קלע אז תהיה טוב במטווחים ותנדנד למפקד שלך.
יש גם נגביסט שעובר הכשרה של שבוע כדי לתפעל נגב.
צלף אין בידיוק, פעם בתקופה מוציאים איזה בן אדם אחד מגדוד לקורס אבל רק בתור צ'ופר, הוא לא משתמש בהכשרה הזאתי.
אתה כמובן יכול לצאת לקורס מפקדים, ואז לא רק שתהיה מפקד חוליה, אתה תפקד על חיילים עם כל המשתמע מזה. אתה יכול גם לבקש לצאת לקורס חובשים אחרי המחזורית אם זה משהו שמעניין אותך.
יש הרבה תפקידים מעניינים ומאתגרים בתותחנים, אבל באמת שהכל זה בייחס שלך, תהיה שפיץ מתחילת הטירונות המפקדים ילכו לקראתך בבקשות שלך ואז גם תקבל תפקיד יותר טוב בקורס תותחן. תהיה טוב בצפ"ס, תשקיע בתותחנות - המפקדים שלך יעריכו את זה ויצ'פרו אותך במשימות יותר מעניינות כשתגיעו לקו חי"ר. ככה זה, דברים "יוקרתיים" זה לא רק בתפקיד שרשום לך במחשבים של השלישות, זה בעיקר ההשקעה שלך בתפקיד וכמה אתה מוכן לתת.

הגלריה שלי בפליקר
|