03-02-2008, 12:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.06
|
|
|
חזרה לשירות אפשרי? כל מי שיכול לעזור פליז..!
אז ככה שוחררתי לפני 4 חודשים מצה"ל אחרי בלאגנים רבים שעשיתי והורידו לי את הפרופיל ל21/24
והיום אני מצטער על זה ואני רוצה לחזור לשרת אחרי שהוציאו אותי בלת ברירה יש אפשרות כזאת? למי אני פונה?
בנוסף כתבתי מכתב מיוחד שאני מתכוון לשלוח לראש המטה גבי אשכנזי שבעבר רמטכ"לים אחרים טיפלו ועזרו להמון משטמטים ממקור ראשון שאני מכיר...
המכתב הוא כזה...:
אל רב אלוף : גבי אשכנזי ראש המטה הכללי.
שמי יוסי עזרן, מספר אישי : 5934382.
תושב אופקים, למדתי במקיף מרחבים, סיימתי עם 12 שנות לימוד ובנוסף בגרות מלאה עם הגברה של אלקטרוניקה וחשמל.
התגייסתי לצהל בתאריך 29 לנוב' 06 ושובצתי למשמר הגבול לשרת כלוחם ושוחררתי בתאריך 10 ליולי 07.
במהלך שירותי במגב הוסמכתי רובאי 05 במשך 4 חודשים והוכשרתי כלוחם, הייתי במהלך הטירונות בין החיילים המצטיינים.
לאחר מכן, עקב הצטינותי נשלחתי לקורס מכים, התחלתי את הקורס כחייל מן השורה ולאחר כחודשיים וחצי התחילו הבעיות שגרמו לי להשתחרר,
מן השירות שלא בזמן.
הסיפור הוא כזה, באחת השבתות פנה מפקד המחלקה אל אחד החניכים ואמר לו שהוא נשאר שבת, למרות שזאת לא הייתה השבת שבה היינו אמורים להשאר,
ניגשתי אל המ"מ ואמרתי לו, שאבא של החייל נפטר לפני כחודש ימים וזה לא פייר להשאיר אותו שבת, שממילא לא הייתה שבת שהוא היה צריך לסגור .
המ"מ פנה אליי ואמר : אתה תשאר במקומו שבת!, וכל זה רק בגלל שרציתי לעזור לחייל שהיה מדוכא בגלל מות אביו.
הסברתי למ"מ שהיתי מ"כ תורן במהלך כל השבוע ונהוג ביחידה שמ"כ תורן לא נשאר בדר"כ שבת ובנוסף אמרתי לו שיש לי שבת חתן באותה השבת,
המ"מ התעקש להשאיר אותי שבת ולכן ברחתי ליישוב יהודי שנקרא "בית חורון",
הייתי שם מספר שעות, פחדתי לחזור ליחידה כי זה היה בשעות הלילה והמקום היה מוקף כפרים ערביים,
לאחר מספר שעות סיור של צהל מצא אותי מתחבא בבית ספר ערבי ומשם נלקחתי חזרה ליחידה.
נשפטתי ונידונתי ל35 ימי מחבוש בפועל, לכלא 4 (שבועיים) ובכלא 6 (3 שבועות), יש לציין כאסיר הייתי חייל מצטיין אפילו שוחררתי יומיים לפני הזמן.
לאחר מכן חזרתי ליחידה, ביקשתי לחזור לשרת בצה"ל ולא כשוטר משמר הגבול וניתקלתי בסירוב מוחלט,
יותר מזה רצו לשלוח אותי לשרת במג"ב רמון בניגוד לבקשותיי הרבות.
עקב התעקשותם ביקשתי להגיע לקב"ן וביקשתי ממנו לעזוב את מגב ולשרת בצהל, תשובתו הייתה או להשאר במג"ב או להשתחרר מצה"ל.
יש לציין שלא איימתי להתאבד או לפגוע בעצמי כדי לעזוב את מג"ב, בכל זאת הקב"ן התעקש שאני ישאר במג"ב או שאשתחרר בכלל,
זאת מבלי להפסיק לאיים עליי, שברגע שאחליט להשתחרר מצה"ל אני אעבוד בעבודות כמו: זבל, פועל ערבי וכו'... .
ומיכוון שהרגשתי שאין עם מי לדבר ובקשותיי נדחות, בלת ברירה ובניגוד לתפיסת עולמי שצריך לשרת בצה"ל,
החלטתי בצער עמוק מאוד לקבל את הברירה שהוצעה לי על-ידי הקב"ן ולהשתחרר מצה"ל.
וכך בהתאם לנוהלים שוחררתי מצה"ל.
ברצוני לציין, שאני מביע חרטה גדולה על המקרה שבגינו השתחררתי מצה"ל.
אני ביקשתי לשרת כלוחם בצה"ל ואפילו עברתי גיבוש יום סיירות, שנמשך יומיים כדי להתקבל ליחידה מובחרת.
והתקבלתי לגיבוש סיירת מטכ"ל שלפניו עברתי פסיכולוג בסירקין, שממיין את הטובים ביותר מיום הסיירות לפני הגיבוש עצמו.
ולכן אני פונה אלייך, ראש המטה הכללי להתערב ולהחזיר אותי לשרת בצה"ל וליהיות כמו כל חייל הרוצה לשרת את המדינה,
לתרום את חלקו מכל הלב ולבצע את החובה המוטלת עליי, כדי ליהיות אזרח כמו שאר האזרחים ששירתו את המדינה.
אודה לך מאוד אם תענה לבקשתי זו ותתן לי להרגיש כמו אזרח סוג א' ולא כאזרח שמנסה להשתמט מלשרת את המדינה.
בברכה ובהצדעה יוסי עזרן.
|