לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-10-2007, 20:46
  TheJudean TheJudean אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.05.07
מצרים מתכוונת להקים תחנות כוח גרעיניות

נשיא מצרים, חוסני מובארק, הודיע היום כי ארצו תקים כמה תחנות כוח גרעיניות על מנת לשמר את משאבי האנרגיה של המדינה.

בהודעה בשידור חי בטלוויזיה מסר מובארק כי מצרים תבנה את תחנות הכוח כדי לגוון את מקורות האנרגיה של המדינה וכדי לשמר את הגז והנפט עבור הדורות הבאים.

"ביטחון האנרגיה הוא חלק מרכזי בבניית עתיד המדינה וחלק בלתי נפרד ממערכת הביטחון הלאומי של מצרים", אמר מובארק במהלך טקס חניכת השלב השני בבניית תחנת כוח חשמלית צפונית לקהיר.

הנשיא מובארק גם הודיע כי הוא מחדש את פעילות המועצה העליונה שתהיה אחראית על התוכנית הגרעינית.
הוא הוסיף כי ארצו תבקש סיוע של "שותפות בינלאומיות" ושל הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית.

מחלקת המדינה האמריקנית הודיעה כי וושינגטון לא תתנגד לתוכנית הגרעינית כל עוד היא תכבד את האמנה לאי הפצת נשק גרעיני ואת החוקים של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית.
"מדינות שרוצות להשיג אנרגיה גרעינית לפי ההתחייבויות הבינלאומית אינן מהוות בעיה עבורנו.
אלה מדינות שאפשר לעבוד איתן", אמר דובר מחלקת המדינה, שון מק'ורמיק.

בנו של מובארק, גמאל, קרא בשנה שעברה לחדש את התוכנית הגרעינית של מצרים שהוקפאה אחרי התאונה הגרעינית בצ'רנוביל ב-1986.
קודם לכן ערכה מצרים ניסויים גרעיניים בהיקף קטן במשך שנים רבות, אך ללא העשרת אורניום.

מתוך אתר NRG:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/652/524.html

דעתכם?
האם ניתן לסמוך על מדינה, במיוחד מצרים, שתקיים הצהרתה ולא תשתמש בטכנולוגיות שתרכוש לשם בניית פצצה גרעינית (במוקדם או במאוחר)?

האם, לאחר שיתברר כי מצרים רצינית ולא ניתן להניע אותה מרצונה, כדאי לישראל לסייע למצרים על מנת להדק קשרים ובכדי לעקוב מקרוב על בניית הכורים?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-10-2007, 22:55
צלמית המשתמש של Shavit69
  Shavit69 Shavit69 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.10.06
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "כן... צריכים..."

לא חושב שצריכים. לפני בערך חצי שנה ניהלתי אותו ויכוח עם עוד משתמש אחר בפורום, "נץ כחול" קראו לו. (נדמה לי)
אני רק אמנה כמה מן החסרונות העיקריים של תחנה גרעינית:
1) עלות ביטחונית גבוהה. תאר לעצמך איזה מן הגנה תיהיה שם סביב המתחם, ואוהו - כמה היא תעלה..
2) אני רוצה לדעת אם במקרה של מלחמה נגד איראן למשל - עדיין משאירים את התחנה "דולקת". או במקרים של ירי תלול-מסלול אחר.
3) מה יקרה אם תיהיה רעידת-אדמה בלתי צפויה?
4) סיכוי קלוש אבל עדיין סיכוי - מה יהיה אם תיהיה תקלה?
5) לא יודע מאיפה נשיג את הדלק לתחנה. אבל זה כבר קטע טכני, צריך לבחור איזה סוג של תחנה אתה רוצה לקנות קודם. ואם לא ניהיה עצמאים לגמרי בניהול התחנה - זה חיסרון.
אבל חיסרון שדי השלמנו איתו אפשרי לומר, אנחנו לגמרי לא עצמאיים בשוק האנרגיה.
20% מהנפט מגיע מאזרביג'אן, עוד מרוסיה וגם ממצרים, וכמובן - מעזה. (דבר מעצבן, איפה יש ערבים יש גם נפט - בטח אחרי שנוותר גם על הגדה, הם ימצאו שם נפט ליד ים המלח..)
שלא לדבר על מה שקרה עם איראן, בשנים מסוימות בשנות ה-60 וה-70 יותר מ-90% מהנפט הגיע מאיראן, לפי מחקר חדש ששמעתי עליו ב"לונדון וקירשינבאום". כך שיכול להיות ששיקול הנפט גם נכנס למוח היהודי בכל הקשור לקשרים הביטחוניים עם איראן.
במלחמה האחרונה לדוגמא, ספינות פחם לא רצו להכנס לנמל חיפה מחשש לקטיושות. -תאמין או לא.
כמובן יש עוד בעיות סביבתיות, אבל בשעה כזאת קצרה היריעה מלמנות את כל החיסרונות...

