לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-12-2007, 21:33
  Hacham_Maimon Hacham_Maimon אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.06
כרגיל במדינת חלם
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב ":))))"

מספיק לקרוא את הטוקבקים בידיעה המקורית.
נחמיה צודק בהחלט. אנשי התעשייה יוחלפו בע[ו]בדי קבלן, וגם אנשי קבע ספורים ירדו דרומה.
אם ארחיב את דברי אחד הטוקבקיסטים אז זה "מהלך מזהיר": הזדמנות לשלוח הביתה אנשי "בדק", הזדמנות לצמצם כמות אנשי קבע וכמובן הנדל"ן, הנדל"ן...
ועוד לא דיברנו על הכרישים המריחים את "ריח הדם" העולה מאדמות צריפין. זה מסביר את הברית הלא קדושה ביניהם לכל מיני אינטרסנטים בנגב שמוכנים להרעיל את ילדינו במרעין בישין ברמת חובב בעוד הם גוזרים קופון שמן בקרקעות צריפין.
הקצינים בעלי הרכב הצמוד יטחנו קילומטרז' יום יום מבתיהם במודיעין וברעות אל המדבר.
מעניין אם מי שהלך על פרוייקט הליסינג הביא בחשבון את הבלאי וצריכת הדלק...
ולגבי הפן המבצעי כמובן שאיני רוצה לפרט, אבל אם אביא דוגמאות מהעבר (שפורסמו, כמובן) הרי שהרכבת האווירית האמריקנית ביום כיפור והפטריוטים ב- 1991 נחתו בנתב"ג. אני מצטמרר כשאני חושב על זה שלא תהיה נוכחות צבאית בשדה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-12-2007, 21:40
צלמית המשתמש של NehemiaG
  NehemiaG NehemiaG אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.03.07
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Hacham_Maimon שמתחילה ב "כרגיל במדינת חלם"

ב-73 לא היה מקום אחר בישראל להנחית בו את הרכבת האווירית. נבטים זה הנתב"ג הבא מבחינת הצבא, וזה ככה כבר הרבה זמן, אגב, ותוכנן ככה עוד מ-82.

סתם לידיעתך, בבסיסים מבצעיים בדרום אין קצין עם ליסינג שלא גר בבסיס או ממש צמוד אליו, וזה אמור להשאר ככה.

לגבי עיר הבה"דים - כולם מבלבלים את השכל, ושוכחים שלחיל האוויר יש את הבסיס הטכני, שצמוד לאדמות המורעלות ביותר בצפון.. כל מי שהיה בטכני מכיר את הסרחון. לא ברור לי למה לא מפנים את הבסיס המיותר הזה.

לגבי אנשי הקבע - ממילא אין הרבה אנשי קבע בלוד. אלה שישנם (עשרות..) יעברו ברובם לנבטים. כל זה בא ביחד עם פרוייקט מגורים די גדול לאנשי קבע בדרום, כשיש תעדוף לעוברים מהצפון/מרכז.

נערך לאחרונה ע"י NehemiaG בתאריך 17-12-2007 בשעה 21:43.
ישן 17-12-2007, 20:11
צלמית המשתמש של NehemiaG
  NehemiaG NehemiaG אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.03.07
כדי שהאשכול לא יתבזבז לחלוטין..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "תחזוקת מטוסי התובלה תעבור לנבטים"

מתוך אתר צה"ל:
בתוך כשנתיים: בסיס לוד ייסגר

כחלק מהמגמה בצה"ל להעביר בסיסים לדרום הארץ, יועתק בסיס חיל האוויר לבסיס נבטים הדרומי. טייסות התחזוקה וההובלה ייסגרו, והיחידה לשיתוף פעולה עם החיל הירוק תועתק לקריה. מספר קטן של אנשי קבע צפוי לפרוש משירות בעקבות המהלך

מאת כתב "במחנה", פנחס וולף

בסיס לוד של חיל האוויר ייסגר במהלך שנת 2009, ושטחו יועבר לאחריות מינהל מקרקעי ישראל. כחלק מהמהלך, יועתקו מרבית יחידות הבסיס לבסיס החיל הדרומי בנבטים. למרות מספרם הרב של החיילים שיעברו לדרום, לא יורחבו בבסיס חדרי האוכל והשק"ליות.

"ההחלטה לעבור לדרום היא לא כלכלית, אלא מדינית-אסטרטגית", הבהיר קצין התיאום של פרויקט "נבטים", רס"ן צביקה מנדל. "צריך לעשות הכל למען הצלחת התוכנית, במטרה שיחידות אחרות בצבא לא יחששו לעבור דרומה".
הפרויקט החל לקרום עור וגידים כבר בשנת 2004, אז התקבלה החלטת הממשלה להעתיק את בסיסי צה"ל לדרום הארץ. על-פי ההחלטה, יועתק בסיס לוד, היושב על קרקע יקרה בסמוך לנמל התעופה בן-גוריון, לבסיס נבטים.

יחידות בסיס לוד שיועתקו לנבטים יקבלו את שירותי המנהלה והתחזוקה מהטייסות הקיימות בבסיס נבטים, ואילו הטייסות המקבילות שקיימות בלוד צפויות להיסגר. חלק מלובשי המדים בטייסות הסגורות ייקלט בתפקידים שונים בנבטים, והיתר יתפזר ביחידות החיל השונות. מספר נמוך של קצינים צפוי לפרוש משירות בעקבות המעבר.

היחידה לשיתוף פעולה עם החיל הירוק היא הגוף המקצועי היחיד שייפרד מבסיס לוד ויעבור במהלך שנת 2008 לבניין כנרית בקריה. "ייתכן כי חלק מהציוד יועבר לבסיס שדה דב", ציין גורם ביחידה. לדבריו, במעבר הצפוי נעוץ יתרון משמעותי. "כעת נהיה קרובים למחלקת המבצעים של חיל האוויר, איתה אנחנו עובדים באופן שוטף ויומיומי", הסביר.

http://dover.idf.il/IDF/News_Channe.../issue23/02.htm

לגבי שטחי הבסיס - יש הרבה חקלאים שמקווים שהאדמות ישנו ייעוד לחקלאות, כך מוסר לי קרוב משפחה מבארות יצחק.

ישן 17-12-2007, 21:40
  YGH YGH אינו מחובר  
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל

חבר מתאריך: 16.02.04
סליחה שאני משבית שמחה,
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "תחזוקת מטוסי התובלה תעבור לנבטים"

אבל ממתי לנבטים יש נסיון בתחזוקת מטוסים? בפעם האחרונה שבדקתי הם היו עובדי אדמה עם מומחיות בהשקיה וחפירת בורות מים, וכבר 1300 שנה לא שמעו עליהם במיוחד. אני מבין את הרצון לחסוך בכסף, אבל נראה לי מוגזם. הממלוכים יכלו לעשות עבודה לא פחות טובה, ולהם כבר יש נסיון צבאי נרחב!

(מחוק? אני?)

המדריך לשביל ישראל, מאת יגיל הנקין ויעקב סער. מהדורה רביעית, 2020
גלריית התמונות שלי

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:34

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר