01-11-2007, 17:57
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
אכן, דן, התשוקה לשאול את דעתו של הציבור היא אכן דבר מוזר, שאינו נפוץ במזה"ת...
ולכן לא פלא שאתה כ"כ מתנגד לו (בעיקר כאשר אתה סבור שהעם יצביע אחרת מכפי שאתה רוצה).
זוהי תופעה מופלאה, אתה מעוניין לכפות על העם מדיניות שרובו מתנגד לה, ועוד מעז לטעון שאתה
בעד מה שטוב לעם הזה...
דן, אני לא בעד בחירות "כל אימת שדרכי אינה מתקבלת". אני בעד בחירות ברגע שנוצר צורך
בהן, למשל, כאשר ממשלה רוצה לקבל הסכמה ציבורית להסכם מדיני שיכריע גורלם של מליונים
פה. אתה מתנגד עקרונית לבחירות, בכל פעם שיש חשש שרצון הציבור אשכרה יכובד. הנה, שרון
נבחר על מצע שאני מאמין בו, וביצע מדיניות שמאל. לא ראיתי שאתה, כדמוקרט דגול, חשבת
שיש מקום ללכת לציבור ולקבל אמון מחדש מהעם. מבחינתך מותר להקים כאן רודנות, ובלבד
שתפעל עפ"י עקרונות השלומיזם המוחלט.
כבר הסברתי לך בעד מה אני, רק שהשלומיזם מונע ממך להפנים תפיסות שאינן כוללות משיחים
וחומוסים בדמשק...
אני בעד שמדינת ישראל תצא מהמרדף המטופש הזה בעקבות הבלתי אפשרי. לא ייתכן שלום
בדור הנוכחי, שכן כל זמןש שיש מליוני פלסטינים שחיים במחנות פליטים, וחולמים על הבית שבו גרים
רבבות דנרוזים מ"העם הישראלי", אין סיכוי לשלום, גם אם נחזור לקווי הקודש של הפסקת הצהריים
ברודוס 1949, בכל נקודה ונקודה, וגם אם נגרש חצי מליון יהודים מאיו,ש וי-ם, וגם אם ניתן להם את
הכותל.
מדינת ישראל צריכה לחדול מההזיות הללו, ולהתייחס למצב המלחמה שהערבים כפו עלינו, בתור מצב
נתון שאין לנו שום יכולת לשנות אותו, אלא אם כן נתאבד כולנו יחדיו, או נעבור למקום אחר (כאילו
שמישהו ייתן לנו...).
אתה מבין, דן, להזות על שלום זה יפה וראוי, אבל עד כה זה רק הרחיק את השלום. ישראל חתמה
על יופי של הסכמים עם הפלסטינים ב15 שנה האחרונות, ובכ"ז מי שנבחר להנהיגם, אחרי כל זה,
הם אלה שרוצים בגלוי בהשמדת ישראל.
|