לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-01-2008, 17:52
  doggie doggie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.01.08
יום מיון לחובלים בביתן חיל הים - מאמר

כמו רבים מכם שסיימו את יום השדה בווינגייט בצלחה וקיבלו תושבה חיובית לגבי חובלים זומנתי ליום מיונים בביתן חיל הים בתל השומר. החלטתי לכתוב את המאמר הזה מכיוון שלפני המיונים הייתי די מסוקרן ורוב החומר שמצאתי בנושא היה לא ממוקד או לא עדכני(מעט מאוד דווקא כן עזרו).
אז ככה, התעוררתי ב6 בבוקר אחרי שינה מעולה של 8 שעות(כן כן, תתפלאו, הכנתי את זמני השינה שלי שבוע מראש) ויצאתי אל כיוון תל השומר. מכיוון שהכבישים היו ריקים למדי מצאתי את עצמי בעמדת הש.ג בשעה 7:10(הזימון ל8).
דרך ההגעה אל הביתן - עוברים את הש.ג בכניסה לבסיס וכ100 מטר אחריו בהמשך המדרכה יש שער קטן(אחרי הברגר קינג), שלא במפתיע לא כתוב לידו כלום. נכנסים בשער אל המתחם, עולים במדרגות ומצד שמאל יהיה שלט קטן בצבע כחול עליו יהיה רשום "לביתן חיל הים".
אז אחרי שהגעתי לשם וישבתי עם עצמי במשך 50 דקות בלי כל סימן חיים מהסביבה התחילו להגיע אנשים, החברה מהיום סיירות שעברתם בעיקר(קבוצה 14 כבוד!!!).
ב8:20 הובילו אותנו לאיזה חדר עם זוג מסכי פלזמה נחמדים ומערכת קולנוע משובחת ביותר(מי אמר שחיל הים מקבל רק 2% מתקציב הביטחון?), ושם צפינו בסרטונים קצרים המתארים את היחידות המובחרות בחיל הים. לאחר מכן הגיעה המפקדת של הביתן(נראה לי :\),נתנה לנו הרצאה נחמדה על החיל וענתה על שאלות של החבר'ה.
אחרי ההרצאה הקטנה נכנסה חיילת, ושאלה מי מגיע מהחלקים הרחוקים בארץ, על מנת לחסוך להם זמן הם יתחילו במבחנים לפני כולם, ועם עם המזל שהיה לי באותו יום היו חסרים להם אנשים, אז נכנסתי עם הנגלה הראשונה לחדר המחשבים.

מכיוון שהיתה תקלה קטנה בחדר המחשבים נתנו לנו בנתיים לענות על שאלון השלמת משפטים נוסח ירפ"א א' למי שהיה. לאלה מכם שלא מכירים, זהו שאלון בעל 65 משפטים אותם יש להשלים ב20 דקות.
משפטים בסגנון "אבא טוב הוא אבא ש.....", "הילדים בכו כאשר....."(אל תתפסו אותי במילה).
זמן מה לאחר שסיימנו המחשבים חזרו לעבוד, והתחלנו את השאלונים הממוחשבים. תחילה עברנו שאלון מוטיבציה אישי לגבי השירות ביחידות השונות בצה"ל.
השאלון הבא היה שאלון מושגי-ים, בו 30 מושגים שקשורים לים(אין מה לדאוג, אף אחד לא יודע יותר מ2 מושגים), כשלכל מושג קיימות 4 אפשרויות מהן אחת נכונה.
לאחר מכן היה שאלון שבודק את ההגיון-המרחבי שלך אני מניח. בכל שאלה יוצגו שתי תמונות של אותו מקרה המתרחש באופנים שונים, עליך לזהות איזה אופן הוא ההגיוני יותר.
ואז מבחן האוניה, במבחן זה מוצגת לך קוביה על המסך המחולקת ל16(4X4), כאשר בכל מפגש של הקווים(כל נקודה) מסומנת אות. נאמר לך שהמרחק בין כל שתי נקודות סמוכות הוא 2 ק"מ, ניתנים לך מסלולים בין הנקודות ועליך לחשב מה המרחק אותו עוברת האוניה בין הנקודות. כמובן שבשלב מסוים מוסיפים לך פרמטרים שונים וזה נהיה מסובך יותר(אבל לא מסובך יתר על המידה).
לאחר מכן היה שאלון ידע כללי ובו 100 שאלות מכל נושא שקיים בעולם(ספרות,היסטוריה,כימיה,ביולוגיה,פיסיקה,מוסיקה וכו'), ולבסוף שאלון 300 הידוע לשמצה. לאלה מכם שלא יודעים - זהו שאלון בעל 300 אימרות לגביך, אשר על כל אחת מהן יש לסמן "נכון לגבי" או "לא נכון לגבי".
אז זהו, נגמרו השאלונים הממוחשבים, יוצאים מהחדר ומקבלים ביציאה שאלון אישי בכתב, בעל 14 עמודים(כן כן, לא פחות) אותו יש להחזיר בסוף היום.
בזמנכם הפנוי עליכם לגשת לחדר של הרופא על מנת לעשות בדיקת א.ק.ג פשוטה.

לחלק מהאנשים שיסיימו את המשימות האלו יקראו לחדר במערכת הכריזה, ובו הם ישבו עם עוד חבר'ה ופסיכולוג אשר יתן להם משימות קבוצתיות בהם יש להפגין כושר עבודה בצוות ומנהיגות. קיימת שמועה שאת החלק הזה מקבלים רק האנשים שפחות בטוחים לגביהם. בכל מקרה, אני לא עברתי אותו, ככה שאין לי הרבה מה לפרט בקשר אליו.

בחלק מהיום יקראו לאנשים שסיימו את המטלות שלהם להיכנס לאותו החדר מההרצאה בהתחלה, שם יעבירו הרצאה שני חיילים בקורס חובלים, ואחד מצוללות. אני חייב לציין שבהרצאה הזו התעקבנו יתר על המידה בעקבות שאלות חופרניות למדי של החבר'ה במקום.

אז זהו, את התשובות מקבלים בערך בשעה 18:00(אה-הא). לגבי סטטיסטיקה אל תתפסו אותי במילה, אני מניח שאת היום התחילו כ60 איש. כ-10 קיבלו חובלים, 15 קיבלו צוללות, והשאר הלכו הביתה בידיים ריקות.

בכל מקרה, מקווה שעזרתי, ובהצלחה לכל מי שמנסה.
אל תשכחו לתת 100% בכל חלק של היום הזה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-01-2008, 21:27
צלמית המשתמש של אסיף13
  משתמש זכר אסיף13 אסיף13 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.11.07
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי UAL שמתחילה ב "[QUOTE=doggie] אני מניח שאת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי UAL
פחות מחצי עברו?

תמיד הייתי בטוח שזה שלב שרק מעט נופלים בו (כמו שלב הפסיכולוג אחרי מטכ"ל), מין שלב מוודא כזה.

וואו, ולחשוב שהאנשים שהלכו הבייתה בידיים ריקות לא מקבלים שום דבר לאחר יום הסיירות הקשה שעברו.
חבל עליהם, לדעתי צריך לשנות את המדיניות בנושא הזה.

חחח גם אני הפותעתי מהנתון הזה.. חשבתי במיון לא נופלים הרבה , חשבתי המקום היחיד שנופלים בו הרבה זה הגיבוש.. מצד אחד מתווסף עכשיו לחץ מצד שני זה מגביר את הגאווה למי שעבר , הוא מרגיש מובחר יותר :]

איך זה הולך .. אנשים שמבקשים חובלים מקבלים חובלים ואנשים שמבקשים צוללות מקבלים צוללות או שהבוחנים קובעים מה תיהיה ?

נגיד אני רוצה חובלים ואומרים לי שאני הולך לצוללות אז מה יש לי לעשות? אני יכול לערער או מה?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:23

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר