לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-11-2007, 12:50
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.02
מידע פואד מכה על חטא: ההתנתקות היתה טעות

השר בנימין בן-אליעזר שתמך בתוכנית ו"עמד מאחורי שרון בכל הכוח", אמר כי הוא "מודה ומתוודה – טעינו ושגינו". לדבריו נוצר פה תקדים: "שטח שאתה מפנה הופך להיות בסיס טרור. נקודה"

nrg מעריב
8/11/2007 12:11

תהליך ההתנתקות היה טעות גדולה מאוד – כך אומר הבוקר שר התשתיות, בנימין (פואד) בן-אליעזר, בראיון לרדיו ללא הפסקה. בן-אליעזר הודה כי על אף שבעבר תמך בתהליך אותו יזם רה"מ לשעבר אריאל שרון, בדיעבד הוא סבור כי מדובר בתקדים מסוכן.

"אני מודה ומתוודה, אני הייתי עם אלה שעמדו עם כל הכוח מאחורי אריק שרון, והיום אני אומר בראש מורם: טעינו, שגינו, עשינו טעות גדולה מאד", אמר בן-אליעזר. לדבריו, התהליך יעיל רק "כאשר הדבר הזה נמסר לידיים אחראיות ומעוגן בהסדרים וערבויות בינלאומיות. פה נוצר תקדים - שטח שאתה מפנה אותו הופך להיות בסיס טרור, נקודה".

באשר לשאלת התגובה הישראלית לירי הקסאמים מתוך רצועת עזה, טען בן-אליעזר כי אין מנוס מלפעול ולהשיב על מטחי הרקטות. על הטענות בדבר פגיעה באוכלוסיה האזרחית הפלשתינית, השיב כי הניסיון של ישראל למנוע פגיעות בנפש הוא בלתי אפשרי, לאור המצב הנוכחי ברצועת עזה.

"מדינת ישראל חייבת להגיב, אלא מה?", אמר. "ישראל ממשיכה לבוא ולומר 'אני מטילה עליי חובות', ששום מדינה אחרת בעולם לא מטילה עליה. 'אני מטילה עליי פה הגבלות מוסריות'". עוד הוסיף כי "יש פה התנגשות בין שתי דיסציפלינות: עם אחד שמוכן ללכת ולהתאבד ורואה בזה מצווה וכבוד, ועם שני רוצה לחסוך כל טיפת דם".

דבריו של בן-אליעזר מגיעים לאחר שהבוקר נורה מטח של שלוש רקטות לעבר צפון העיר שדרות, שנחתו בשטחים פתוחים מדרום לאשקלון. אחת הרקטות נחתה ליד מתקן אסטרטגי. איש לא נפגע ולא נגרם נזק.

לידיעה המלאה

מי אמר ששמאלנים לא משתנים או משנים את עמדותיהם?

נקווה רק שהאמירה הזו של פואד לא תהווה בסיס לחקירה בחשד לחתירה תחת מעמד ראש ממשלה מכהן שנבחר בהליך דמוקרטי במדינה שמתיימרת להיות דמוקרטיה עם ציבור שהזיכרון שלו קצר מפילטר של סיגריה שאסור לעשן בבאר.

כל הכבוד לפואד על אמירת האמת שלו. למעשה, מאז ההתנתקות לא נורתה יותר מרקטה אחת או שתיים על השטח שפונה, וגם האחת או שתיים היו בטעות. הרוב היה על שדרות / אשקלון.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-11-2007, 15:32
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
נו, אז הוא יתנגד להסכם עם אבו מאזן, שקיבל את רצועת עזה, וגורש ממנה אחרי שעזבנו?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי HummerH1 שמתחילה ב "פואד מכה על חטא: ההתנתקות היתה טעות"

להגיד "טעינו"זה יפה, אבל כדי להוכיח למידה מטעות, יש להימנע מלתמוך בחזרה עליה: הסכם עם אבו
מאזן שכולל נסיגה ישראלית משטחים, דינו כדין נסיגה חד-צדדית. אין לאבו מאזן, אפילו רצה, שום
יכולת למנוע מהשטח שיקבל להפוך לבסיס טרור. מהסיבה הזו צריך כל אדם שטוען שלמד לקח
מההתקפלות, שאין לחתום עם אבו מאזן על שום הסכם לפני שיוכיח יכולת אמיתית (דוגמא ליכולת כזו
יכולה להיות הכנסת אלפי מחבלים שלו לרצועה דרך מצרים, וכיבושה פיזית מידי חמא"ס). אם יצליח
ל-ח-ס-ל את שלטון חמא"ס ברצועה (בכוח, לא בהסכמי בוף הקבועים שלהם), אז הוא יוכיח שיש טעם
בכלל לבזבז זמן על שיחות עימו.
עד לאותו רגע, הוא וסאלם פיאד מהווים לא יותר מאשר תמונה פלסטינית של מתינות יחסית,
שמאחוריה עומד כלום אחד גדול...
ישן 08-11-2007, 15:53
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.02
כתבה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי HummerH1 שמתחילה ב "פואד מכה על חטא: ההתנתקות היתה טעות"

מודה ועוזב - מתקן

from הבלוג של שרון גל by sharongal@10.tv (שרון גל)

בוקר טוב פואד. הבנתי שהיום, בראיון לנסים משעל ב"רדיו ללא הפסקה" אמרת על פינוי גוש קטיף את הדברים האלה: "אני מודה ומתוודה, אני הייתי עם אלה שעמדו עם כל הכוח מאחורי אריק שרון, והיום אני אומר בראש מורם: טעינו, שגינו, עשינו טעות גדולה מאוד". מרשים.

אני מכיר לא רע את פואד. הוא איש חביב, חייכן, נעים הליכות. פוליטיקאי שקשה לא לחבב – לא משנה באיזה צד אתה של המפה הפוליטית. עכשיו הוא גם מפגין יושר פנימי – אתם יודעים באיזה סבל כרוכה הודאה בטעות כשאתה פוליטיקאי? ועוד אצלנו, במקום שבו רוב הח"כים לא יודעים בושה מהי, מהו דין וחשבון ציבורי, איך כותבים בלי שגיאות את המילה אחריות.

אבל לוידוי הזה, בניימין בן אליעזר, יש משמעות מרחיקת לכת, מעבר לקבלת האחריות על המעשה עצמו. לא רק פינית שטח - בעצם תמיכתך במהלך שהוביל אריאל שרון, פינית גם אנשים. כן, כן, א נ ש י ם.

אתה וחבריך למשימה הלאומית הזאת, לא רק עקרתם אותם מבתיהם, מנכסיהם, ממפעל חייהם – גם זרקתם אותם לכלבים. הפקרתם אלפי יהודים, שנשלחו להתיישב שם בעידוד ממשלות ישראל והיו לשכבת מגן. ואת השטח הותרתם, כפי שהבנת סוף סוף, להקמת צבא טרור מסוכן, פונדמנטליסטי, שהתחמש מאז מכף רגל ועד ראש.

לכן פואד, למרות שבעצם ההכרה שלך בטעות אתה מפגין אומץ לב מרשים, אינך יכול לפטור את עצמך באימרה "מודה ועוזב ירוחם".

אתה יודע מה, לפחות תעשה מעשה. קח על עצמך משימה לאומית של ממש: טפל באנשים שעקרת משם בעצם תמיכתך במהלך. דאג להם סוף סוף לקורת גג ראויה, דאג לילדים שלהם, שפוגשים פסיכולוגים באופן קבוע מאז, דאג לפצות את המשפחות האלה כראוי על מה שאיבדו בגללכם, תציל אותם ממנהלת סל"ע שמיום הקמתה סובלת מנכות קשה.

כשאתה פוליטיקאי ושר בממשלה, לא מספיק להודות ברדיו שטעית. זו לא טעות בתכנון תוואי של כביש מהיר, זו טעות שגרמה לאנשים לאבד את כל עולמם. לפחות תנסה לתקן משהו. רק אז לאמירה הזאת תהיה משמעות.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:35

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר