09-11-2007, 14:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.08.06
|
|
זה שאתה שואל "מה הבעיה שזה חינם" בדיוק בגלל זה כתבתי את ההודעה שלי
אבל אם אתה רוצה אני יסביר לך שוב:
א. אתה בעצמך מתלמד ב PHP מאתרי אינטרנט ולכן אתה נגד זה עכשיו, אבל כשתיהיה מנוסה אתה תבין.
ב. אחי צריכים פה פרנסה, העולם לא יעבוד בשבילך, נכון שקוד פתוח וכל הקטע של מדריכים חופשיים זה נחמד, אני לא אומר שלא, פשוט אני חושב שיש בזה גם חיסרון, והחיסרון הוא שזה לא מביא לך פרנסה, זה כמו לעבוד בחינם. אתה מסכים לשבת שעות לכתוב קוד באורך של אלפי שורות קוד ולהפיץ אותו בחינם? מה זה מביא לך? נכון שאתה עוזר לאחרים, אבל זה לא דבר שמציל חיים, להתנדב ולתרום אוכל או דברים כאלה בחינם אלו דברים חשובים, כשמדובר בדברים וירטואלים אתה לא מציל חיים ולא תורם כלום, זה תורם רק לכיף של מישהו אחר.
לא עדיף אם כבר בנאדם עושה עבודה כל כך קשה, לא עדיף לתת לו בעבור זה כסף?
ג. אתה שואל למה צריך ספרים כשיש את זה באינטרנט?
יש לי בשבילך כמה תשובות:
1. חינם זה לא טוב! כמו שאמרתי בהודעה הקודמת, כשיש את זה באינטרנט, אז לאף מתכנת לא תיהיה פרנסה - אתה לא מבין את זה?.
2. ספרים (מכל סוג ותוכן) ממש לא יקרים, זה עולה בערך 30 - 200 שקל, תלוי במספר הדפים בספר.
3. המדריכים באינטרנט לא מסבירים באופן פרטני, מי שכותב ספרים לעומת זאת משקיע שעות רבות הרבה יותר לצורך כתיבת הספר, ולמה? כי יש לו ינתרס, יש לו רצון, הוא יודע שאחרי שהוא יכתוב את כל הספר אז הוא (הכותב של הספר) ירוויח מזה כסף - זה בעצם מושך אותו, בנוסף הכותב יוצא מנקודת הנחה שאתה לא מבין כלום בבניית אתרים.
עוד דבר, יותר נוח לשבת בשולחן ולהחזיק את הספר לשבת וליקרא בנוח, לא ליסתקל על המחשב מרחוק ולהוציא את העינים בשביל לקרוא (גם אם מדובר במסך חדיש, עדיין אתה מאמץ את העיינים בכך שאתה רחוק מהמסך)
4. אנשים שכותבים את המדריכים באינטרנט, יש להם איזשהו סיבה למה הם עושים את זה ניראה לך? הם עושים את זה כי הם חושבים שהם ירוויחו כסף מהפרסומות שהם ישימו במדריך, אבל בעצם אף אחד לא רוצה לפרסם.
לסיכום: רק ספרים נקודה, ואני חושב שנתתי מספיק סיבות.
אנשים פשוט סתם מתעצלים ללכת לחנות ולקנות ספר.
נערך לאחרונה ע"י avivmas בתאריך 09-11-2007 בשעה 14:19.
|