לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-11-2007, 15:52
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי melarky שמתחילה ב "מדוע בתותחנים האימון מתקדם לא כפוף לבא"ח"

שאלה יפה, אני מעריך שהתשובה היא מתוך הרגל ומהקושי של שבטה לספק את האמצעים הלוגיסטיים של כל הגדודים.

בעקרון לפני כמה שנים החליטו ששבטה תהיה אחראית על האימון המתקדם, אני עדיין מאמין שזה המצב היום אבל בשטח זה לא ממש מיושם.

אימון זה דבר מאוד מאוד יקר, ההוצאה העיקרית היא על דלק ותחמושת, תוסיף לזה עלות תיקונים של הכלים (שבמקרה טוב יכולה להיות לא נוראית ובמקרה הרע להיות מגבוהה מאוד), מזון, ציוד לחיילים. בנוסף לזה מישהו צריך לספק את הכלים עצמם.

בעבר (עד 2002) הכסף בשיבטה נשפך כמו מים, היו עושים ניווטים של לילה שלם עם הכלים בלי לעשות חשבון בכלל (זה היה מיקר את התרגיל בטירוף, קח מרחק שכלי אחד עושה בלילה שלם ותכפיל אותו בכמות הכלים של סוללה שלמה או אפילו גדוד) החימושניקים היו מחליפים חלקים יקרים בכוונה כדי שזה ירד מהתקציב של שבטה (לדוגמא: מצברים). אבל הצבא עשה קיצוץ גדול מאוד והיום סופרים כל קילומטר שהכלי עושה ואפילו עוצרים אימונים אם צריך. (יש לזה גם חסרונות, כמו העובדה שכמעט ולא עושים ניווטים ארוכים שהם קשים מאוד למוביל)

אז אין לשיבטה מספיק כלים בשביל לתת לכולם להתאמן בשיטחה, גם אין מספיק שטחי אימון, יש גם יתרונות ברורים לאימון בשטח שהוא דומה יותר לתוואי המבצעי. מעבר לזה המג"דים רוצים להיות חלק מההכשרה של הסוללה הצעירה שלהם, לכל מג"ד יש את הדגשים שחשובים לו ודברים שהוא היה רוצה שהתרגיל יבדוק (במיוחד מתוך היכרות עם המסו"ל והנקודות החלשות שלו)

בסופו של דבר כפי שכבר אמרתי יש קשר מסויים בין שיבטה לאימון המתקדם, בגלל שיצא לי לכתוב כמה תיקי תרגיל לתרסו"לים אני יכול להגיד שמדובר בכאב ראש לא קטן - צריך לכתוב את התרגיל, שזאת עבודה דיי מייגעת, להציג אותה למג"ד, הוא פוסל אותה ישר ומכניס שורה של תיקונים, אתה מתקן ומגיש לו עוד פעם, הוא מאשר את זה והולך למפקד אגד, המפקד אגד עושה הרבה תיקונים (חלקם הגדול מחזירים אותך לנקודה המקורית שהמג"ד לא אישר) ואז צריך לשנות שוב ואז מגישים את זה לשיבטה, ושוב חוזרים לנקודה שצריך לשכתב הכל מחדש. ואחרי שכבר יש אישור מפילים עלייך איזה שינוי בשטחי אש או במטרה ושוב אתה צריך להתחיל את כל התהליך. בקיצור - שיבטה סתם מוסיפים עוד כאב ראש ועוד תיאומים

*דרך אגב, ערכתי לך את הכותרת כדי שתהיה עיניינית.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:34

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר