15-01-2008, 23:22
|
|
|
|
חבר מתאריך: 27.08.06
|
|
בסך הכל הערכים של הנוער העובד מחנכים לתיקון החברה שבה אנחנו חיים ושואפים ליצור חברה טובה יותר...
תמיד האמנתי בדיאלוג בין אנשים בכל תחום... אבל תמיד הייתי גם הגבול הימני בין חברים שלי בתנועה...
אבל אף פעם לא באמת הייתי "ימין"... גם היום אני מאמין בפתרון של שתי מדינות לשני עמים... הבעיה שהיום אני יודע שהצד השני לא באמת רוצה את זה... עולה השאלה עכשיו "מה יהיה", כי אם אין שלום, אז המאבק ימשך....
לפעמים אני מתחיל להרגיש שאיבדתו את הלב הציוני, והתחלנו להתייחס למדינה שלנו כאל מובן מאליו וזה עצוב...
אולי אני באמת הציוני האחרון שנשאר? הכוונה לציוני אמיתי ולא רק כזה שאומר שהוא ציוני ומצדיק את האוייב...
יצרנו לנו הרבה קהילות יריבות במקום להיות מאוחדים, מתעסקים בעדות וגזענות במקום לצור עם אחד וחזק, שיחייה במדינה שכל כך רצה להקים, העם שבא מכל מקום בעולם כדי לבנות גן עדן במדבר ושילם על כך בחייהם של רבים. אני אולי ממש לא דתי, אבל הזכות שלי על הארץ הזו נובעת מההסטויה כלומר התנ"ך ומהאמונה שלי בעם היהודי, אני לא מדבר על אמונה בה' אלא על דבר הרבה יותר בסיסי האמונה באדם הזה שקורא לעצמו יהודי...
אין לנו ארץ אחרת בסך הכל... אין לי לאן ללכת אם אני לא אהיה פה...
עד כמה שהכל פה רע, אין לנו משהו טוב יותר מזה...
אנחנו חייבים לשאוף לשלום ולהמשיך להלחם על הבית בכל הכח, היום הזה אולי באמת לקח אותי קצת ימינה
ואני באמת אחשוב איזה פתק לשלשל בתיבה של הקלפי...
אז לשאלתך הבנתי את זה לא רק היום, היום פשוט הודתי שטעיתי, אני כבר לא מרכז -שמאל מתון היום אני מרגיש יותר ימין, הבנתי שנכון להיום אין לנו עם מי ועל מה לדבר, אז נשאר לנו רק להלחם, ואם כבר להלחם אז להלחם חזק, כדי שיהיה לנו כמה שפחות הרוגים...
|