
13-12-2007, 20:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.06.03
הודעות: 11,251
|
|
|
"מרשמי הסבתא --------+ מרק עוף (אמיתי) של קנור. הכיצד??????????????????
יאללה לעבודה:
מרק העוף הפולני של סבתא
אני רוצה להכין אתכם מראש לעובדה, שגם אם תעקבו אחר כל ההנחיות בהקפדה גמורה, אין סיכוי שיצא לכם מרק עוף אמיתי כמו של סבתא שלי, כי בשביל זה אין מנוס מלהזמין את סבתא בכבודה ובעצמה לבשל אותו!
החומרים:
עוף קטן טרי עם עור יפה וחלק
8 כוסות מים
2 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים
4 גזרים, חצויים לאורך
חתיכה יפה של דלעת
חבילת פטרוזיליה
חבילת שמיר
4 גבעולי סלרי עלים
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מניחים את העוף בסיר ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, ומסירים את כל הקצף שמצטבר למעלה.
מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך כשעה וחצי.
מכבים את האש, מקררים מעט ומפרידים בין הנוזל לעוף ולירקות. מסננים היטב.
מגישים עם לוקשל'ך (אטריות) או מנדל'ך (שקדי מרק).
חשוב מאד! לא לשכוח חיוך חם ודואג!
שומרים במקרר בנפרד.
*לאחר הקירור, את השומן הקרוש נתן לאחסן במקרר בצנצנת ולהשתמש בתור שומן לטיגון.
*לכל מתעבי העוף המכובס, לאחר שהלה סיים את תפקידו במרק, ניתן לטגנו בשמן עמוק ולהציל את המצב.
_____________________________________

שונרא מאי 1992-מרץ 2006.
R . I . P
נערך לאחרונה ע"י שונרא1 בתאריך 13-12-2007 בשעה 20:40.
|