עריכה: ובנוגע לנושא - כל העיניין תחת פיקוח אמריקאני ובינלאומי. אבל זה לא אומר שלא צריך לדאוג ולחשוש.
מעניין אם "המוסד" יכול להרוג את העיניין בשקט, אבל זה סיכוי קלוש כבר.
מה שכן צריך להדאיג זה האם זה אפשרי תחת חוק בינלאומי להוציא את הפקחים של IAEA מהכורים תחת "אינטרס מצרי לאומי חשוב". (אם אני לא טועה באמנת IAEA בשנות ה-80 בהחלט הייתה יכול להוציא את כל הפקחים ולקחת את כל הכורים על האדמה שלך, וזה היה חוקי לגמרי)
-כך שמעניין אם אפשר להלאים תחנות כוח גריעיניות, כמו שאפשר להלאים בתי-זיקוק.
עוד דאגה, זה שתיהיה רוויה בתחנות-כוח גרעיניות במצרים, ובמזרח התיכון בכלל.
ברגע שיש לך מספיק תחנות גרעיניות, יש לך מספיק אורניום טבעי (לא מועשר) כתוצאת-לוואי משימוש בתחנות, ואתה יכול להשתמש בו כדי לבנות פצצה גרעינית. (אם אני לא טועה, זאת שעה מאוחרת ואני כבר מזמן לא התעסקתי בעיניין הזה...)
וזה כבר קיים ביפן ובגרמניה - שתי המדינות יכולות לבנות פצצה גרעינית תוך שנה מרגע ההחלטה על לבנות אחת, מכיוון שכל חומרי הגלם בשביל הפצצה כבר נמצאים אצלן במדינה. הבעיה שלהן תיהיה לתכנן את הפצצה מנק' מבט הנדסי, ואחר-כך גם להמשיך לפתח אותה בקנה-מידה קטן יותר כך שהיא תוכל להיות על ראשי-חץ בליסטיים ונשקים אחרים.

נערך לאחרונה ע"י Shavit69 בתאריך 29-10-2007 בשעה 23:09.
ישן 29-10-2007, 23:54
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי TheJudean שמתחילה ב "מצרים מתכוונת להקים תחנות כוח גרעיניות"

ידוע לי שיש כבר מיקום בנגב לתחת כוח גרעינית מוצעת. אלא שאני שואל את עצמי - למה לבנות במקום חדש על כל הבעיות שלו והצרכים הביטחוניים.

מדוע לא להקים את התחנה בקמ"ג עצמה או בצמוד אליה. יש שם כבר את סידורי הביטחון הטובים ביותר (כך אני מקווה לפחות) והם יודעים או אמורים לדעת שם כיצד לטפל בכל מה שקשור לגרעין / פסולת גרעינית וכו' (כן כן תקפצו - לשפוך אותה למכתש הקטן - בסדר).

בכל מקרה הרעיון הזה לטעמי יכול לחסוך הרבה מאד עלויות, להיות יותר בטיחותי ופחות בעייתי מכל היבט אחר - ועוד בונוס - תמיד יש לך בסביבה מהנדסי גרעין מיומנים אם יש בעיה.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:08

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר