בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי dudi.vaknin שמתחילה ב "יש לי פרופיל 97. האם התחשבו בבקשתי לשרת בתפקיד לא קרבי?"
50 : 50
אי אפשר לדעת...
בגדול כל מי שיש לו פרופיל קרבי משובץ לקרבי... אבל זה רק בגדול...
אני בעל פרופיל קרבי (97) ואני לא לוחם...
איך? כי חתמתי לפני הגיוס על קד"צ נהיגה... ברגע שאתה חותם על קד"צ נהיגה אתה כבר בעל תפקיד בצבא... נהג
במקרה שלי אני נהג קו מבצעי... שזה אחד התפקידים היותר איכותיים בצה"ל...
במקור נכתב על ידי dudi.vaknin
היכן ומתי חותמים על קד"צ נהיגה? ומה הדרישות?
אשמח אם תפרט.
תודה.
אין לי יותר מדי זמן לפרט כי אני צריך עוד שעה בערך לנסוע לבסיס...
אבל בגדול אין יותר מדי דרישות...
אתה מתקשר ללשכת הגיוס למדור קד"צ נהיגה ומבקש להרשם...
התהליך הוא פשוט... אתה נרשם, מתחיל לעשות תיאוריה בלשכת הגיוס... ברגע שאתה עובר תיאוריה אתה מקבל הפניה כזאת לבית ספר לנהיגה שהכי קרוב אליך.... ואתה מתחיל לעשות שיעורי נהיגה על משאית עד 15 טון.... והכל על חשבון הצבא כמובן... ברגע שאתה עובר טסט ויש בידייך רשיון נהיגה אתה מקבל תאריך גיוס... וזהו.... אני חייב לציין - עצם העבודה שאתה עושה רשיון נהיגה על משאית זה לא אומר שבהכרח תהיה נהג משאית בצבא! יש המון תפקידים בצבא שקשורים לנהיגה שהם בכלל לא על משאית....
אני בצבא כבר שנה כמעט ולא קשור בכלל למשאיות... אני נוהג על האמרים, סופות וכו' וכו'...
ממליץ להיות נהג בט"ש תנאים טובים (שבוע-שבוע), שירות מעניין (סיורים בגבולות, פעילויות מבצעיות, מעצרים) קיצר אחלה תפקיד
מקווה שעזרתי...
נערך לאחרונה ע"י boris.koro בתאריך 19-11-2007 בשעה 12:25.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי dudi.vaknin שמתחילה ב "התיאוריה ושיעורי הנהיגה שאני..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי dudi.vaknin
התיאוריה ושיעורי הנהיגה שאני אעשה תופסים גם לגבי נהיגה אזרחית? עדיין לא עשיתי תיאוריה.
תודה רבה לך!
ברור אחי זה רשיון לכל דבר... גם באזרחות זה תופס מה חשבת.. חחח
רשיון עד 15 טון...
ברגע שאתה עובר את הטסט בהצלחה אתה מקבל רשיון עד 4 טון רגיל על רכב פרטי....
וברגע שאתה מתגייס ומסיים את הקורס אתה מקבל את הרשיון עד 15 טון...
אתה יכול "להחליט" מה שתרצה, זה לא יעזור לך במיוחד:\ תגיש טפסים בדרך המקובלת, והצבא יחליט מה שטוב לו. בכל מקרה, זו לא הדרך. אתה לא יודע מה תעשה, אתה חושב על משהו, וכבר חושב איך לצאת ממנו... תחליט מה אתה רוצה לעשות שלוש שנים, משהו שמעניין אותך, ואז תראה איך אפשר לעשות משהו בכיוון, שגם יתאים לצבא.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי dudi.vaknin שמתחילה ב "יש לי פרופיל 97. האם התחשבו בבקשתי לשרת בתפקיד לא קרבי?"
חחחחח מזכיר לי את עצמי..
בצו ראשון הייתה לי שיחה של יותר משעה עם המראיינת ו 20 דקות ממנה היו בדיוק על זה..
היא בעצמה לא ידעה..
אבל אמרה לי שבראש העדיפויות זה צרכי צה"ל אחריהם הנתונים האישיים שלך ובסוף בסוף הבחירה שלך.. ככה שאין יותר מידי סיכוי..
אני מאמין שאם תעבור מיונים ליחידה(לא קרבית)(צריך קב"א גבוה בשביל זה) שתרצה ותתקבל סביר להניח שלא יגייסו אותך לקרבי..