לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-02-2008, 15:41
  IntelligenceAgent IntelligenceAgent אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.12.04
שאלות על שיריון ופלח"צ

שלום. אני בעל פרופיל 72, מתעתד להתגייס ביולי הקרוב וצריך להחזיר מנילה עד מחר
כרגע שיריון אצלי בעדיפות ראשונה, אך לאחרונה יש בעיה שדי מציקה לי; אני גבוה, 1.90, זה לא יכול להוות בעיה בטנק שכבר ממילא צפוף ? (אני רוצה 401, מרכבה 4, אם זה משנה).
ושאלה שנייה - חיפשתי מידע על פלח"צ. מעניין אותי כל הקטע של החילוץ והצלה, למרות שאני יודע שאסונות לא קורות כל שני וחמישי. ערכתי חיפוש לגבי מה הם עושים בבט"ש, ונתקלתי בהמון תגובות סוטרות-החל מ 3 שנים של שמירות בבתי כלא ועד פעילויות מבצעיות בשטחים. יש למישהו מידע עדכני ואמין ?
שאלה שלישית ואחרונה: אם אני מסמן ככה

רצון לשרת כלוחם 5

אשכול א'
שיריון 4
תותחנים 1
לוחם איסוף 3

אשכול ב'
נ"מ 2
חילוץ והצלה 3

TOP 3
1. שיריון
2. חילוץ והצלה
3. לוחם איסוף

זה בסדר? כי קראתי שמישהו רשם שחייבים למשל לדרג לפחות אפשרות אחת בדירוג הכי גבוה (5). אני מניח שאני כמעט בטוח אלך לשיריון, אבל מה הסיכויים שלי להגיע לפלח"צ ?

תודה רבה מראש
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-02-2008, 22:45
  IntelligenceAgent IntelligenceAgent אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי IntelligenceAgent שמתחילה ב "שאלות על שיריון ופלח"צ"

טוב אני שולח את זה ככה...שיריון הנה אני בא !
עכשיו 2 דברים חשובים:
1. קראתי שמנילה נשלחת 10 חודשים לפני הגיוס. שלי נשלחה לפני שבועיים, זה אומר שאני אתגייס בנוב 08 ? תאריך הגיוס שלי שונה מה 21.7.08 ל 28.7.08 וזה די מוזר שאני מתגייס במחזור הגיוס הראשון של השנתון כי אני נולדתי ביוני 90 שזה די באמצע של השנתון, ככה שאני אמור להתגייס בגיוס השני - קרי נוב 08. אשמח לעזרה לגבי זה.
2. אמא שלי ובמיוחד אבא שלי מאוד לא מרוצים מהעובדה שאני הולך לשריון. הם קצת קיבלו קשה את העובדה שאני אהיה לוחם, ושהם קיבלו אז אבא שלי ננעל על נ"מ (כי לטענתו זה הכי קל והכי בטוח) ואני נעול על שריון. הסברתי לו את זה, והוא לא התנגד, אבל הוא ממש ממש לא מרוצה (בלשון המעטה) ואני יודע שהוא יעביר הרבה לילות ללא שינה. איך לדעתכם אפשר להראות לו את היתרונות של שירות בחיל השריון ולהרגיע אותו שלא כל שני וחמישי טנק עולה על מטען גחון ??

תודה רבה מראש
ישן 08-02-2008, 08:35
צלמית המשתמש של speedy_7
  speedy_7 speedy_7 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.04
צבאי כמה דברים
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי IntelligenceAgent שמתחילה ב "טוב אני שולח את זה..."

1. הגובה לא יפריע, ורצוי שתהיה בשלב המקצועות טען.

2. אם תצא לפיקוד - בכלל לא תהיה בעיה. יש, היו ויהיו בשריון קצינים יותר גבוהים ממך.

3. במלחמה אין ביטוח. לא היה לחיילי החנית מול חופי בירות, וגם לא לחיילי חל האוויר ביב"א במירון שחטפו ירי עליהם. טנק יכול להיפגע מטיל או לעלות על מוקש/מטען. ובאותה מידה פומה של הנדסה או דחפור. טיל יכול לפגוע בנגמ"ש חי"ר, או גרוע מכך בבית עם לוחמי חי"ר, או בשטח בו הם נעים וכו'. צריך לדעת את המקצוע, ולא לעשות לעצמך הנחות. ובתקופת השהות של 18 שנה בלבנון - לא הצליח החיזבאללה לפוצץ אף טנק. לעומת זאת כמות המטענים שהופעלו על שיירות ועל כוחות רגליים - הייתה רבה.

4. צריך לזכור שמלחמת לבנון השנייה, הייתה שונה מאוד ממלחמות ישראל עד כה, וגם כנראה מהמלחמה הבאה. אחד הדברים הבולטים זה ירי ארטילרי שלא היה. לא כ"כ נעים להיות חי"רניק שחוטף ירי ארטילרי. גם לא חייל נ"מ. רוב נפגעי צה"ל ביום הכיפורים נפגעו מארטילריה.
טנק מיועד מלכתחילה להגן מפני רסס ארטילרי

5. אם אתה עוד יכול - תשנה את השריון לעדיפות ראשונה.

6. תזכור שהייעוד של כול לוחם זה המלחמה. לא רק המחסומים בשטחים (אפרופו פלוגת חילוץ והצלה). .
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:31

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר