לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-12-2007, 16:02
  godage godage אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.07
[מאמר שלי] יום סיירות 30.12.07

אוקי הכל התחיל מזה שבהתחלה בכלל לא רצו להביא לי יום סיירות בגלל הנתונים האישים כניראה שהם לא היו מספיקים בשביל זימון אז קודם כל כל מי שרואה שהוא לא מתאים ורוצה שלא יחשוב שהוא צריח לוותר אף פעם לא!
אוקי ידוע שבתחילת היום קודם כל קולטים את כולם העניין לוקח קצת זמן מקבלים מספרים הולכים לרופא לבדיקות אחרונות לא משו רציני בכלל
אחרי זה יש בוחן בר אור שבו מודדים שכיבות סמיכה כפיפות בטן וריצת 2000...
התוצאות שלי במבחן הזה היו: בשכיבות שמיכה בין 55 ל 60 אני לא זוכר, בכפיפות בטן 78, בריצת 2000 לא היה לי שעון לקחת זמן אבל מהמיקצה שלי הגעתי ראשון! ( =]) גם בכפיפות בטן היתי הכי טוב מהמיקצה
אוקי אחרי הבר אור יש מנוחה ענקית של איזה שעה שמוציאים סנדוויצים עם שוקולד לכולם ועצה שגם יגידו לכם שמה והיא נכונה מאד זה לא לאכול יותר מסנדוויץ אחד כי אתם תקיאו אז אני אישית אכלתי חצי סנדוויץ ובננה (בננה זה דבר שמומלץ מאד ליום סיירות קחו איתכם 2 אחת תאכלו חצי שעה ככה לפני שאתם מגיעים למקום עצמו ואחת אחרי הבר אור בכל מיקרה ככה אני אכלתי והיה מצוין)
אוקי מתחלקים לצוותים לוקחים ציוד והנה מתחיל הקטע הקשה באמת...הדיונות!
לכל צוות יש שלושה בוחנים בצוות שלנו היו שתים ממטכל ואחד משיטת..אחד הבוחנים מראה לכם את המסלול שאתם צריכים לרוץ בו ספרינטים (שזה דיונה בעליה קשה חברה תעבדו טוב טוב על רגלים!!) זה מתחיל בזה שהוא נותן לכם זמן לא הגיוני וכמובן שאף אחד לא עומד בו הוא עושה את זה עוד שלוש ארבע פעמים ואז הוא אומר שהוא כבר התייאש ממנו ושנסתדר לפי סידרה הגעה אחרי כל ספרינט שהוא מזניק.תדעו מי שעובר את הקטע הזה עובר את כל היום סיירות!!
סבבה רצים כולם בראבק ואז מתחילים להתעייף וזה הזמן שבו אתם צריכים להראות המון נחישות ולא לוותר לעצמכם תרוצו על ארבע גם אם אתם נופלים אחרי זה הסתדרנו לפי סדרי הגעה והמפקד אמר עכשיו נעבור לאלונקה סוציומטרית שפה כל אחד דואג לעצמו הארבע הראשונים שמגיעים לוקחים את האלונקה לעוד סיבוב השתים שאחריהם ולקחים כל אחד גריקן לעוד סיבוב וכל השאר עוד סיבוב בלי כלום (פה הדעתי כל פעם לאלונקה היתי בולט מאד בקטע הזה) את זה הוא עשה לנו בערך 10 -15 פעמים חברה העצה הכי חשובה במאמר היא:הכל מתחיל ונגמר בראש!!!לכל דבר יש סוף ואתם יכולים להיות בטוחים בזה זו הבטחה ממני! שחכתי לציין שבין כל סוג של דבר שהוא נותן לעשות יש מנוחה של 10-15 דקות כדאי לכם שיהיה עליכם שעון גם אם כבר מדברים על זמן שותים הרבה מים לא יותר מדי אנשים הקיאו שם את הנשמה! בכל מיקרה אחרי האלונקה הוא אמר שכל אחד יקח עת חפירה ויתחיל לחפור בור הוא לא אומר כמה זמן יש אבל חברה תחפרו כמו משוגעים הוא אורמ את המידות...לפי מה שהבנתי אצל כל מדריך זה משתנה אחד אומר מטר על מטר על מטר (אתזה שמעתי מהרבה אנשים) אבל אצלנו אישית הוא ניסה לייאס אז הוא אמר שכל אחד יקח יעשה שתי מטר על מטר וחצי ויחפור בעומק של ארבע עתי חפירה...אם זה קורה גם לכם תיהיו בטוחים שזה לא מה שמצפים מכם כי זה פשוט לא הגיוני...הוא נותן בערך רבע שעה לפי בערכה שלי,אחרי הבורות יש הפסקה כמו שאמרתי בין כל תרגיל לתרגיל יש הפסקה של כמה דקות ופה היה הקטע שלי אישית היה הכי קשה ביום סיירות....השקים! ממלאים כל אחד שק עד המפקד מאשר שהשק שלך מספיק מלא תקשרו את השק שלכם בצורה חכמה ולא סתם כמה קשרים חזקים כי זה יפתח אל תתביישו לבקש ממישהו שאתם רואים שעושה איזה קשר טוב ושיטתי עזרה!אני אישית ביקשתי ממישהו שילמד אותי את הקשר שהוא עשה וזה השתלם השק לא ניפתח לי לעומת אחרים שניפתח להם וזה באסה רצינית! המפקד מראה לכם את האזור שאתם צריכים להקיף..עצה שלי תמיד תשמרו על קצב טוב תנסו להגיע לקצה שלכם תיזכרו לשניה במשפט שאמרתי לכם לכל דבר יש סוף!וחברה גם בדקה הכי קשה יש רק 60 שניות!!! אחרי זמן מסויים שלדעתי זה 20-30 דקות הוא אומר לכם להוריד את השקים...
לנו בקטע הזה ניגמר הקטע הפישי כי הוא עשה לנו הכל יותר ארוך...זאת אומרת למשל בספרינטים הוא מראה עת חפירה שצריך להקיף...אנחו רואים את העתי חפירה של כל אצוותים בערך באותו קו ואז הוא אומר לנו אתם רואים את העתי חפירה של כל הצוותים? עונים לו כן רואים המפקד הוא ואז הוא הפתיע אותנו עושה לנו אחרי הקו שלהם תשתכלו שיש עוד המון עלייה לא מנוצלת וזה חבל מאוד! ככה שיצא שהספרינטים שלנו כל הזמן הוי ארוכים ב20 מטר בערך משל כולם וככה גם כל תרגיל אצלנו גררו ככה שלא נישאר זמן לזחילות אז תדעו אם אתם מפגרים בזמן אחרי צוותים אחרים ואתם רואים שכולם עוקפים אותכם באיזה תרגיל או שתים תדעו שזה יבוא על חשבון תרגיל אחר כי יש למדריך זמן מוקצב מראש הוא לא יכול להשאיר אותכם יותר זמן משאר המדריכים!!
אוקי המדריך אומר לרוקן את השקים מרוקנים הכל ואז מגיע משפט ממש נחמד שהוא " כל מי שהגיע עד לכאן יכול להיות גאה בעצמו כי כאן הסתיים החלק הפיזי של היום הזה" מקפלים ציוד וחוזרים למחנה...במחנה מייבשים אותכם ובחלק מהזמן אתם ממלאים שאלון סוצויומטרי שבו אתם מדרגים את כל חברי הקבוצה מי הכי טוב ומתאים לדעתכם ומי הכי פחות אני אישית לא אהבתי את הדבר הזה וגם שאר הצוות היינו ממש מגובשים! עוד טיפ-תתחברו עם אנשים שם זה ממש אחלה זה נותן לכולם כוח אבל גם אל תתחנפו שם תיהיו עצמכם מתי שאתם דואגים וחושבים במובן שלך מול עצמך שאתה צריך לעזור לבנאדם מסוים באותו הרגע רק אז תעזרו אל תנסו להיות גיבורים ולהראו למפקים שאתם האמא של כולם כי חבל זה יגמור אותכם ובאיזשהי נקודה גם המפקדים יבינו שזה לא באמת אתם ואתם פשוט מנסים להראות כמה אכפת לכם!
אחרי מילוי השאלון הסוציומטרי מגיע מפקד אומר לכולם להסתדר בעשיריות ואומר שכולם ילכו לאכול עכשיו ויש לכם חצי שעה לאכול להתפנק וכל זה ואחר כך עשיריות...אצלנו שלא כמו שאר היום שהקפידו מאד על הזמנים בקטע הזה כולם סיימו לאכול חיכו בעשיריות והם באו אחרי איזה חצי שעה שכולם התייבשו...כולם יושבים ואז הוא מתחיל להגיד כל הכובד לכל מי שסיים את היום הזה ואומר נתונים של כמה התחילו וכמה סיימו אצלנו התחילו 289 וסיימו 170 (בערך לפי מה שאני זוכר זה מה שהוא אמר)
ואז הם מתחילם להקריא קודם מי הולך לאוהל שבו מקבלים המשך מיונים למטכל..הוא לא מקריא אותי כולי נלחץ רצח ומתחיל לחשוב שאו חובלים או כלום ובאלי לבכות (סינתי מטכל עדיפות ראשונה) ואז הוא מקריא שייטת 13 ובום הוא מקריא את המספר שלי 190! אני קם והולך לאוהל של שייטת שם נותנים הסבר קצר וזימונים להמשך המיונים של השייטת ומתפזרים....זה הוים חברה שימו לב מה שמודגש זה העצות ויש לי עוד כמה בשביל לסכם:
קודם כל הכי חשוב זה הכל בראש וזה כל כך נכון!
תתנו את כל מה שיש לכם בכל רגע נתון אל תשכחו שאי אפשר לעצור את הזמן ולכל דבר יש סוף!
תתחברו לאנשים מהצוות שלכם זה כדאי ומשתלם טורם לאוויר מאוד!

ואלו הנתונים מיום השדה שאני עברתי:
התחלנו את היום 290 סיימנו 170 (בערך אם אני זוכר טוב מה שהמפקד אמר(
60 קיבלו מטכל
20 שייטת 13 (אני בניהם =])
ואין לי מושג כמה חובלים כי בשלב הזה כבר היי באוהל של השייטת

ד.א
עוד מישו היה היום ביום סיירות?
המספר שלי היה 190 צוות8!

נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 05-01-2008 בשעה 23:23. סיבה: תיקון מספר
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-12-2007, 19:36
  godage godage אינו מחובר  

תשובות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי godage שמתחילה ב "[מאמר שלי] יום סיירות 30.12.07"

אחי אה ששאלת את כל השאלות זה שמתחתיך ענה לך וענה נכון מאד
עכשיו יש לי שאלה..אני באמת פוחד מאד מהמבחנים האלו שיהיו לי בעז"ש ב9 לינואר מישו יכול להגיד לי מה בערך הולך שם? מי עבר את זה? מי לא?...תודה
ואני לא בקבוצת כושר קרבי כלשהי..אני אישית מאמין שלא צריך שום קבוצה או קורס מסויים כדי למצותא ת עצמך

ובקשר לשאלה של כמה התקבלו ולאן...הינו הצוות הכי סוס ביום סיירות באמת אחלה אנשים וגם אני מדבר על ההשגים
שימו לב אמרתי ש20 מתוך כולם קיבלו שייטת מתוכם 5 אנשים מהצוות שלנו כולל אותי
עוד שלוש קיבלו מטכל והשאר חובלים חוץ מאחד שלא קיבל כלום...2 פרשו

the light בערך בסביבות 3 הקטע הפיזי כבר אחריך
וכן הצלחתי לצפקד...רק שקמתי היום הרגשתי שנתפסו לי ממש השרירים של הכתפים בגלל השקים והאלונקה

נערך לאחרונה ע"י godage בתאריך 31-12-2007 בשעה 19:38.
ישן 31-12-2007, 22:08
  EladGabay EladGabay אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.02.07
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי godage שמתחילה ב "תשובות"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי godage
אחי אה ששאלת את כל השאלות זה שמתחתיך ענה לך וענה נכון מאד
עכשיו יש לי שאלה..אני באמת פוחד מאד מהמבחנים האלו שיהיו לי בעז"ש ב9 לינואר מישו יכול להגיד לי מה בערך הולך שם? מי עבר את זה? מי לא?...תודה
ואני לא בקבוצת כושר קרבי כלשהי..אני אישית מאמין שלא צריך שום קבוצה או קורס מסויים כדי למצותא ת עצמך

ובקשר לשאלה של כמה התקבלו ולאן...הינו הצוות הכי סוס ביום סיירות באמת אחלה אנשים וגם אני מדבר על ההשגים
שימו לב אמרתי ש20 מתוך כולם קיבלו שייטת מתוכם 5 אנשים מהצוות שלנו כולל אותי
עוד שלוש קיבלו מטכל והשאר חובלים חוץ מאחד שלא קיבל כלום...2 פרשו

the light בערך בסביבות 3 הקטע הפיזי כבר אחריך
וכן הצלחתי לצפקד...רק שקמתי היום הרגשתי שנתפסו לי ממש השרירים של הכתפים בגלל השקים והאלונקה

אחי אין לך מה לדאוג מהמיונים האלה, יש לך פסיכוטכני כמו צו ראשון ושאלון 300, כמעט כולם עוברים את זה.. (אם לא כולם)
אבל תתאמן לגיבוש ובהצלחה בהמשך...
ישן 01-01-2008, 14:19
  godage godage אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי שלוימה שמתחילה ב "יום סיירות 12\30"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שלוימה
אני הייתי ביום סיירות הראשון והייתי בקבוצה 7 מספר 17 עם כובע טורקיז
דבר ראשון כתבת אחלה מאמר על היום סיירות זה בדיוק מה שקרה שם! ודבר שני מה שאמרת על הספרינטים בהתחלה זה כל כך נכון! שאם אתה עובר את זה אז אתה מסיים את היום סיירות כי אחרי הספרינטים האלה יהיה לך הפסקה להתאושש וככה בין כל משימה ומשימה לא משנה אם זה חפירת בור או שקים או אלונקה סוציומטרית או זחילות ואז אפשר להתאושש ולשתות.
חברה רק דבר אחד יש לי להגיד לכם: תגיעו לאלונקה כי ביום סיירות זה שווה זהב!

יש מצב הינו קרובים מאד אחד לשני? כי זכור לי מישו עם כובע טורקיז רץ בצוות לידינו...
בכל מיקרה מה קיבלת אחי?
ומי ששאל את השאלה אם התאכזבתי או לא..האמת שלא ממש לא מאוכזב מאושר אפילו
ישן 04-01-2008, 14:10
צלמית המשתמש של McaricK
  McaricK McaricK אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.05.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי godage שמתחילה ב "[מאמר שלי] יום סיירות 30.12.07"

כל הכבוד אחי הייתי יומיים אחרייך אבל לנו הספרינטים היו גג 4 אבל במקום זה היה לנו בערך 40-5 דקות האלונקה סוציומטרית. כמעט התעלפתי שם גם בגלל שתמיד שהייתי באלונקה משכתי את הצוות שנרוץ כי הם תמיד הלכו לאט לנוח.. ואני דחפתי אותם לרוץ וזה מראה על הרבה נחישות.

או לדוגמא בשקים אצלנו כל אחד היה עם השק שלו ואז המפקדים עשו לנו ספרינט ולהסתדר ליד השקים בסדרי הגעה ככה שכל אחד קיבל שק אחר ואני נתקעתי על קשר מעפן... למרות שרק בסיבוב ה12 הוא נפתח והתעכבתי לקשור מחדש, בנתיים אחד רק עקף אותי בסוף סיימתי מקום שני עם 16 סיבובים והראשון היה 17, כל השאר היו 11-12... כי כולם לקחו את הזמן והלכו כל התרגיל, אני כל הסיבוב הראשון דפקתי ספרינט עם השק עשיתי פער ענק! אח"כ כל עלייה הלכתי וכל ירידה רצתי ספרינט, ככה שעקפתי במלא סיבובים הרבה אנשים. זה ממש חשוב!

עוד דבר היה לנו זחילות, אבל לא רגילות של סדרי הגעה, הוא פשוט אמר לנו לזחול לכיוון העלייה בדיונה, לא אמר עד לאן, ובשלב מסויים, אחרי בערך 5-7 דקות זחילה הוא צעק לעצור, ורשם את הסדר של מי שהגיע הכי רחוק לאחרון, הגעתי פעם ראשונה שני, ופעם שנייה שלישי בגלל שהרמתי תחת בהתחלה והוא אמר לי לחזור 3 מטר אחורה אבל האקט עצמו לא היה כל כך קשה כי בין הסיבוב הראשון לשני יש הרבה מאוד מנוחה עד שהוא רושם את כולם כי יש מרחק אדיר בין 3 הראשונים שהיינו הכי חזקים לכל השאר, וגם עד שיורדים בחזרה ומסתדרים שורה.

החפירת בור זה אקט של מנוחה בתכלס, יושבים וחופרים בור, אבל בקטע הזה הוא למשל שאל אותי בסוף "מה דעתך על הבור שלך?" אז אמרתי לו "אני חושב שלא מספיק עמוק", והוא הנהן ורשם איזה משהו.
היה עוד מישהו שחפר ממש טוב והוא שאל אותו אותו דבר והוא ענה לו "אני חושב שהוא הכי טוב פה" או משהו בסגנון, אותו אחד לפי מה שאני יודע לא עבר לכלום. תמיד תהיו צנועים!

בקיצור הייתה חוויה נהדרת ואין יותר מאושר ממני ברגע שאמרו 141 ברשימה של ה15 שעברו שייטת .. כי זו הייתה העדיפות הראשונה שלי
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:04

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר