03-02-2008, 23:12
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
כבר עניתי לשאלה הזו.
לא כדאי להמשיך עם זה, מהסיבות הבאות:
א. קיים פרוייקט לייצור טנקים, המרכבה 4. לא צריך פרוייקט מקביל. פעם לא היו אלטרנטיבות לשדרוג, היום יש - ייצור.
ב. יותר מתאים לשדרג את התובות הישנות לכלים אחרים הם חיוניים לא פחות, שאינם טנקים קלאסיים. כלים אחרים כגון: תומ"תים, MLRS, טנק נ"מ, נגמ"ש לחימה כבד IFV, טנק קל, רכב לוגיסטי.
ג. לא חסרים לנו טנקים. עד המלחמה, היה מדובר בכלל על סגירת אוגדות שיריון, לא פתיחת אוגדות חדשות.
ד. בימינו, מעמד של הטנק נתון לוויכוח. יש החושבים שהטנק הולך בדרכם של האביר על הסוס, ופיל המלחמה. הדעה שלי מוצקה בעד הטנק, אבל אני לא קובע כלום.
ה. לפי פרסומים זרים, יש לישראל פחות מ-500 מרכבות סימן 1 ו-2. בערך 1,200 סימן 3 על דגמיו, וכ-150 סימן 4 מתוך 400 מתוכננות. אם הייתי משדרג טנקים, אז את הסימן 1 ו-2 הייתי משדרג אחרון.
שידרוג המרכבה סימן 1 ו-2 לא ישלש את כוח השיריון של ישראל.
ומשקיע דווקא בסימן 3. (וזה באמת מה שעשו בצה"ל). הסיבה לכך היא שהקריבה הדורית הגדולה בין הטנקים דורשת פחות שידרוגים, פחות כסף, ואז אפשר לשדרג יותר טנקים בפרוייקט. קל יותר ליישר קו בין הסימן 3 עם סימן 4 מאשר בין סימן 2 משודרג למקביל בסימן 4.
מהצד השני, אני לא יודע מה העתיד של התומ"תים בארץ, ומהפורום למדתי שהמחבט יצא המשירות, כך שאין לנו טנק נ"מ, שאף גדוד שיריון לא שלם בלעדיו.
עם זאת, אם יש מערכת כלשהי שמוגדרת כקריטית, ולא דורשת לבנות את הטנק מחדש אז אני מקווה שבאמת עושים את זה ומשדרגים טנקים ישנים. לדוגמא הנושא של המיגון האקטיבי (מעיל רוח - טרופי).
נערך לאחרונה ע"י Gilgamesh בתאריך 03-02-2008 בשעה 23:32.
|