|
07-03-2008, 00:58
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.01.04
הודעות: 27,888
|
|
ביקורת מסעדה: "דנטה"- מרכז הכרמל, חיפה
הגענו (חברתי ואני) למסעדה בשעה 16:00, ולמעשה זאת היתה הארוחה הראשונה שלנו- מכיוון שכתבנו עבודה בדיני תאגידים במשך כל הלילה, ולאחר שהגשנו אותה הלכנו לישון.
למעט שתי סועדות, המסעדה היתה ריקה, כך שיכולנו לבחור היכן לשבת. הכיסאות גדולים ונוחים, וכך גם השולחנות.
ברקע התנגנו שירים של פרנק סינטרה וארוס רמאזוטי.
לאחר עיון בתפריטים השונים, החלטנו ללכת על שתי ארוחות עסקיות: העסקית של שבוע גורמה, ועסקית הסטודנטים של המקום.
למנה ראשונה בחרנו בקלאצונה טריקולור (צבעי הדגל האיטלקי). מדובר ב"כיס" בצק שמרים ממולא בשמן זית, עגבנייה, בזיליקום וגבינת מוצרלה (מוגש עם סלט קטן).
המנות העיקריות שנבחרו היו שרימפס אליוֹ-אוליוֹ- שרימפס מוקפץ בשמן-זית, שום, צ'ילי חריף, פטרוזיליה, עם בטטות בצד, ופרוּטי די-מארה- פטוצ'יני עם שרימפס, קלמארי, מולים (צדפות) ברוטב שמנת-וורמוט, שום ותבלינים.
* כאן המקום לציין שלא עמדנו במילה שלנו. רצינו לאכול במסעדה איטלקית מכיוון שקצת נמאס לנו מאוכל סיני, בשר על האש, ופירות ים. אבל ברגע שראינו את התפריט, נשברנו ובחרנו במנות הכוללות פירות ים. אנחנו לא מצטערים על הבחירה, שהצדיקה את עצמה.
** בנוסף, במקום יש מבחר יינות ומשקאות חריפים, אך כותב הביקורת וזוגתו אינם שותים אלכוהול מכל סוג שהוא, ולכן לא תהיה התייחסות לאגף האלכוהול של המסעדה.
הארוחה:
הקלאצונה הגיע לאחר כ-10 דקות, והיה טעים מאוד. השאיר לנו טעם של עוד ופתח לנו את התיאבון.
לאחר כ-10 דקות נוספות הגיעו שתי המנות העיקריות.
את השרימפס אליו אליו אפשר לסכם במילה אחת: מדהים !!! קשה להסביר את הטעם, אבל הוא היה פשוט מצוין.
יחד עם זאת, למנה יש חיסרון אחד: לבן אדם ממוצע כנראה שהיא לא תספיק (לא כל שכן בחור בגודל של לבני למשל), הגודל שלה ממוצע מינוס, וחבל, כי היא באמת מוצלחת.
מנת הפרוטי די מארה הייתה גם היא מצויינת. הפטוצ'יני לא רך מדי, ללא תיבול מוגזם, מנה בגודל סביר בהחלט.
בסוף שבענו
קינוח- נקודה מעט כאובה.
מבחר הקינוחים במסעדה אינו גדול, וכאילו זה לא מספיק, אני לא אוכל שוקולד (עושה לי מיגרנות), כך שאת רוב הקינוחים שכן נמצאים בתפריט אסור לי לאכול.
בסופו של דבר הזמנו סורבה קוקוס, מנגו ופירות יער.
המנה שהגיעה היתה מכובדת מאוד- שלושה כדורים לא קטנים בכלל, לא מתוק מדי, בדיוק כמו שהחברה ואני אוהבים.
בנוסף, קיבלנו גם כוס קפה כחלק מהמנה העסקית.
החשבון הסתכם ב-150 ש"ח בדיוק:
עסקית שבוע גורמה- 79
עסקית סטודנטים- 47 (35 זה הבסיס+12 על כך שבחרנו במנה הכוללת פירות ים)
ספרייט- 12
דיאט קולה- 12
השארנו טיפ בסך 25 ש"ח.
מבחינה כספית, לא נורא בכלל.
לסיכום:
השירות היה טוב- מלצרית נחמדה, סבלנית ואדיבה. עם זאת, לא כתבתי "טוב מאוד" משום שעושה רושם שניתן היה לעבוד שם קצת יותר מהר. לא היה עומס במטבח, ובכל המסעדה היה רק זוג אחד חוץ מאיתנו. לא קריטי.
האוכל היה מצוין. רמה אחת מעל "צל תמר" שבה סעדנו בשבוע שעבר.
המקום מעוצב בצורה יפה ונעימה.
חיפה לא סובלת מעודף של מסעדות איכותיות, בטח ובטח כשמדובר במטבח האיטלקי, ואני חושב שמצאנו כאן פנינה אמיתית.
אין ספק שנחזור לשם בעתיד, נקווה שהפעם נעמוד בהצהרה שלנו שלא להזמין פירות ים...
מסעדת דנטה, שד' הנשיא 119, מרכז הכרמל, חיפה.
אתר המסעדה
תפריט המסעדה
_____________________________________
לעולם אשא דגלך בגאווה
נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 07-03-2008 בשעה 01:04.
|
|