08-11-2007, 15:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.02
|
|
מודה ועוזב - מתקן
from הבלוג של שרון גל by sharongal@10.tv (שרון גל)
בוקר טוב פואד. הבנתי שהיום, בראיון לנסים משעל ב"רדיו ללא הפסקה" אמרת על פינוי גוש קטיף את הדברים האלה: "אני מודה ומתוודה, אני הייתי עם אלה שעמדו עם כל הכוח מאחורי אריק שרון, והיום אני אומר בראש מורם: טעינו, שגינו, עשינו טעות גדולה מאוד". מרשים.
אני מכיר לא רע את פואד. הוא איש חביב, חייכן, נעים הליכות. פוליטיקאי שקשה לא לחבב – לא משנה באיזה צד אתה של המפה הפוליטית. עכשיו הוא גם מפגין יושר פנימי – אתם יודעים באיזה סבל כרוכה הודאה בטעות כשאתה פוליטיקאי? ועוד אצלנו, במקום שבו רוב הח"כים לא יודעים בושה מהי, מהו דין וחשבון ציבורי, איך כותבים בלי שגיאות את המילה אחריות.
אבל לוידוי הזה, בניימין בן אליעזר, יש משמעות מרחיקת לכת, מעבר לקבלת האחריות על המעשה עצמו. לא רק פינית שטח - בעצם תמיכתך במהלך שהוביל אריאל שרון, פינית גם אנשים. כן, כן, א נ ש י ם.
אתה וחבריך למשימה הלאומית הזאת, לא רק עקרתם אותם מבתיהם, מנכסיהם, ממפעל חייהם – גם זרקתם אותם לכלבים. הפקרתם אלפי יהודים, שנשלחו להתיישב שם בעידוד ממשלות ישראל והיו לשכבת מגן. ואת השטח הותרתם, כפי שהבנת סוף סוף, להקמת צבא טרור מסוכן, פונדמנטליסטי, שהתחמש מאז מכף רגל ועד ראש.
לכן פואד, למרות שבעצם ההכרה שלך בטעות אתה מפגין אומץ לב מרשים, אינך יכול לפטור את עצמך באימרה "מודה ועוזב ירוחם".
אתה יודע מה, לפחות תעשה מעשה. קח על עצמך משימה לאומית של ממש: טפל באנשים שעקרת משם בעצם תמיכתך במהלך. דאג להם סוף סוף לקורת גג ראויה, דאג לילדים שלהם, שפוגשים פסיכולוגים באופן קבוע מאז, דאג לפצות את המשפחות האלה כראוי על מה שאיבדו בגללכם, תציל אותם ממנהלת סל"ע שמיום הקמתה סובלת מנכות קשה.
כשאתה פוליטיקאי ושר בממשלה, לא מספיק להודות ברדיו שטעית. זו לא טעות בתכנון תוואי של כביש מהיר, זו טעות שגרמה לאנשים לאבד את כל עולמם. לפחות תנסה לתקן משהו. רק אז לאמירה הזאת תהיה משמעות.
|