לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-12-2007, 18:43
  Tal Raz Tal Raz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.12.07
קטעים ראוטר חדש שקניתי!

שלום לכולם.
ברצוני לחבר Router נתב שיוכל לשמש לחיבור לאינטרנט וגם לשיתוף קבצים בין 2 מחשבים.
יש לי מחשב נייח עם Windows XP Pro, ומחשב נייד עם Windows Vista.

מה שעשיתי הוא כך.
פעלתי וחיברתי את הראוטר גם למודם ADSL ל כניסת WAN, וגם הוצאתי יציאת LAN 1 לתוך המחשב XP.
בנוסף, חיברתי עוד כבל רשת מוצלב, מהראוטר (LAN 2) אל המחשב הנייד. והגדרתי שהאינטרנט יהיה פועל כשהמחשב הנייח מופעל, ובכך אני אוכל להתחבר לאינטרנט (דרך Wifi.*)
והצלחתי לחבר את המחשב הנייד לאינטרנט בלי בעיות...

מה שאני רוצה לעשות עכשיו, הוא לחבר את שניהם לאותו Workgroup וששניהם יתחברו למטרת שיתוף קבצים (יש לציין שהכבל שהולך אל המחשב הנייח הוא כבל של מודם, אני לא בטוח אם הוא מוצלב או לא.)
והוא יוצא מ LAN 1 ונכנס אל המחשב הנייח עם ה XP.

מה שקורה בעצם זה שהשתמשתי בכבל מוצלב בכדי לחבר בין יציאת LAN 2, אל המחשב הנייד עם ה Vista אז בעצם אני לא יודע מה לעשות כי אף פעם לא היה לי ראוטר...

איך אני אמור לחבר שני מחשבים ב LAN דרך ראוטר?
כל תשובה תתקבל בברכה!

בתודה. טל
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-01-2008, 07:37
צלמית המשתמש של בונבון
  בונבון בונבון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.03.03
מצטער אבל אני חייב להגיב, כי אני לא יכול לשתוק אחרי קריאה שכזו
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Tal Raz שמתחילה ב "אני תוהה אם אתה באמת קורא את..."

אם שני המחשבים מחוברים בכבל (ולא משנה איזה) לראוטר החדש ויש לך אינטרנט בשניהם אז אל תחליף כבלים !
הראוטר שלך רוב הסיכויים יודע להפוך את המוצלב לרגיל
ואם אתה ולא המורה שלך הבנתם אז חבל !
אם יש לך פינגים בין המחשבים ו/או לראוטר הכבלים תקינים !
אל תחליף אותם ! אין שום צורך להחליף אותם !
כמו ששימי אמר ואתה מתעקש לא להבין, גש לפורום חלונות ושם יסבירו לך כיצד להגדיר רשת בין שני מחשבים

וממש לא הבנתי את המשפט "ובגלל זה לא יכולתי לחבר את הרשת, וגם הוא חושב שזה דומיין ולא רק WORKGROUP משום שכנראה ככה זה הולך עם האב או סוויץ' שמחברים אליו כבל מוצלב במקרה הזה..."
אתה באמת חושב שסוויץ או האב יכולים להחליט לך איך להתחבר לרשת ? DOMAIN או WORKGROUP ? ידידי, המצב באמת קשה קשה
תעשה קליק ימני על המחשב שלי, מאפיינים, שם מחשב ותראה ששם יש לך הגדרה כזו.

ישן 01-01-2008, 08:26
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Tal Raz שמתחילה ב "אני תוהה אם אתה באמת קורא את..."

אני תוהה למה אתה שואל אנשים אחרים אם הם "באמת קוראים את ההודעה כמו שצריך", כשאתה בעצמך לא עושה את זה כשאתה מתעלם באופן שיטתי, במשך שעות, מתשובות שניתנו לך שהחלקים החשובים בהן אפילו הודגשו...

בנוסף, התעלמת מזה שכתבתי לך עוד בהתחלה (כבר לפני שבוע) שיש ציוד רשת (וכמעט כל הציוד החדש הוא כזה) שיודע לזהות כבל עם הצלבה שגוייה (מוצלב במקום רגיל או רגיל במקום מוצלב) ויודע לעשות הצלבה פנימית בחומרה שלו כך שהוא הופך את המוצלב לרגיל או את הרגיל למוצלב - אבל כל זה לא משנה - משום שכבל רשת זה לא מה שקובע אם אפליקציה מסויימת תעבוד או לא - אם יש פינג בין מחשבים, וכנ"ל אם שניהם מקבלים אינטרנט דרך הכבלים האלה - זה אומר, ואני משער שזו הפעם החמישית שזה נאמר באשכול, שהרשת בסדר, זה כנראה גם אומר, שאם אתה באמת לומד קורס של ניהול רשתות ואבטחת מידע בג'ון ברייס, צריך לפטר את המרצה שלך, ואם זה היה תלוי בי או שהיה פיקוח מקצועי כלשהוא של משרד התמ"ת, לדעתי גם היה צריך לסגור את ג'ון ברייס אם זה מה שאתה למדת שם.

ישן 01-01-2008, 14:36
  Tal Raz Tal Raz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.12.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Tal Raz שמתחילה ב "ראוטר חדש שקניתי!"

חבר'ה אני ממש לא ברמה של להתחיל לרדת פה אחד על השני ולהתלכלך, אם הייתי יודע שאתם כאלה גאוותנים לא הייתי בכלל מנסה לכתוב פה הודעה. (ואין לי רגשי נחיתות.)
דבר שני, אני כן לומד בג'ון ברייס, והקורס התחיל ממש לפני כמה שבועות אז תרגיעו.

כשמדברים על תקלות ברשת, אף אחד מכם לא קולע לנקודה שלי, מכיוון שמה שהבנתי זה כשרוצים לחבר כבל לראוטר ולמחשב, מחברים כבל ישר. ויש אופציה גם ככל הידוע לי בראוטר לחבר כבל אחד מוצלב והוא יגדיר או ימיר אותו ככבל ישר, וכביכול זה יהיה תקין...
אך מכיוון שמדובר פה על חיבור ברשת של 2 מערכות הפעלה שונות, ויסטה, ואקס פי פרופשיונל. זה קצת מהווה בעייה.

למי ששאל או לא הבין על הבעייה שלי, כשאני מנסה להתחבר למחשב עם ה XP מהויסטה, הוא מבקש ממני שם דומיין, וסיסמא. האם מישהו יכול להסביר לי למה הוא מבקש ממני שם דומיין? למה הוא צריך סיסמא בכלל...? ולמה זה כזה מסובך! האם זה קשור להגדרות הרשת? (בלי תשובה הגיונית ורגועה מן הסתם אי אפשר להבין שום מידע חשוב מהדיבורים שלכם, הבעייה נשארת בעינה, כי אין לי מושג למה אני צריך להקיש שם דומיין וסיסמא! למה? זה מה שאני רוצה לדעת.

אם הבנתם עד עכשיו, אז מי יכול לכתוב לי איזה כבל אמור לחבר לי בין ראוטר למחשב (לא ב Wifi.)

יש 2 אפשרויות,
1. כבל מוצלב
2. כבל ישר.
כל מה שאתם צריכים זה לענות תשובה פשוטה מבלי להתעלות עליי, אני בן 27 ואין לי רצון לשחק משחקי גאווה של ילדים קטנים, או שאתם יודעים מבלי לנסות לרדת עליי"? או שאתם גברים מספיק לענות לי תשובה של גבר. ולא לצווח שהמורה שלי לא בסדר או שסבתא שלי בעלת 2 סקטים ולא יכולה להתחבר לרשת...

יאללה תכתבו הודעה לא גאוותנית נראה אתכם.
ישן 01-01-2008, 14:56
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
ביקשת תשובה עניינית, תקבל:
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי Tal Raz שמתחילה ב "חבר'ה אני ממש לא ברמה של..."

אין קשר בין סוג הכבל ובין מערכות ההפעלה.
בעיה בכבל הינה בעיה בשכבה התחתונה ביותר, השכבה הפיזית, במדיה ויש בעיה בשכבה הזאת לא תהיה לך בכלל רשת, ולא משנה באיזו מערכת הפעלה תשתמש או איזו פרוטוקולי תקשורת תנסה להפעיל.

הראוטר מכיל בתוכו רכיב שנקרא האב (או סוויטצ'). הארכיטקטורה של רכיב כזה היא ארכיטקטורת כוכב, אני מניח שלמדת את המושג הזה בקורס.

אם היתה בעיה בכבל לא היתה כלל וכלל תקשורת בין המחשב לראוטר, משמע לא היית מקבל גם אינטרנט באותם מחשבים. ברגע שאתה כן מצליח לקבל אינטרנט בשני המחשבים, מחבינת הרשת עצמה, אין לך בעיה.

מה שכן יכולה להיות בעיה זה בהגדרות של מערכת ההפעלה בכל אחד מהמחשבים בנוגע לשיתוף משאבים, הרשאות וסיסמאות.
כדי לפתור את הבעיה הזאת אתה צריך לפנות לפורום חלונות ושרתי מיקרוסופט.

לגבי השאלה איזה כבל צריך כדי לחבר בין מחשב לראוטר, התשובה הקלאסית היא כבל ישר, אולם בראוטרים וסוויטצ'ים רבים יש מה שנקרא Auto MDI/MDI-X, כלומר יכולת של חיבור הרשת לגלות אם חיברת בטעות כבל ישר היכן שהיה אמור להיות מוצלב ולהפך ולתקן את המצב.

במכשירים כאלו גם אם תחבר את המחשב לראוטר בכבל מוצלב זה יעבוד כאילו השתמשת בכבל ישר.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:30

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר