18-11-2007, 19:12
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.06.07
|
|
|
סיכום פורום שיריון באתר 'עולים על מדים'
תהנו, ונראה אתכם שבוע הבא! 
ש: באיזה שלבים מקבלים כל אחד מהסמלים? סיכה לכומתה? סיכה לחולצה? תג חטיבה? כומתה שחורה?הכוונה היא אחרי כמה זמן? ומה סדר הקבלה של הפריטים?
ת: סיכה לכומתה- בסיום טירונות סיכה לחולצה- אות הטנקיסט בסיום מסלול תג חטיבה- באמצע המסלול כומתה שחורה- לאחר 4 חודשים בסיום פרק המקצועות האימון הבסיסי
ש: אם אין לי עדיין כיוון לאן אני רוצה להישתייך כי אני לא מכיר כל כך מה ומי מה עושים?
ת: ביום הגיוס תיהיה לכלל המתגייסים שיחת מג"ד בה תקבלו הסבר על כל אחת מחטיבות השריון והפלסרים, לאחר השיחה תוכלו לשוחח עם קציני ומפקדי שריון שיהיו נוכחים על מנת להתייעץ עמם, לאחר מכן תקבלו שאלון בו תוכלו להשפיע על שיבוצכם בחטיבות השריון.
ש: ראיתי לפי החוברת שקיבלתי בדואר שהמסלול לקצונה עובר רק דרך אלו שקיבלו את הזכות להיות מטק"ים. השאלה שלי היא האם אלו שלא קיבלו את הזכות להיות מט"ק ונישלחו לגדודים יכולים גם הם להיות קצין כל שהוא ?
ת: על מנת להיות ק. שריון הינך מחוייב לבצע קורס מטקים שהינו קורס פיקודי, ללא ביצוע קורס מטקים לא תוכל לאחר מכן לצאת לקצונה כקמין שריון, ישנם שלבים שונים מסיום ההכשרה ובשירותך בחטיבה מבצעית בהם תוכל לצאת למטקים ולאחר מכן לקצונה,
ש: מה בעצם סדר היום במקצועות? לומדים כל היום בכיתה?
ת: סדר היום הינו לימוד בכתה ותרגולת במשטחי הטנקים.
ש: רציתי לשאול שאלה שלא כל כך קשורה לגיוס עצמו אלא לחיל השריון בכלליות.מדוע לדעתך הסטיגמות הרבות על החיל כגון "שריון פחות קרבי או יותר טוחנים מכל חטיבות החי"ר"....כלומר, האם יש משהו מאוחרי זה? האם זה נכון ששריון פחות קרביים? ולא עוסקים בלחימה מבצעית שוטפת???
ת: ראשית חיל השריון הינו חייל קרבי, הטנקים מסמנים תמיד את הקו הקידמי ביותר של הלחימה, גם בשעות אלו ברצועת עזה. טנקים הינו הכלי היותר משמעותי בשה הקרב עם עוצמת אש מאוד גבוהה במגע עם האוייב.חיל השריון אינו נופל בהישגיו מכל יחידת חי"ר אחרת אך ייתכן שאינו מצטיין בשיווק. כל זאת אני כותב מניסיוני האישי כמג"ד עז 77 בחטיבה 7 שפיקד על גדוד בלחימה ומלחמה עם תוצאות מרשימות.
ש: כל כמה זמן יוצאים הבייתה בטירונות? כמה זמן הטירונות? איזה תיק מביאים בתחילת הגיוס לשבועיים או לשבוע?
ת: היציאות הבייתה בטירונות משתנות, לעיתים יוצאים שבת כן ושבת לא ולעיתים יוצאים שתי שבתות רצופות הביתה, הטירונות אורכת כ- 10 שבועות. עליך להביא ציוד לשבוע וביכולתך להיכנס ללינק המצורף שיסייע לך בבחירת הציוד אותו ברצונך להביא http://www.aka.idf.il/giyus/general...amp;DocID=24877
ש: 1. במקרה של עומס על המקלחות בשעת הט"ש האם יש אפשרות להשתמש בשעות השינה על מנת להתקלח לפנות בוקר לקראת התארגנות למסדר? 2. כמה חיילים יש בכל צוות\חדר בטירונות?
ת: יהיה מספיק זמן להתקלח ובמידה ויהיה צורך תוארך שעת הט"ש. המספרים בכל חדר וצוות משתנים בהתאם לגודל הפלוגה, ישנם גדלים שונים של חדרים.לגבי צוותים, הגודל נע בין 8 ל- 10 חיילים בצוות.
ש: 1. האם לכל אחד יהיה נשק אישי שבכל פעם שהוא יגיע לבסיס הוא ישתמש בו וזה יהיה הנשק הקבוע שלו?
2. משיחות עם חברים שהתגייסו, ישנה החמרה עם העונשים שהמפקדים נותנים למתגייסים צעירים שכולה השתמשו בצמד המילים "עד מתי", גם בטירונות של שיריון זה יהיה ככה? אי אפשר למנוע את זה?
ת: 1. לגבי נשק אישי- בשבוע השני של הטירונות תקבל נשק עליו תלמד ותתמקצע, הנשק ימשיך איתך לאחר סיום המסלול לחטיבה המבצעית. 2. כדי להיות לוחם בצבא דרושה משמעת עצמית גבוהה מאוד שחלק מהמתגייסים מגיעים איתה מהאזרחות וחלק מהמתגייסים נבנים במהלך הטירונות, הענישה הינה אמצעי לבניית רמת המשמעת הנדרשת ואין כל מגמה דווקא היום להחמיר בנושא המשמעת, אתם המתגייסים אכן יכולים להשפיע על הרמה.
ש: באיזה שלב בטירונות מקבלים M16 מקוצר?
ת: את הנשק מקבלים בשבוע השני לטירונות ומיד מתחילים ללמוד ולהתמקצע עליו.
ש: מה האורך של מסע הכומתה של השריון ובאיזה שלב הוא מתבצע? האם יערך לנו בוחן מסלול (בדומה ליחידות החי"ר ויחידות אחרות)? אם כן באיזה שלב (טירונות ,מקצועות ,צמ"פ)? כמה בפעמים יערך בוחן הבר-אור במהלך שלבי הטירונות והמקצועות?
ת: מסע כומתה מתבצע לאחר כ- 4 חודשים בצבא, אורכו בין- 30 ל- 40 ק"מ בהתאם לרמת הכושר אליה הגיעה הפלוגה. בוחן מסלול עוברים החיילים החל מ- 3 חודשים בצבא וחובה לעבור אותו בהצלחה. בוחן בר-אור יעבור במסלול בין 4 ל- 5 פעמים, בוחן זה בודק את ההשתפרות האישית של כל לוחם.
ש: אני עם פרופיל 72-ליקויי ראייה, אני יכול להיות בפלס''ר?
ת: חשוב שביום הגיוס תבקש מק. המיון להגיע לגיבוש פלס"ר ולבדיקת רופא חוזרת על מנת שתאושר כחריג חי"ר, במידה ואינך מסתדר תפנה לנציגי הפלס"ר שיהיו ביום הגיוס בבקו"ם והם יסייעו לך.
ש: האם ישנים ב-25.11.07 בבקו''ם?
ת: בלילה הראשון ישנים בבקו''ם וב-26.11.07 תתפנו לגדודים.
ש: תוכל לפרט מה עושה ואיפה נמצאת כל חטיבה?
ת: אין לדבר משמעות היות והגדודים בחיל השריון עושים סבב קווים בניהם בכלל גבולות המדינה וכן כל החטיבות עוברות את ההכשרה בדרום במחנות סיירים ושזפון. חטיבות 7 ו- 188 הינן חטיבות שנמצאות באיזור הצפון וחטיבה 401 באיזור הבקעה.
ש: כמה ארוחות אנחנו נקבל ביום? יהיה לנו זמן לקנות בשק"ם חטיפים וכאלה? בתחילת היום, קודם אוכלים בחדר אוכל ואח"כ עושים את האימון או ההפך?
ת: ישנן 3 ארוחות עיקריות ביום ו- 3 ארוחות ביניים. זמן שק"ם לעיתים ניתן בלו"ז ע"פ הפקודות. לגבי זמן ארוחת בוקר- קודם כל אוכלים ולאחר מכן מתחילים להתאמן, לעיתים הארוחות מתקיימות בשטח.
ש: אין לי נעלי ספורט. האם אני צריך לקנות במיוחד בשביל הגיוס?
ת: לגיוס ולתחילת הטירונות עליך להביא נעלי ספורט מהבית,בסיום הטירונות כל לוחם בצבא מקבל תלוש לקניית נעלי ספורט.
ש: אני מתגייס ללא כושר בכלל.זה אומר שאני לא יצליח? או שאפשר לבנותא ת הכושר?
ת: אנחנו בונים את תכנית הכושר בהדרגתיות על מנת לשמור על בריאותכם, לכן עצם היותך בעל כושר יקנה לך יתרון בשלבי הטירונות הראשונים ובהחלט יסייע לך לבלוט בטירונות.
ש: האם כדאי להביא שק שינה לשינה בחדרים? או שמקבלים שק שינה שאפשר לישון בו גם בחדר, ואז להביא רק ציפה או מצעים?
ת: וודאי שאין צורך להביא שק שינה לצבא, הכל תקבל בצבא, ניתן להביא מצעים מהבית
ש: אני מרכיב משקפיים, אפשר להיות בטירונות עם משקפיי שמש אופטיים?
ת: מותר לחייל ללבוש משקפי שמש אך ורק בזמנו הפנוי ואין ללבוש משקפי שמש בפעילות מבצעית.
ש: . האם יוצאים שבת ראשונה? 2. בלילה הראשון ישנים בבקום? 3. אמרו לי שמתקשרים לחיילים שמתגייסים לשיריון. זה נכון? אז למה לא התקשרו אליי?
ת: 1. שבת ראשונה- יוצאים 2. בלילה הראשון ישנים בבקו"ם. 3. לא מתקשרים לכלל המתגייסים רק לחלקם, תוכל להשפיע על שיבוצך ביום הגיוס
ש: 1 איך אנחנו אמורים להגיע בכל שבוע לבסיסי הטירונות? 2. אם אני אסמן שאני רוצה בעדיפות ראשונה חטיבה 188, אז כמעט בוודאות אני אשובץ לשם? 3. מה התנאים בבסיסי הטירונות ביסל"ש ושיזפון? 4 . אנחנו נקבל נעליים קלות בגיוס?
ת: 1. לבסיס מגיעים עם הסעות. 2. אנו נשתדל לשבץ אותך לפי העדפתך לחטיבה 188 .3. התנאים הם מצויינים, ישנים בחדרים ממוזגים, ישנו שק"ם וכדומה .5. תקבלו נעליים קלות.
ש: אשמח לקרוא על סדר יום לדוגמה בטירונות שריון.
ת: בדומה לכל החילות הקרביים טירונות השריון זהה בשלביה הראשונים לטירונות בכל יחידת חי"ר קרבית,סדר היום מתחיל לפנות בוקר במסדרי השכמה ונוהל בוקר ולאחר מכן במהלך כל היום אנו מבצעים אימונים, מטווחים, תרגילים וכדומה, כולל בשעות הלילה המוקדמות, לאחר מכן מבצעים נוהל סיכום יום, הולכים לישון 6.5 שעות כאשר ליפני כן יש שעת ט"ש (טרום שינה).
ש:
|