לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 14-11-2007, 11:39
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.04
הודעות: 9,419
פרידמן: המוסד היחיד שפועל ללא בקרה חיצונית הוא בית המשפט

פרידמן: העליון הוא המוסד היחיד ללא בקרה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3471170,00.html

"אנו עוברים תהליכים שמוליכים לכך שהרשות השופטת מרכזת את הכוחות של המבצעת והמחוקקת", כך הזהיר אמש (יום ג') שר המשפטים דניאל פרידמן בנאום שנשא בפני עשרות סטודנטים ומרצים בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים.

פרידמן התייחס לטענות הנשמעות נגדו בשל מהלכיו לצמצום כוחה של הרשות השופטת. "מדברים על ריסון עצמי , ומאשימים את הכנסת בחוסר ריסון עצמי. החוקים שמוציאה הכנסת ברובם המכריע הם חוקים הוגנים ומאוזנים, גם בתקופה שלא היתה ביקורת שיפוטית על הכנסת. אומרים 'הבה נטיל על הכנסת מגבלות שלא תתפרע'. גם על הממשלה יש פיקוח - יש בקרה חריפה בצורת בחירות כל כמה זמן. המוסד היחיד שפועל ללא בקרה חיצונית הוא בית המשפט. מדברים על סכנה של חקיקת הכנסת ולכן צריך לפקח עליה, שחלילה החוקים לא יהיו פוגעים. אין לכך שום הצדקה היסטורית.

"ישנן הצהרות וביטויים שמקרבים אותנו לדה-לגיטימציה של הרשויות המחוקקת והמבצעת",

המשיך פרידמן. "קוראים להם לא מוכשרים, מושחתים, לעומת הרשות האחרת שהיא נעלה", עקץ פרידמן את שופטי העליון. "כשמותחים ביקורת על העליון זה בחזקת אסון, טוענים כאילו העליון הוא שמונע קיום חשוך ובולשביקי שהכנסת והממשלה היו גורמים, לו לא היה את העליון. יש איזה נרטיב שפוסל את הכנסת".
על פי פרידמן, "בית המשפט העליון הפך למחוקק" באמצעות כלי הפרשנות. "כאשר בית המשפט פוסק שהוא יכול להחליט על מיגון רצועת עזה אין שום דיון ציבורי. איזה דיון ציבורי היה לפני 15 שנה, כשהיתה המהפכה החוקתית?", תהה פרידמן - והשיב לנשיא בית המשפט העליון בדימוס, אהרון ברק, שעקץ בימים האחרונים במתקפה משלו.
_____________________________________

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)


נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 14-11-2007 בשעה 11:43.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 14-11-2007, 11:43
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.04
הודעות: 9,419
מעבר לדמוקרטיה יש עוד בעייה: אחריות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "פרידמן: המוסד היחיד שפועל ללא בקרה חיצונית הוא בית המשפט"

גם אם הכנסת והממשלה לא היו דמוקרטיות, האחריות רובצת עליהם. האזרח בא בתלונות אליהם, ואילו הבג"ץ פוסק, ואינו לוקח שום אחריות על התוצאות.

דרך אגב, זה נכון גם לגבי התקשורת. הם מכוונים את מהלכי הדברים, המבצעים הם הממשלה והכנסת, ואילו התקשרות אינה אחראית. לדוגמה: כשמדברים על פושעי אוסלו, לאף אחד לא בא לראש להאשים את התקשורת. אבל למה? הם רק מדברים, אבל התוצאות, לזה אין להם אחריות. הם גם לא מבקרים אחד את השני. למה לא מביאים את כל הכתבות האוהדות על הסכמי אוסלו, ומה שיצא מזה אחר כך. פעם בזמן התנ"ך נביא שקר היה מקבל עונש הכי חמור שיש. כיום יש לנו דמוקרטיה ואין אנו זקוקים לענישה מחמירה כזאת, אבל חייבים להוקיע את כל נביאי השקר.
_____________________________________

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)


נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 14-11-2007 בשעה 11:49.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:03

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר