24-02-2005, 15:13
|
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.02
|
|
|
רלף קליין נאבק במחלת הסרטן
רלף קליין, מגדולי המאמנים בישראל, נלחם בימים אלה בגידול סרטני במעי הגס. בראיון שהעניק הבוקר (ה') ל"ידיעות אחרונות", אמר קליין כי הוא בטוח שינצח את המחלה. "אחרי מה שעברתי בשואה", סיפר קליין בהתרגשות, "אחרי שיחד עם אחי טיבי זרקתי בילדותי גופות של יהודים לעגלות בבודפשט, הייתי בטוח ששום דבר גרוע מזה לא יכול לקרות לי"
קליין, בן 74, דיבר בחופשיות על המחלה ועל ההתמודדות: "לא הלכתי ברחוב וצעקתי 'אני חולה, אני חולה', אבל אני עונה לכל מי ששואל אותי. זה עוד מאבק, ואני אופטימי שאצליח גם הפעם".
קליין: "ההודעה הזו כמעט גמרה אותי. אף פעם לא האמנתי שזה יכול לקרות לי. הרי גם כשחקן כדורסל לא הייתי אף פעם פצוע, ואף פעם חולה, ופתאום זה קורה לי. סליחה, פעם הייתי פצוע באצבע ובגלל זה לא נסעתי עם מכבי ת"א למשחק הגומלין בגביע אירופה בלובליאנה. זה היה ב-61' אם אני לא טועה. מכבי ניצחו שם בנקודה, אבל לא עלו שלב. בעניין המחלה, רופאים וחברים שיכנעו אותי שזה לא נורא, יש תרופות חדשות ויש סיכוי שאצליח להתגבר".
קליין נשאר אופטימי: "המצב שלי כבר יותר טוב. עשו לי ניתוח, ניקו את השטח וכבר אין לי בעיה עם המעי הגס. יש לי רק בעיה עם 2 גרורות בכבד. הטיפולים שאני מקבל מצמצמים את הבעיה. ביום שני יהיה יל עוד טיפול כימותראפי, וגם ביום רביעי. 80 אחוז שאני מסיים גם עם בעיית הגרורות בכבד. אקח חודש חופש, אסע לאחי טיבי בלאס וגאס. זה התיכנון".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3050320,00.html

|