לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-02-2005, 12:23
  dkdkd dkdkd אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.03.02
למה מי מת?
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "יפה. עכשיו נראה איך הם מחזירים את החובות שלהם..."

עכשו חזרתי מחופשת סקי בנסיכות אנדורה דרומית לצרפת או בצפונה של ספרד.. אני הגעתי לברצלונה ומשם בנסיעה של שלוש שעות לנסיכות

השארתי מדינה כמעט שקטה ופתאום אני צרי ך לשמוע אתמול ב-CNN על הפיגוע הקשה של המרצחים

והנה אני גם מגיב על הקיבוצים ששם את ילדותי עברתי.

אז ככה . רוב הקיבוצים עדין נמצאים במצב קשה עד קשה מאד מבחינה פיננסית. מפעלים נסגרים. וענף החקלאוות על הפנים זה ידוע. על הכספים שהם חייבים לבנקים . וכספים שהם קיבלו מהמדינה. זה בזכות.
חוץ מזה מדובר על מספר מועט של קיבוצים שתמיד היו קדימה מבחינה כלכלית. קיבוצי למשל עדין מקרטע קשה . ואפילו שהוא כבר בעצם בוצע בו הפרטה. חיים זה עדין לא ירח דבש
כשאני אשמע שאת כל הכסף שנשפך בשטחים הכבושים במילארדים רבים של דולרים .איפה הקיבוצים ואיפה השטחים הכבושים (_הקיבוצים טיפה בים_) . יחזירו חזרה או לישיבות השחורות . אז יש על מה לדבר

אז על מה אתה מלין.? תמיד אתם מספרים בעיקר מהימין כי הקיבוצים הם טפילים ועוד מרעי בישין.
אז יש רגע של קורת רוח יש לברך ולהגיד יופי .

נערך לאחרונה ע"י dkdkd בתאריך 27-02-2005 בשעה 12:42.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-02-2005, 15:47
  יובל 10 יובל 10 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.12.04
הכל היה טוב יותר אם לא היית מגיב בכלל
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי נרויאיר שמתחילה ב "כל הכבוד לחברי הקיבוצים בעבר בהווה ובעתיד"

חסר בושה.
השקיעו ללא נכסים פרטיים. היתממות עלובה. ההשקעה שלהם הייתה למען עצמם כמו למען המדינה. הם לפחות נישארו עם נכסים בסופו של דבר, בניגוד לאחרים, ששוקעים בבעיה כלכלית.
אבי, בנה את עצמו במו ידיו, ללא קיבוץ שיתמוך בו באוכל מגורים וכדומה. וכשלא היה מה לאכול, אז לא היה מה לאכול. גם הממשלה לא הזרימה לו כספים, להציל את הכיס שלו או את בני ביתו.
אני ימני גאה, משלם מיסים לא פחות ממך (אולי יותר), משרת ביחידה לוחמת נבחרת מעל 15 שנה (כל יום וכל לילה, להגן גם על אנשים חסרי בושה שכמותך) ועדיין לא פניתי לקבל מהמדינה, כספים להוציא אותי מבוץ כלכלי.
את תרבות ה"מגיע לי" אתם פיתחם. וראינו את התוצאה הכלכלית של דור ה"פאר", שאתה משוויץ בו. ראינו. ואת התוצאות כולם סובלים, מי שקשור ומי שלא.
אתה בטוח לא עושה שירות טוב לקיבוצים.
ומי אתה שתחליט חלקו של מי גדול יותר, בהגנה על המדינה הזאת?
ישן 28-02-2005, 14:31
  נרויאיר נרויאיר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.08.04
שמע ילד
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי יובל 10 שמתחילה ב "הכל היה טוב יותר אם לא היית מגיב בכלל"

כשצעיר מתחצף לאדם מבוגר -אז הצעיר נחשב לחסר בושה. יפה שאתה משרת 15 שנה (לפי הרמה של הכתיבה שלך -אתה לא ביחידה מובחרת). אני שרתתי 9 שנים ביחידה מובחרת ועוד 20 שנה במילואים ואני לא שונא אותך -אז למה אתה מלא שנאה?? מישהו החדיר לך את זה בבית?
אם אתה לא יודע אז נכסי הקיבוץ לא שייכים לאנשים באופן פרטי אלא לאגודה. כך שמי שעזב או נפטר אינו יכול להעביר את הנכסים כמו שהוריך יכולים.
להערכתי משפחתך הגיעה לארץ אחרי קום המדינה- אני צודק?
אז תלמד את ההיסטוריה- איפה התאמנו הפלמ"ח וההגנה שכבשו את הרוב הגדול של המדינה במלחמת השחרור.
אני גאה לספר לך ששני ההורים שלי היו כאן לפני הקמת המדינה. אבא שלי היה בצבא הבריטי במסגרת הבריגדה היהודית שביחד עם ההגנה והפלמ"ח היוו את תשתית צה"ל.
כשאתה אומר שאביך בנה את עצמו תקח בחשבון שהיית כאן מדינה ותשתיות שנבנו במשך שנים וכך יכול היה לבנות את עצמו. כלומר להיות בעל רכוש. כשהורי התיישבו כאן לא הייתה מדינה והם חיו באוהלים ועבדו קשה מאד בחום של עמק בית שאן- הם שניהם נפטרו ללא רכוש שניתן להורשה.
מה זה השנאה הזו שבך? מה זה אומר ש"לא היה קיבוץ שיתמוך" באבא שלך? אם היה צריך לקבל סיוע רפואי היתה לו מערכת שפעלה (יותר טוב מהרבה מדינות באיזור). הקיבוץ מורכב מאנשים שהיו חרוצים ועבדו קשה להקים יש מאין. הם קיבלו את מה שהם ייצרו והם תמיד היו במגזר הייצרני (אלו שנותנים כסף לשכר ופנסיה לכל שרי הממשלה, הכנסת ועובדי המדינה ומערכת הבטחון).
לגבי הסדר החובות- שמעת פעם על פשיטות רגל של מפעלים? זה הגנת המדינה (שקיימת בכל העולם) להגן על חברות מפני נושיהם. מערכת המשפט בארץ מחקה חובות במיליארדים למאות מפעלים (פרטיים) כהגנה מפני הנושים. לעיתים המפעלים נפלו בגלל טעויות השלטון...
על האינפלציה הפרועה שהיתה בחסות הממשלה בשנות ה80 שמעת?? (האינפלציה הביאה פשיטת רגל של הבנקים שהביאה להלאמתם וזה הביא לגידול חובות מריבית רצחנית שהפילה מפעלים רבים והכניסה חלק מהקיבוצים לחובות). הקיבוץ של הורי מעולם לא היו בהסדרי חובות, אז אל תטיף לי יא צעיר שכמוך.
אם היית קשור פעם למי שמייצר כסף בארץ ולא רק יודע ללכלך על אנשים שמייצרים כסף (בתעשייה ובחקלאות), היית יודע מה מקור הכסף והכנסות המדינה שמאפשרות להחזיק אנשים כמוך בצבא. כך גם מקור הכסף שמקבלים אנשים במערכות הממשלתיות השונות (זה כולל את הבן שלי שחתום להרבה שנות קבע). כלומר הכסף למשכורת שלך מגיע מהתעשיה מהמסחר ומהחקלאות. אז אתה בהחלט נזקק להם- ולכן תתיחס לעובדות ותתחיל להעריך את מי שמכניס כסף לשכר שלך. כל הפנסיה התקציבית של עובדי המדינה מגיעה הודות למגזר הייצרני. אפילו שר האוצר שלך הסביר לך ולימניים נוספים את משל האיש הרזה והאיש השמן.
היות ואתה לא שייך למגזר הייצרני הזה- לפחות על תגיד אני לא נזקק לכספי המדינה. המדינה נותנת לך כרגע פרנסה, ותתן לך גם אם תזדקק לביטוח לאומי ושירותים רפואיים. אני מאחל לך בריאות, אבל אתה לא יודע אם מישהו ממשפחתך לא יהיה אף פעם בחברה שפשטה רגל או שתזדקק להשלמת הכנסה או להעזר במערכת הבריאות. לפי כמות העניים הגדלה בארץ הסיכוי שלך גדל להיות נתמך המדינה.
דבר נוסף על תלמד אותי מי פיתח את מושג ה"מגיע לי" (רוצים שיכון ולא מעברה) לך תלמד היסטוריה.
ולגבי חלקו של מי גדול יותר בהגנה על הארץ תקרא עיתונים ותעשה חשבון:
בני הקיבוצים מהווים 3% מהאוכלוסיה וכ- 15% מיחידות הקרביות. חללי צהל מההתיישבות העובדת מגיע לכלל 17% (פי 5 מחלקם באוכלוסיה).
תראה בכתבה על התעשיה את חלקה היחסי של הכנסת מטבע זר למדינה של התעשיה הקיבוצית.
בקיצור הדעות שלך לא מוכיחה שום דבר חוץ מהבורות שלך. אז אחרי שתגמור להתעצבן תשב לחשוב ותלמד להעריך גם דעות של אחרים.
ודבר אחרון (ואני כבר מצטער שאני מבזבז עליך זמן)אתה האחרון שיגיד לי מה אני צריך לכתוב כאן ומה לא. אני מודה לך אל שנות שירותך הצבאי שתרמת (אם תרמת?) לעצמך ולמדינה ותתחיל לחשוב למה אתה מלא שנאה ומלכלך על מי שתורם לפרנסתך.
ישן 01-03-2005, 14:10

כן לכל אלו שניסו לשמור את הכסף מחקו חובות
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי kfir_z שמתחילה ב "הצחקתני! אם אני הייתי מפסיד בבורסה כמו הקיבוצים"

הבנקים פשטו את הרגל ב83. על הסדר הבנקים שמעת? הוא הציל הרבה מאד אזרחים בישראל וגופים מלאבד את כספם. למדינה היו שתי ברירות: או פשיטת רגל טוטאלית של הבנקים וכלכלת ישראל, או הלאמת הבנקים. ממשלת הליכוד הלאימה את הבנקים על מנת לתת ערבות מדינה לכל מי שהיה לו כסף בבנק כדי שלא יפסיד אותו. קיבוצים ניסו לשמור על ערך כספם. השקעה בבורסה זה לא השקעה בקזינו של יריחו. זה היתה השקעה לנסות לשמור על ערך הכסף. אף אחד לא תיאר לעצמו שתוך כמה שנים הליכוד יביא את מדינת ישראל לתהום כלכלית. תלמד קצת כלכלה ותבין שהבורסה חשובה מאד לכלכלת ישראל. אז באותה תקופה הרבה קיבוצים נכנסו לחובות שגדלו בגלל הריבית הרצחנית שניסתה להדביק את האינפלציה, ובגלל הכלכלה שהגיעה למימדי אסון לאומי.
שמעון פרס כרוה"מ (ממשלת האחדות) ושר האוצר מודעי עם תכנית 100 הימים של העבודה (שכתב פרופ' מיכאל ברונו) הצילו את המשק ב1988 ועצרו את האינפלציה ל2 ספרות תוך שנתיים. האינפלציה היתה לפני כן יותר מארבע מאות אחוז בשנה- הפיחות היה עצום הלירה פחתה לשקל החדש (קודם היה שקל רגיל) ביחס מצטבר פי 10000.
ישן 01-03-2005, 06:57
  שומר סוד שומר סוד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.02.05
ארוך מאד ומיותר
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי נרויאיר שמתחילה ב "שמע ילד"

אבל מצויין, שאתה לא "שונא" אף-אחד! הזלזול שלך והשינאה שלך, כלפי אנשי ימין ובוחרי ליכוד, מעולם לא נכתבה כאן.....
לא ראיתי, שהוא זילזל בתעשיה הקיבוצית, תקרא בין השורות. אבל לא נוח לקרוא דברים אחרים,
אז לפי רמתו הוא לא ביחידה מובחרת.............קרעת אותי מצחוק. אין לך מושג עם מי אתה מתכתב.
ואחרי שאני קורא, גם את שאר ההסברים, פשוט משעשע. כל התיאוריה שלך, בוזבזה על האדם הלא נכון!!!!!!
ולא יזיק לך להתעדכן קצת בנתונים המעודכנים האחרונים לגבי המשרתים ביחידות העילית.
ושלא תחשוב אחרת, מלוא ההערכה וההערצה ללוחמים ולתורמים מהקיבוצים, אבל הם לא לבד כאן עושים ועשו הכל. בהחלט לא לבד. אתם לא מעל כולם ולא הכל "בזכותכם".
ישן 01-03-2005, 13:55

לא אמרתי מעולם שהכל בזכותם
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי שומר סוד שמתחילה ב "ארוך מאד ומיותר"

התגובה שלי התייחסה גם על ההסתות של "מנהיגים" פוליטים מהימין ומוסתיהם: לדוגמא אלה שקראו להם "מיליונרים מתנשאים" ועוד מיני הנפצות. הגבתי לאחד שלא יודע את ההיסטוריה ומשמיץ בתגובה על כתבה חיובית. הכתבה הייתה על תרומת התעשיה הקיבוצית לייצוא של מדינת ישראל. אז כל מי שחושב שהוא יכול ללכלך ולירוק את השטויות שלו ללא תגובה שישכח מזה. תספור כמה מנהיגים צבאיים, לוחמים ביחידות מיוחדות, קצינים וטייסים באו מהתנועה הקיבוצית ותראה שתרומתם היתה גדולה משיעורם באוכלוסיה.
למשל קבל קישור אחד שיכול לתת לך דוגמא:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2941604,00.html
אז למה להשמיץ אותם כל הזמן? הם תרמו ותורמים בשקט המון למדינת ישראל. הגיע הזמן שנפסיק ללכלך על כל אחד (אפשר ללמוד קצת עובדות ולחשוב לפני שמלכלכים). הרי המדינה שפכה מיליארדים על אוכלוסיות שלא תרמו כלום למדינה. המדינה גם שפכה מיליארדים בהתיישבות בשטחים בישובי וילות שחיים ברכוש שלהם, אז תרדו מהקיבוצים
לסיכום: בבקשה מכל הימניים (שהיום קשה לקרוא להם ימניים כי הלכו הרבה יותר רחוק מ"העבודה") להפסיק ללכלך- אתם מלכלכים על גורם ציוני תורם. מה יוצא לכם מזה?? הגיע הזמן שתחשבו לפני שאתם נותנים למישהו לעשות לכם השתלטות עויינת על המוח.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:28

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר