לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-10-2007, 19:23
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי giladh שמתחילה ב "לא חושב שיש קלעים וצלפים..."

בהחלט יש קלעים בתותחנים, יש גם נגביסט ומטוליסט.

לפותח האשכול, לא הייתי קורא לזה תפקידים יותר יוקרתיים, בסופו של דבר בתור חייל אתה עושה את העבודה שלך ולכל אחד יש תפקיד שבסופו של דבר הוא חשוב.

אני אכתוב לך בקצרה איזה תפקידים יש ואם אתה רוצה יותר מידע תשתמש בחיפוש, יש הרבה מאוד חומר (תתחיל בעוגן מאמרים)

יש את המ.ט שיושב במפי"ק (נגמ"ש פיקוד) ועוזר לחשב את נתוני הירי, זה עבודה יותר עם מחשב ומפות (שהיום גם נמצאות כבר על המחשב) זה לא אומר שהוא פחות לוחם, בקוי חי"ר כולם עושים אותו דבר ובקוי תותחים ואימונים הוא נמצא ביחד עם הסוללה פשוט בנגמ"ש פיקוד ולא בתומ"ת (התותח)

בצוות תומ"ת יש את הכוון, הוא מכוון את התומ"ת על פי הנתונים שהוא מקבל מהמפי"ק בגלל שהתפקיד שלו דורש ממנו להכיר את המחשב (יתר הלוחמים לא מכירים או מכירים בצורה יותר בסיסית) אז הוא נחשב המספר 2 של המפקד בכל מה שקשור למקצועיות. ויש את המש"ק אלפ"א שהוא חייל שמקבל אחריות על נגמ"ש שנוסע ביחד עם התומ"ת, זה תפקיד עם הרבה מאוד אחריות, הוא מפקד הכלי לכל המשתמע מכך (זאת אומרת שהוא צריך לדעת לקרוא מפה למקרה שהוא ינתק מהתומ"ת) וזה אומר שהוא אחראי על הטיפול בכלי.

כמו שאמרתי יש עוד המון מידע בפורום, זה רק על רגל אחת, תעשה חיפוש

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-10-2007, 19:33
  L.K L.K אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.09.07
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "בהחלט יש קלעים בתותחנים, יש..."

תודה רבה על הפירוט
כן עשיתי חיפוש תאמין לי אם הייתה מבין את כמויות האשכולות שקראתי פה בפורום לגבי תותחנים לא הייתה אומר לי לערוך חיפוש חחח

בכל מקרה פשוט אני רואה חברים שלי שהם חי"רניקים שאחד קיבל קורס קלעים ועוד חבר קיבל קורס מפקד חוליה דברים שבתכלס מעניין ואיכותי.

עכשיו כולם יודעים שתותחנים זה לא חי"ר בלה בלה בלה...אבל בתכלס בתקופה האחרונה תותחנים עושים קוי חי"ר לכל דבר, משתתפים במעצרים, מארבים ועוד.. אז חשבתי שגם יהיה תפקידים של צלפים ומפקדי חוליות שאני יוכל לשאוף אליהם
אבל אם אני מבין נכון מההודעה שלך אז אין כזה דבר בתותחנים, וכל התפקידים מתקשרים ישר לתפקידי הכלי עליהם הם מופקדים (תקן אותי אם אני טועה).

בקשר לתפקיד הקשר...מישהו יכול לספר לי יותר בהרחבה עליו זה נשמע לי הכי מעניין ואיך זה מתבטא בחיל התותחנים?

תודה
ישן 23-10-2007, 19:50
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי L.K שמתחילה ב "תודה רבה על הפירוט כן עשיתי..."

אז תן לי לתקן, לא הייתי ברור

תותחנים מתחלק לתותחנות וחי"ר. אין שום קשר בין התפקיד תעשה בתור תותחן (שזה מה שפירטתי עליו) לבין מה שאתה בקו חי"ר.

אני לא זוכר, יכול להיות שיש הכשרת מפקדי חוליה, אבל זה לא כל כך רלוונטי, הסבירות הכי גבוה היא שברגע שיחלקו לחוליות (במעצר לדוגמא) אז מפקדי החוליות יהיו המפל"ג (מ"מ) המפקד צוות והמש"ק אלפ"א. אם יהיו חסרים מפקדי חוליות אז יתנו לחיל אחראי בצוות (יותר סביר שיביאו מפקד מצוות אחר)

קלע זה תפקיד שיש גם בתותחנים (אני עשיתי קורס קלעים, גם הסתובבתי עם A3) אני ממש נהנתי מהתפקיד. אם אתה רוצה להגדיל את הסיכוי שלך להיות קלע אז תהיה טוב במטווחים ותנדנד למפקד שלך.

יש גם נגביסט שעובר הכשרה של שבוע כדי לתפעל נגב.

צלף אין בידיוק, פעם בתקופה מוציאים איזה בן אדם אחד מגדוד לקורס אבל רק בתור צ'ופר, הוא לא משתמש בהכשרה הזאתי.

אתה כמובן יכול לצאת לקורס מפקדים, ואז לא רק שתהיה מפקד חוליה, אתה תפקד על חיילים עם כל המשתמע מזה. אתה יכול גם לבקש לצאת לקורס חובשים אחרי המחזורית אם זה משהו שמעניין אותך.

יש הרבה תפקידים מעניינים ומאתגרים בתותחנים, אבל באמת שהכל זה בייחס שלך, תהיה שפיץ מתחילת הטירונות המפקדים ילכו לקראתך בבקשות שלך ואז גם תקבל תפקיד יותר טוב בקורס תותחן. תהיה טוב בצפ"ס, תשקיע בתותחנות - המפקדים שלך יעריכו את זה ויצ'פרו אותך במשימות יותר מעניינות כשתגיעו לקו חי"ר. ככה זה, דברים "יוקרתיים" זה לא רק בתפקיד שרשום לך במחשבים של השלישות, זה בעיקר ההשקעה שלך בתפקיד וכמה אתה מוכן לתת.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:22

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר