לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-12-2007, 03:43
  kfirkb kfirkb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.05.04
הקמת מערכי RAID ב INTEL RAID MATRIX

אני מקבל ביומיים הקרובים את המחשב החדש שקניתי עם לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3P שתומך ב- INTEL RAID MATRIX בנוסף גם 4 כוננים של 500GB SATA2 כל אחד.

אני רוצה לבנות במערכת שלושה מערכי RAID, מערך אחד RAID0 שיהיה 200GB ועוד שני מערכים של RAID1 בגודל 450GB כל אחד.

RAID0 - יהיה מורכב בפועל מכל 4 הכוננים כאשר כל כונן יקצה 50GB לטובת המחיצה של ה RAID0 וכך תיהיה לי מחיצה אחת של 200GB, כמו בכל מערך RAID0 גם פה כל המידע מחולק שווה בשווה בין הכוננים, אומנם כל כונן בפועל הוא 500GB ואני מקצה רק 50GB מכל אחד למחיצה של ה RAID0, אך מבחינת ביצועים זה אותו דבר, קריאה וכתיבה מ 4 כוננים פיזים בו זמנית של מידע המחולק בינהם.

RAID1 - שני מערכים שכל אחד מהם יהיה מורכב מזוג כוננים, כל כונן יקצה 450GB וכך אקבל שתי מחיצות שכל אחת מהן תיהיה 450GB (סה"כ 900GB של RAID1), בכל זוג נכתב כל חלק מאותו המידע לשני הכוננים בו זמנית וכך נוצר גיבוי על הכוננים. גם פה אומנם כל כונן בפועל הוא 500GB ואני מקצה רק 450GB מכל אחד, אך כך המטרה שלשמה קיים RAID1 עדיין עומדת בעינה וזה שרידות המידע משום שכל פיסת מידע כתובה פעמיים לכל כונן פיזי ואם כונן אחד מבין זוג כוננים נדפק אז כל המידע מגובה בכונן השני.

במחיצה של ה RAID0 כמובן שמספיק וכונן אחד הלך לעולמו אז כל המידע המאוחסן בה יאבד, אך המידע שיאוחסן שם הוא לא יהיה מידע חשוב בעיני (התקנות בלבד שניתן להתקין מחדש), מה שחשוב הוא שהביצועים של ה RAID0 בכל מה שקשור למערכת ההפעלה, משחקים ושאר התקנות יהיו ביצועים טובים משום שנדרש הרבה פחות זמן בקריאה וכתיבה מ 4 כוננים פיזים בו זמנים כאשר המידע מחולק בינהם.
מטרתי ב- RAID1 היא להשתמש בו לאכסון בלבד של מידע חשוב, העיקר מבחינתי זה שהמידע שנמצא שם מגובה פעמיים בשני כוננים פיזים.

כל זה נולד מרעיון שלי לאחר שהבנתי שה INTEL RAID MATRIX תומך בכל מערכי ה RAID ובשילובם יחד ואף ניתן להקצות חלקים מהכוננים לכל מערך.

עכשיו אתם בעלי הניסיון שמבינים בזה תסבירו לי אם אני צודק או שפיספסתי משהו...?
או האם בכלל ניתן להקים דבר כזה? ואם כן איך מגדירים זאת בפועל?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-12-2007, 14:38
צלמית המשתמש של DBD
  DBD DBD אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.12.02
שימוש בחלק מדיסק לRAID הוא פספוס
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי maind שמתחילה ב "כן, intel raid matrix מאפשר..."

הרעיון של RAID כזה או אחר הוא להשגת מטרה.
RAID1 נותן מקסימום אמינות, במינימום עלות בזמן תקלה
RAID5 הוא פשרה בין אמינות לנפח
RAID0 לא מתעסק בכלל באמינות - רק בהאצה

למרות שניתן לעשות מה שאתה מציע, המציאות מראה שזה לא נותן מה שאתה חושב
וזה ניתן להסבר

ההאצה בRAID0 מתקבלת ע"י מיקבול הגישה לכמה דיסקים. בתלות בכמות הנתונים הנקראת, עם 2 דיסקים תקבל מהירות כפולה, עם 4 דיסקים, פי 4

אבל זה בתנאי שהדיסקים לא עושים שום דבר אחר באותו הזמן. עכשין אם הדיסק מחולק, וחלק (זה שאצלך בRAID1) עסוק במשהו - למשל מוריד משהו,
ובמקביל אתה משתמש בחלק שנמצא בRAID0, מבחינת הדיסק נוצר מצב של ריבוי גישות, והוא מתחיל לעשות THRASHING - הראש הקורא עושה SEEK למשימה הראשונה, ומיד למשימה השניה. זה גורם לירידה *מפחידה* בביצועים.

כמובן שאם תאמר שאף פעם לא משתמשים בשני החלקים באותו זמן, זה לא יקרה, אבל מנסיון זה לא יעיל להשתמש בחלקי דיסק לRAID0
המטרה האמיתית היא לייצר מספר RAID שמשמשים ךאמינות - למשל חלק לRAID1 וחלק לRAID5, וגם אז, משלמים בביצועים - לכן זה מתאים יותר לאפליקציות אירגוניות כמו מסד נתונים בRAID1, ומשהו אחק בRAID5
ישן 13-12-2007, 02:06
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי kfirkb שמתחילה ב "הקמת מערכי RAID ב INTEL RAID MATRIX"

ככל שאתה עולה בכמות הדיסקים, RAID5 יותר משתלם (אמנם הסיכוי ל multiple failure גם עולה, אבל אם זה מדאיג אותך, תמיד יש את RAID6). היתרון של RAID5 הוא ביצועים קרובים מאוד לביצועי RAID0 (למה קרובים מאוד? משום שאתה עובד על דיסק אחד פחות...) ומצד שני הכונן המבוזבז הוא כזה שלא משנה איזה מהם מתקלקל, לא קרה למידע שלך כלום...

לפי הקונספט של ה RAID Matrix הזה, יש לי הרגשה רעה מאוד שמדובר בבקר RAID מזוייף ושהמע"ה עושה בעצם את הכל באמצעות דרייבר, ולא על ידי חומרה ייעודית על בקר דיסקים (חפש לדוגמא את SA642 של HP) - וכיוון שכך, לא הייתי בונה על הפתרון הזה כפתרון לביצועים גבוהים...

ישן 13-12-2007, 03:02
  kfirkb kfirkb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.05.04
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "ככל שאתה עולה בכמות הדיסקים,..."

DBD, מה שהסברת לגבי "ריבוי גישות" הוא בהחלט נכון אך גם אם אקח את כל ארבעת הדיסקים ואגדיר את כולם למחיצה אחת של RAID0 גם פה יהיה ירידה בביצועים אם אבצע שתי פעולות במקביל מאותה המחיצה,
אני יודע שיהיה הכי כדאי ליצור מצב שבו כל מערך יהיה סגור בכונים פיזים בלי לשתף מהם אפילו מגה אחד למערך השני, האם יש פתרון ליצור מחיצה של כ 200GB מ 4 כוננים פיזים למערך RAID0 בנוסף ל 4 כוננים שלי?
המארז הוא Antec P182 לא נראה לי שיש בו עוד מקום ל 4 כוננים (סה"כ 8 ??), אולי יש דרך להכניס 4 כוננים קטנים של מחשב נייד בגודל 50GB כל אחד לצורך ה RAID0?
מה אתה מציע שאעשה על מנת שתיהיה לי מחיצה ל RAID0 בנוסף ל 4 הכוננים?

בכל מקרה, דיברתי היום עם הטכנאי ב TMS שבדיוק סיים להרכיב את המחשב והתחיל בהגדרת ה RAID.
הוא אומר שכאשר הוא לקח 50GB מכל אחד מ 4 הכוננים לצורך המחיצה של ה RAID0 המחשב לא נותן לו להגדיר את השארית מהכוננים למערך RAID1, אז שאלתי אם זה נותן לו להגדיר את השארית ל RAID5 הוא אמר שכן וזה מה שביקשתי ממנו לעשות.

עכשיו מה שאקבל זה מחיצה אחת של 200GB שמורכבת מ 4 הכוננים ב RAID0,
ועוד מחיצה אחת גדולה של 1350GB ב RAID5.

מה דעתכם?

נערך לאחרונה ע"י kfirkb בתאריך 13-12-2007 בשעה 03:18.
ישן 13-12-2007, 12:03
צלמית המשתמש של DBD
  DBD DBD אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.12.02
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי kfirkb שמתחילה ב "[b]DBD,[/b] מה שהסברת לגבי..."

יש פה כמה שאלות מענינות
1. העובדה שהMATRIX לא איפשר RAID1 כנראה אומרת שהגדרת הRAID0 הגדירה STRIPING על כל הדיסק. ברגע שיש כזה STRIPE לא ניתן יותר לעשות RAID1, אבך כן ניתן RAID5 שהוא ממילא STRIPED

2. לגבי ריבוי גישות - אם יש ריבוי גישות לאותו הווליום,יש מספר אופטימיזציות שמסדרת אותם לחסוך בSEEKS. קודם של מערכת ההפעלה, אחר כך של הבקר. כך ששני ווליומים על אותו המערך בהכרך דופקים ביצועים - פשוט אין מי שמודע לאופטימיזציות אפשריות. זה די מדהים אבל הרבה מנהלי איחסון לא מודעים לנושא הזה בכלל.

3. לגבי המערכת שלך, אני חושב שאתה צריך לקחת צעד אחורה ולחשוב שוב מה בדיוק הדרישות שלך. אמינות, מהירות וכו'

אני במקומך הייתי מסדר שני דיסקים - 1TB בRAID0, ושניים בRAID1
כך היה לי 1TB במהירות מקסימלית ו500GB באמינות מקסימלית
ב1TB הייתי שם סיסטם, תוכנות, משחקים, קבצים זמניים וכו - הכל חוץ מקבצים משמעותיים כמו תמונות, מסמכים וכדומה.

כמו שהעיר שימי - RAID5 זה צרה צרורה - הוא בטח בתוכנה ולא בחמרה - מה שאומר שבכתיבות יש PENALTY של חישוב הXOR, חוץ מזה, בתקלה יחידה אתה עובר לעבוד בDEGRADED MODE בתאוריה - למעשה הRAID0 שלך יהיה מושבת, כך שכל המערכת תהיה מושבתת. וחוץ מזה, ההתאוששות מתקלה כזאת תהרוס לך את הבריאות.
בנוסף - התפרסמו השנה שני מאמרים - אחד של GOOGLE ואחד במסגרת FAST07 שדי מכסחים את הRAID5 - בגדול הם מראים שכשכבר יש תקלות, הם קורות במקבץ. בעקבות המאמרים EMC התחילה בפיתוח מה שנקרא STORAGE CLUSTER - אבל אני כבר גולש...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:58

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר