
24-02-2005, 17:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.08.04
הודעות: 1,580
|
|
|
פוענח רצח המאבטחים בנחל קדרון
המשטרה התירה אחר הצהריים לפרסם כי שירות הביטחון הכללי, בשיתוף יחידת הגדעונים של משטרת ירושלים, חשפו את החוליה אשר רצחה את המאבטחים סאמר עפאן ואיליה ריגיר, בנחל קדרון בנובמבר 2003.
כזכור, ב-22 בנובמבר 2003, בשעות הלילה, הגיעו אלמונים לחניון בו שמרו שני המאבטחים מטעם חברת "תמנון", ירו בהם, גנבו את נשקם ונמלטו. לאחר הפיגוע החל השב"כ, יחד עם יחידת הגדעונים, במצוד אחר מבצעי הרצח ובסופה של חקירה סמויה, שכללה תצפיות ואיסוף מידע מודיעיני אחר החשודים בביצוע הרצח, נעצרו בחודש האחרון מספר פעילים תושבי הכפר סוואחרה שרקייה, הסמוך למקום הפיגוע. העצורים הועברו לחקירת השב"כ.
מחקירתם עולה כי בניסיון למנוע את הקמת גדר ההפרדה בקרבת ביתם החליטו החשודים לבצע פיגוע ירי על מאבטחי הגדר. בתצפיות שביצעו אספו המחבלים מידע על מקום הפיגוע ומשמרות המאבטחים והגיעו למסקנה כי ניתן לבצע את הפיגוע בקלות. בערב ה-22 בנובמבר 2003 הגיעו המפגעים לאזור עבודות גדר ההפרדה, התקרבו למאבטחים, ששהו באותה העת במכוניתם וירו לעברם. המאבטחים נהרגו ונשקם נלקח על ידי המפגעים אשר חזרו לביתם.
לאחר הרצח החביאו הפעילים את כלי הנשק שבאמצעותו ביצעו את הפיגוע ואת כלי נשקם של המאבטחים בסליק בקרבת ביתם. כלי הנשק הוסגרו על ידם במהלך החקירה. לאחר ביצוע הפיגוע תכננו הפעילים פיגוע רצח נוסף כנגד מאבטחי קו התפר, אך הפיגוע הזה לא יצא אל הפועל.
המבצע לחשיפת החולייה נקרא "אש בקדרון". במסגרת החקירה נעצרו פעילים נוספים, בני משפחה, אשר היו על פי החשד, מודעים לפיגוע שביצעו בני משפחתם וכן היו מעורבים בהסתרת כלי הנשק. חקירתם נמשכת במטרה לבחון את מעורבותם בפיגוע ובפיגועים נוספים באזור דרום עוטף ירושלים אשר טרם פוענחו. כתבי אישום יוגשו בפרשה בקרוב.
אחד המעורבים העיקריים בפרשה, אמין שקיראת, הוא בן 30 תושב סוואחרה שרקייה. שקיראת היה בעברו פעיל ג'יהאד איסלאמי ונעצר ב-27 בנובמבר 2004 לאחר שהיה מבוקש במשך כשנתיים וחצי. לפי החשד הוא שנטל את נשקם של המאבטחים לאחר שנרצחו. המעורב השני הוא האח, ג'מיל שקיראת, בן 32 תושב הכפר. גם הוא השתתף לפי החשד בביצוע הפיגוע. בן דודם של השניים, בהג'ת (27) עובד כמורה למדעים בבית הספר סמוך למקום מגוריו וגם הוא חשוד במעורבות בפיגוע.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3050508,00.html
|