השאלה העיקרית בכותרת, שוב,
כל כמה זמן נפתחים מיונים לקורס תוכניתן בבסמ"ח ?
3 פעמים בשנה. פעמיים מיונים רגילים ועוד פעם אחת בשביל בוגרי י"ג (קורס תכנות טכ"ם) אשר מצטרפים למחזור השני באמצע הקורס.
מלבד הקורס הקרוב שנפתח (6.3.08), מה המועד לקורס הבא ? ידוע כבר ?!
עד כמה שאני יודע הקורס הקרוב נפתח ב13.3.08 (אבל אני לא כלכך בטוח בקשר לזה). הקורסים הרגילים נפתחים בתחילת ספטמבר/מרץ. וקורס טכ"ם נפתח בתחילת יוני. כל שנה בהפרש של כמה ימים.
במידה ומחזור הגיוס הבא לקורס תוכניתן נפתח בעוד כמה חודשים,
האם תהיה לי את האפשרות להתגייס ובמקביל לנסות להתמיין ולאחר מכן לעבור חיול מחדש בבקו"ם ?
השאלה שצריכה להישאל היא האם יש לך פרופיל עורפי? במידה וכן, אני לא רואה סיבה שלא תוכל להתמיין לקורס. לרוב לא מקבלים אנשים לקורס בעלי פרופיל קרבי (אלא אם כן יש להם ויטמין P
- וגם אז זה לא בטוח...). במידה ואתה בעל פרופיל קרבי ובכל זאת רוצה להגיע לקורס, יש לך אפשרות להירשם לי"ג (של שנה הבאה) ואז לעבור מיונים - מה שחשוב לזכור זה שלא כל מי שעובר י"ג מתקבל לבסמ"ח, ולפעמים מכסות הקבלה קטנות.
לפי מה שידוע לי לא ניתן קודם להתגייס ולאחר מכן להתמיין לקורס - אבל אי אפשר לדעת...אולי זה אפשרי...
האם יש מקצועות הקשורים לנושא המחשבים בצה"ל אשר לא מצריכים מיונים קדם צבאיים ?
מקצועות אשר ניתן לבקש מהקצין מיון / להכנס בפרוטקציה ?
אני לא כלכך בקיא בנושא אבל אני מאמין שישנם יחידות מחשוב שניתן להגיע אליהם מקצין המיון (שרוב הסיכויים יש אליהם העדפה לבנות ולאנשים בעלי פרופיל עורפי), אבל כדאי לברר.
מלבד קורס תוכניתן בבסמ"ח שנחשב לאיכותי, יש את גאמא .. אבל לשם כבר אין מצב שאני אספיק להגיע. המיונים ארוכים והגיוס שלי ממש אוטוטו.
תודה רבה מראש על הכל,
בבקשה
מקווה שלא סיבכתי אתכם קצת,
אשמח לקבל תשובות אמינות, אם אתם לא בטוחים עדיף שלא תנסו לשער וסתם להטעות.
המשך שבוע טוב וגיוס קל לכולם
תודה! אם יש לך עוד שאלות - תשאל.