לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-02-2008, 21:49
  zxccxz zxccxz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.02.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shiks שמתחילה ב "שנת שירות"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shiks
שלום חברים.

אז חשבתי על זה קצת, ואני באמת בדילמה.
האם כדאי לי לעשות שנת שירות, ומשם להגיע לגדוד בנח''ל(גדוד 50 אם אני לא טועה).

יש פה מישהו שעשה את זה? כדאי לי? איך אני ידוע אם זה בשבילי? מה בעצם אני עושה שם, איך אני יודע לאן אני הולך? באמת שאין לי הרבה מידע על זה, אבל אני חושב לעשות את זה. אז אשמח לתשובות.

תודה!

אתה מדבר פה על שנת שירות בגרעין נח''ל. יש הבדל בין שנת שירות לגרעין נח''ל . שנת שירות זו שנה לפני הצבא שבה אתה יכול לתרום בהרבה מקומות כמו פנימיות,כפרי נוער,תנועות נוער,קיבוצים ועוד הרבה מקומות ובסוף השנה אתה יכול להגיע לכל מקום שתרצה בצבא במידה ותתקבל אליו.
בגרעין נח''ל אתה עושה שנת שירות במקום מסוים ואז מתגייס יחד עם שאר הגרעינרים שבקומונה שלך לנח''ל לבנים יש את גדוד 50 ויש גם את קרקל אתה משרת שנה וחצי נראה לי ואז חוזר לפרק משימה של שנה שבה שוב אתה תורם וממשיך מהמקום שהפסקת או במקום אחר...
אנשים נרתעים משנת שירות כי הם חושבים שמדובר רק ברגעיני נח''ל האלה אבל זה ממש לא נכון !
אתה בוחר איפה לעשות שנת שירות ועם אתה רוצה להמשיך בגרעין נח''ל רוב שנות השירות בכלל לא כוללות בתוכן גרעיני נח''ל. בנוסף אתה יכול לעשות מכינה קדם צבאית יש הרבה מכינות.
תיכנס לאתר של התק''מ - תנועה קיבוצית מאוחדת . www.kibbuts.org.il יש שם הסברים על שנות שירות ועל גרעין נח''ל תוכל לקרוא עוד באינטרנט ...
נ.ב - אם אתה בי''ב כדאי שתמהר כי החתימה על דחיית שירות מסתיימת בסוף החודש.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-02-2008, 00:49
  משתמשת נקבה מורןדברים מורןדברים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.02.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shiks שמתחילה ב "שנת שירות"

רק להוסיף משהו קטן,

אני לא יודעת אם אתה בי"ב ואם כן בהחלט כדאי שתמהר.
אבל אם לא, גרעין נח"ל לא מחייב לעשות ש"ש בקומונה כזו או אחרת יש המון מסגרות שונות לצאת לש"ש ורק אחר כך לצאת לגרעין נח"ל דוגמא בגדוד 50.
אני אמנם עשיתי מכינה קדם צבאית ולא המשכנו במחזור שלי אח"כ למסגרת הנח"ל אבל מנסיון אני מאוד מצטערת על זה.
הגרעין מתחיל את פרק הש"ש אחר כך מתגייס לגדוד 50 והבנות לתפקידים שונים לקראת סוף השירות של הבנות יוצאים לפרק משימה והבנים ממשיכים לאבטחת יישובים בסוף השירות (זאת במידה ולא תצא לפיקוד במהלך השירות מה שידרוש ממך "לוותר" על הגרעין).
יש המון המון מקומות שיש לתרום בהם וזה מאוד תלוי מה אתה מחפש.
מומלץ בחום, חוויה שאין דומה לה.

שיהיה בהצלחה.
(אגב, יש עוד ש"ש ומכינות חוץ ממסגרת התק"ם שווה לבדוק בעוד מקומות)

ישן 12-02-2008, 01:24
  zxccxz zxccxz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.02.07
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי shiks שמתחילה ב "טוב... עכשיו אני בי''ב. עניין..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shiks
טוב...
עכשיו אני בי''ב. עניין הוא, שחבתי עלזה רק בזמן האחרון, ואני ממש לא בטוח לגבי זה. אחרי הכל, אני אמור להתגייס בגיל 19, שזה קצת מאוחר, ואם אני אעשה ש''ש, אני אתגייס בגיל 20, שזה נראה לי קצת מאוחר מדי. סה''כ החיים קצרים<.<.

מאוד נראה לי לתרום, במיוחד בקיבוצים,אבל זה נראה לי קצת משימה די גדולה כדי להגיד עכשיו "כן, יאללה, אני אעשה את זה", סה''כ זה שנה שלמה מהחיים שלך,הכוללת דחיית גיוס.
אחח...החיים קשים. במיוחד עכשיו שאתם אומרים לי שאין לי כמעט זמן להחליט. :/ נראה לי אני אוותר, לצערי, מפאת גילי המבוגר() ואי מספיק זמן כדי להחליט מה לעשות. נו מילא, תודה על עזרתכם בכל מקרה
שום דבר לא מאוחר מדי ... חבר שלי עושה שנת שירות והוא גם מתגייס בגיל 20 אז מה? החיים לא נגמרים יש מספיק זמן להכל זה הכל בחירה שלך ... אתה נראה לי אחד שמאוד רוצה ללכת לשנת שירות וזה יכול לתת לך המון אז תזרוק את זה סתם. אני לא הולך לשנת שירות מסיבות אחרות אבל חשוב מאוד שתעשה את ההחלטה הנכונה ולא ביום אחד.
זו לא משימה גדולה בכלל תרים טלפון לתנועה הקיבוצית תסביר להם את המצב שלך , תבדוק שנת שירות בל מיני מקומות, תבדוק מכינות , תבדוק בקיבוצים שונים , תחתום על דחיית שירותצ ומקסימוםן תבטל. יש לך עד ה 28/2 להחליט אבל יותר מאוחר מזה כבר לא תהיה דרך חזרה תמיד תוכל לבטל את השנת שירות ואפילו לצאת יום אחריי שהתחלת אם לא מתאים לך !
תחשוב על זה שוב,תתייעץ ותבדוק מקומות זה מאוחר מדי בשביל מספר מקומות אבל יד עוד מלא מקומות לעשות שנת שירות וכלום לא מאוחר מדי יש לך חודש להחליט ואם תחתום דח''ש תוכל להחליט מתי שבא לך אתה יכול לדחות גיוס אבל רק עד ה 28/2 וזה מאוד חשוב כי אח''כ לא תוכל לעשות כלום .
שיהיה המון בהצלחה ושאלו יהיו הצרות שלך !
ישן 13-02-2008, 10:50
  HaGGai8 HaGGai8 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.07.06
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי droogie שמתחילה ב "אני גם התגייסתי בגיל 20..."

אני כרגע בשנת שירות (דרך התק"מ) בפנימיה.

אני יכול להגיד לך שבשנה הזאת, כמה שתתרום, ולא משנה למי, התמורה שאתה תקבל לעצמך תהיה לא פחות מהתרומה.
החברה הישראלית נמצאת במשבר וצריך אנשים עם אידיאולוגיה כדי לשקם, לשנות ולעזור במקומות של מצוקה.

בנוגע לדחיית גיוס, אף פעם אל תגיד "מאוחר מדי". סיפור אמיתי - בדיוק לפני שנה אני החלטתי שאני מוותר על שנת שירות מכל מיני סיבות שאני לא אכנס אליהם. מכיוון שהייתי אמור להתגייס במרץ החלטתי לטייל בארץ לפני הגיוס (שביל ישראל). קצת לפני שיצאתי לטיול ביקרתי ידידה שלי בפנימיה (שהיום אני עושה בה ש"ש) והחלטתי להגיש דח"ש אפילו שזה ניראה אבוד, כי התאריך היה 7.10. החלטתי להתחיל את השביל ישראל ובו זמנית לחצתי על לשכת גיוס, משרד הביטחון והתק"מ שיעזרו לי לדחות את הגיוס, והנה, הפניה התקבלה, באופן רשמי רק בדצמבר (את השנת שירות התחלתי בסוף אוקטובר) והיום אני עושה שנת שירות ומאושר מכל רגע.
אז אל תגיד "מאוחר מדי" ותפעל למען מה שאתה רוצה ורואה לנכון.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:54

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר