30-10-2007, 16:10
|
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
שוב אני לא מבין את המונחים שלך - "בניית vlan על סאבנט" ? vlan זו הגדרה לוגית, לא בונים אותה על שום דבר, היא עצמאית. בתוך VLAN אפשר להגדיר פורטים (Tagged/Untagged/Hybrid) ואף ממשק IP של המתג עצמו (VLAN-Interface) - לא יודע למה אתה קורא net id. הכי טוב שתכתוב לי מה הפקודות שאתה כותב כדי להגיע למה שאתה אומר... (אני מתחיל לחשוב שאתה מדבר על VLAN Isolation?)
לגבי הרעיון שלי, עשית קצת סלט...
כמו שאמרתי קודם - ל 4500 יכולים להיות הרבה VLAN Interface-ים - ובאופן טבעי יהיה ניתוב של תעבורה בין כולם, על פי טבלת הניתוב. אל תשכח שטבלת הניתוב מכילה גם ניתובים שאתה הגדרת עצמאית (כמו DGW) וגם ניתובים שנגזרים כתוצאה מדברים אחרים - למשל - VLAN-Interface-ים כאמור. ככה שכל VLAN-Interface שאתה יוצר, באופן טבעי ידע לנתב תעבורה מה network mask שלו אל כל שאר הרשתות - ובהעדר רשת מתאימה בטבלת הניתוב - ל DGW.
לכן, אם תיצור שני VLAN Interface על שני VLAN-ים שונים, ועל כל VLAN כזה תחבר פורט אחר בסוויצ' המחלקתי - תעבורה שתגיע מהמחלקתי תצא דרך הפורט המתאים בהתאם לטבלת הניתוב של הפורט המחלקתי.
בכיוון ההפוך, זו באמת שאלה מעניינת. התעבורה החוזרת תמיד תחזור דרך פורט מסויים, אותו אחד שקשור ל VLAN שעליו תגדיר את הניתוב ב 4500 לכיוון ה network שמוגדר על המתג של המחלקה ההיא. אלא אם כן תעשה source based routing... 
איפה הבעייה שלך, ב upload, ב download, או בשניהם?
דבר נוסף ואולי שהייתי צריך לשאול אותו בהתחלה - מדוע - למען בוראו של עולם - אתה לא עושה QoS פשוט ב DGW שלך ?
|