לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-02-2008, 14:31
  Zeph Zeph אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.07.05
שאלת פקודה חוקית-לא חוקית

שאלות היפותטיות. אני רוצה להבין את החוק הצבאי במקרים שונים אבל דומים.

1. חייל שהשירות שלו מורכב בעיקר מעבודה משרדית, והמפקד שלו פוקד עליו לנקות לו את המשרד (החייל צריך לנקות את המשרד הפרטי של המפקד ששייך רק לו). חוקי, או לא חוקי?
לדעתי זה כמו החוק ההוא שאסור לפקוד על פקידה להכין קפה...

2. חייל קרבי שהמפקד שלו פוקד עליו להעביר ממקום X למקום Y ציוד אישי (וכבד) ששייך למפקד (לא משנה מה בידיוק). חוקי, או לא חוקי? ואם זה יותר מפעם אחת וצריך ללכת הלוך חזור כמה פעמים?

3. בסיס מסויים בו נערכת מסיבה אך ורק לרבי סרן ומעלה. האם חוקי שיפקדו על חוגרים מאותו בסיס להגיש לאנשי הקבע אוכל, לאבטח את המקום וכו', על חשבון זמנם החופשי? כלומר לא בשעות העבודה.

מספיק לבינתיים.
אשמח לתשובות על סמך ידע וניסיון, ואם מישהו מכיר את החוק כלשונו בדברים מהסיגנון הזה, ציטוט יהיה נחמד.

תודה רבה לכולם!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-02-2008, 14:47
  op9090 op9090 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.04.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Zeph שמתחילה ב "שאלת פקודה חוקית-לא חוקית"

ציטוט:
שאלות היפותטיות. אני רוצה להבין את החוק הצבאי במקרים שונים אבל דומים.

1. חייל שהשירות שלו מורכב בעיקר מעבודה משרדית, והמפקד שלו פוקד עליו לנקות לו את המשרד (החייל צריך לנקות את המשרד הפרטי של המפקד ששייך רק לו). חוקי, או לא חוקי?
לדעתי זה כמו החוק ההוא שאסור לפקוד על פקידה להכין קפה... חוקי ,אבל יש לך חרא מפקד

2. חייל קרבי( מה זה משנה קרבי או לא ? ) שהמפקד שלו פוקד עליו להעביר ממקום X למקום Y ציוד אישי (וכבד) ששייך למפקד (לא משנה מה בידיוק). חוקי, או לא חוקי? ואם זה יותר מפעם אחת וצריך ללכת הלוך חזור כמה פעמים? חוקי ,מה גם המפקד יכול להגיד לך סתם ללכת הלוך חזור . אבל יש גבול לכול דבר והגזמה של המפקד יכולה לגרור תלונה\קבילה .

3. בסיס מסויים בו נערכת מסיבה אך ורק לרבי סרן ומעלה. האם חוקי שיפקדו על חוגרים מאותו בסיס להגיש לאנשי הקבע אוכל, לאבטח את המקום וכו', על חשבון זמנם החופשי? כלומר לא בשעות העבודה. זמן חופשי ?? שאתה משוחרר מצהל אתה מתכוון ? , שעות עבודה זה המצאה של גובינ... חיילים מפונקים .

מספיק לבינתיים.
אשמח לתשובות על סמך ידע וניסיון, ואם מישהו מכיר את החוק כלשונו בדברים מהסיגנון הזה, ציטוט יהיה נחמד.
ישן 08-02-2008, 15:36
  Zeph Zeph אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.07.05
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Haviv54 שמתחילה ב "חחחחחחחחח שעות עבודה אתה יכול..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Haviv54
חחחחחחחחח שעות עבודה
אתה יכול להיות כל היום עם המפקד ולאבטח ולהגיש אוכל

אני אתן דוגמא למה התכוונתי.
נגיד אתה באבט"ש עושה 4-8, אז על השעות שינה שלך.
אם אתה עובד במשמרות (קרבי או לא, זה לא משנה) אז על חשבון הזמן מנוחה שלך שאתה יורד ממשמרת.

op9090 - זהו שגם אני חשבתי ככה, ואז נזכרתי שהיה את החוק הזה עם הפקידות, אחרי שהיה את הסיפור שהמפקדים תמיד אמרו להן להכין קפה אז החליטו שזה לא חוקי?
ובמקרה השני משנה שמדובר בחייל קרבי כי הרבה פעמים אומרים לך לסחוב דברים, אבל זה יותר למען עצמך או למען הכלל, רציתי שיהיה ברור שזה במסגרת כזו רק שהפעם מדובר בציוד אישי של המפקד.

בקשר למקרה השלישי, אין לי כמעט ספק שמותר לאבטח. אבל שטוראים יגישו אוכל לקצינים, אין בזה סוג של השפלה?

אגב, מדובר בויכוח עם אנשים, מי צודק ומי לא, הדוגמאות זה סתם דוגמאות שעלו שם (והן היפותטיות לחלוטין) ואני שואל פה כדי להבין מה נכון.

נערך לאחרונה ע"י Zeph בתאריך 08-02-2008 בשעה 15:42.
ישן 08-02-2008, 19:38
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Zeph שמתחילה ב "[QUOTE=Haviv54]חחחחחחחחח שעות..."

ציטוט:

אני אתן דוגמא למה התכוונתי.
נגיד אתה באבט"ש עושה 4-8, אז על השעות שינה שלך.
אם אתה עובד במשמרות (קרבי או לא, זה לא משנה) אז על חשבון הזמן מנוחה שלך שאתה יורד ממשמרת.

הדבר היחיד שצריך לדאוג לו הוא שתקבל את שעות השינה שלך. שאר הזמן הוא לא שלך.

ציטוט:

ובמקרה השני משנה שמדובר בחייל קרבי כי הרבה פעמים אומרים לך לסחוב דברים, אבל זה יותר למען עצמך או למען הכלל, רציתי שיהיה ברור שזה במסגרת כזו רק שהפעם מדובר בציוד אישי של המפקד.

ציוד שהוא אישי, לא מבצעי, של המפקד די נופל בתחום האפור. עקרונית, אם זה לטובת המפקד בלבד, ללא צורך מבצעי - לא חוקי. ניתן לבקש, אסור לפקוד.

ציטוט:

בקשר למקרה השלישי, אין לי כמעט ספק שמותר לאבטח. אבל שטוראים יגישו אוכל לקצינים, אין בזה סוג של השפלה?

לא, אין בזה סוג של השפלה. זה חלק מהעבודה. זה ישפיל אותך להגיש בחתונה, אם תהיה מלצר? לא. יותר מזה, אני מבטיח לך שבחדרי אוכל קצינים, התורנים מגישים את האוכל לסועדים.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 08-02-2008, 20:43
צלמית המשתמש של agent_amos
  משתמש זכר agent_amos agent_amos אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.08.05
שלח הודעה דרך ICQ אל agent_amos שלח הודעה דרך MSN אל agent_amos Facebook profile
תגובה
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "[QUOTE] אני אתן דוגמא למה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ביטיס
הדבר היחיד שצריך לדאוג לו הוא שתקבל את שעות השינה שלך. שאר הזמן הוא לא שלך.

דהיינו 6 שעות שינה ב24 שעות משמע 4 שעות שמירה ולאחריהן 8 שעות עבודה ולאחריהן 4 שעות שמירה 6 שעות שינה ושעתיים עבודה.

ציוד שהוא אישי, לא מבצעי, של המפקד די נופל בתחום האפור. עקרונית, אם זה לטובת המפקד בלבד, ללא צורך מבצעי - לא חוקי. ניתן לבקש, אסור לפקוד.

אין דבר כזה בקשה,מפקד לא מבקש מהחיילים שלו אלא פוקד עליהם.

לא, אין בזה סוג של השפלה. זה חלק מהעבודה. זה ישפיל אותך להגיש בחתונה, אם תהיה מלצר? לא. יותר מזה, אני מבטיח לך שבחדרי אוכל קצינים, התורנים מגישים את האוכל לסועדים.

זה לא התורנים זאת הפקל"שית של המג"ד והמש"קיות ת"ש

ישן 09-02-2008, 19:29
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי agent_amos שמתחילה ב "תגובה"

ציטוט:
דהיינו 6 שעות שינה ב24 שעות משמע 4 שעות שמירה ולאחריהן 8 שעות עבודה ולאחריהן 4 שעות שמירה 6 שעות שינה ושעתיים עבודה.

או כל קומבינציה אחרת.

ציטוט:

אין דבר כזה בקשה,מפקד לא מבקש מהחיילים שלו אלא פוקד עליהם.

שטויות. כשתגדל קצת תבין.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 08-02-2008, 22:04
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Zeph שמתחילה ב "שאלת פקודה חוקית-לא חוקית"

1. המשרד הוא חלק מהלשכה, אין שום בעיה שחלק מהדרישה של המפקד לפקל"שים שלו תהיה שבין השאר הם שוטפים גם את המשרד שלו. למרות שלפי מה שאני ראיתי הרבה מפקדים שוטפים את המשרד בעצמם.

2. קורה לא מעט בדילוגים (שעוברים מבסיס אחד לאחר), זה בדרך כלל חילי הלישכה והחפ"ק יעזרו להוציא את הציוד, זה לא כזה בעייתי כי סוחבים הרבה מאוד ציוד ובכל מקרה אתה סוחב ציוד של אחרים.

3.כמו שאמרו, אין דבר כזה זמן חופשי, זה כמו תורנות מטבח - למרות שפה כן יש איזה שהיא בעיתיות מסויימת, נראה לי שאם ידרשו ממך לעבור בין האורחים עם מגש כל הערב זה בהחלט על גבול הפקודה לא חוקית (מה שאומר שאפשר לקבול, לא לא לבצע)

ולעמוס, בצבא של איזה מדינה אתה משרת? הצבא הוא לא טירונות אחת ארוכה, יוצא לא מעט פעמים שמפקד מבקש מהחיילים ולא פוקד עליהם

ישן 09-02-2008, 15:30
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי agent_amos שמתחילה ב "ומה קורה כשמפקד מבקש וחייל לא עושה"

אתה מבלבל בין פקודה לבקשה.
אם פקודה נאמרת בצורה חברית זה עדין פקודה (לדוגמא: לפני השינה מ"כ ומ"מ מריצים צחוקים בחדר ואז המ"מ מזכיר שמחר במסדר בוקר צריך לאסוף סק"שים - זה עדיין פקודה)

רוצה דוגמאות לבקשות - מפקד מבקש מחייל להכין קפה, מג"ד מבקש ממש"ק לעשות החלפה בקופסת סיגריות (מקרה אמיתי), קמב"ץ מבקש מהחיילים שלו לצייר סמל חדש למחלקה, מפקד מבקש מחייל לעשות משהו שזה לא תפקיד החייל (לדוגמא: מפקד לא יכול להגיע לטפל"ש על הנגמ"ש אז מפקד אחר יהיה אחראי על לשים עין מידי פעם, אבל חיל ותיק יהיה אחראי על חלוקת המשימות), מ"פ מבקש ממ"כ או מאחד המ"מים להישאר איתו ער לכתוב איזה פקודה חשובה למרות שהמ"כ או המ"מ לא קשורים לזה בכלל.
להמשיך או שזה מספיק?

חוץ מזה, שוב אין לי מושג על צבא של איזה מדינה אתה מדבר, אבל לדפוק תלונה על כל אי ביצוע משימה זה דרך בטוחה להבטיח שלא ישארו לך חיילים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:05

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר