לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-02-2008, 01:13
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
מרתק. הם הולכים קדימה בשעה שאנחנו שועטים אחורה...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי HummerH1 שמתחילה ב "הולנד: הקבינט אסר על חבישת "בורקה" מוסלמית בבתי ספר"

צרפת והולנד הן מדינות אירופאיות, חילוניות ודמוקרטיות. הן הבינו את המשמעות של הבורקה,
והחליטו להלחם בתופעה. שתי המדינות יודעות שבעצם המטרה הלא-כתובה של החוק היא לדחוף את
המסלמים הפנאטיים (שלעולם לא ירשו לבת/רעיה שלהם להסתובב חשופת שיער...) החוצה
מהמדינה.
אצלנו, לעומת זאת, החג'אב והגלביות נמצאות בכל מוסד לימוד ממלכתי מעורב, שיש בו גם תלמידות
מסלמיות - ומספרי לבושות החג'אב, רק הולך וגדל.

כדי להלחם בעמדה המערבית שרואה בחג'אז פריט לבוש שוביניסטי בעליל, יצאו כמה חוקרות
מסלמיות פנאטיות עם הרעיון המשעשע-בעליל שקובע ש"החג'אב דווקא נועד לקדם את מעמד האישה
שכן בזכותו מותר לה לצאת מהבית"...
מסתבר שהן כ"כ שבויות בתפיסה שלאישה הכל אסור, שלא עולה על דעתן שיהיה נחמד אם ירשו
לאישה לצאת החוצה, בלי שמישהו יכתיב לה את צו האופנה...

צריך להבין, האסלאם נמצא במלחמה עם התרבות המערבית. התשובה לשאלה מי ינצח היא נורא
פשוטה: אם המערב יבין שזו מלחמה, ויש להגיע להתנתקות מארצות האסלאם, עד שאלו יפנימו
שהפיגור בינן לבין המערב נובע מהתרבות האסלאמית, שוחרת הפרימיטיביות, אין לאסלאם סיכוי
לנצח, או אפילו לתת פייט ראוי. לעומת זאת, אם המערב ימשיך להיות מפולג בשאלה האם יש
באמת מלחמה, ואם יש מלחמה, אז אולי בכלל האסלאם צודק כי "בזמן הקולוניאליזם היינו נורא לא
נחמדים" - אז בסופו של דבר קתדרלת סנט פול בלונדון תגומד ע"י מסגד גדול שיוקם איפשהו
בסביבתה, וכך גם יקרה לשער הנצחון ולמגדל אייפל...
למי שחושב ש"מגיע לאירופים", צריך להיות ברור, שאם זה יקרה באירופה, זה סימן שכאן זה
כ-ב-ר קרה...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-02-2008, 03:42
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

האיראנים אינם ערבים, והשיעים אינם סונים...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ichpatli שמתחילה ב "הדוגמא של הנצחון האיסלאמי באירן (הפלת משטר השח ע"י החומייניזם)"

המודל האיראני הוא חריג מכל בחינה אפשרית. איראן הייתה מדינה משכילה בהרבה ממדינות ערב,
הרבה לפני נפילת השאה. האסלאם השיעי, בניגוד לרעהו הסוני, לא בלם את שערי כתיבת ההלכה
(מה שנקרא "אִגְ'תִהַאד" - מאמץ) במאה העשירית, ולמעשה, ההלכה השיעית נמצאת כל הזמן
בתהליך של שינוי.
התפיסה השיעית שמעודדת הונאה והסתוות ("חוּדְעַה" ו"תַקִיַה"), מחייבת מטבעה אימוץ
מודרניזציה (כדי להיות מסוגל להדמות לאחרים).

מדינות ערב, לעומת זאת, אחרי מאתיים שנה של חשיפה למערב לא יכולות להציג הישג טכנולוגי
משל עצמן, מלבד העובדה שבחרו לשבת במקום שעליו יתגלו אלפי שנים אח"כ, כמויות גדולות של
נפט וגז טבעי...

האסלאם הסוני (90 אחוז מהאסלאם, ויותר מ90 אחוז מהמהגרים המסלמים לאירופה) הוא שונה
לחלוטין. למעשה, התפיסה החזקה ביותר באסלאם הסוני כיום, היא ה"סַלַפִיַה", שמשמעה
להחיות את האסלאם של ימי מחמד...). זרם זה הוא הדומיננטי ביותר בתוך האסלאם, ומתוכו
יצאו הוהאבים והאחים המסלמים. לצפות מאלה לשמץ מודרניזציה, זו תקוות שווא.
ישן 09-02-2008, 08:14
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

ההסבר להיות השיעים קבוצה מדוכאת, הוא במילה אחת: קולוניאליזם
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "הממ... הסבר מעניין מאוד...."

בלבנון, הצרפתים טיפחו את הנוצרים, בעראק הבריטים טיפחו את ההאשמים (שושלת סונית,
שהעדיפה להישען על מי שהיא מכירה...).

השיעים הם רק עשרה אחוז מהמסלמים, וככאלה הם עקרונית חלשים יותר.

כשאני כותב שהשיעה פתוחה יותר לרעיונות חדשים, אני לא מתכוון לכך שהם ליברלים, רחמנא
ליצלן
לשיעה, בדיוק כמו לסונה, יש מערכת ערכים עקרונית, שהג'האד הוא יסוד מכונן שלה. מי שחושב
שבגלל שהאיראנים סבורים שמשתלם ללמוד במערב פיזיקה גרעינית ברמה גבוהה, זה אומר שמחר
בבוקר הם יחייכו בשביעות רצון וישלימו עם שאר התפיסות המערביות, טועה בגדול. האיראנים,
במסגרת התפיסה הקלאסית של השיעה, שמחייבת אותם להגן על עצמם (ההונאה וההסתוות לא
נבעו מאידיאולוגיה, אלא מתוך רצון לשרוד בתוך ים סוני גדול ועויין - עקרון זה אימץ הפלג הפורש של
השיעה האסמאעילית, הלא הם הדרוזים, שבכל מקום שבו הם חיים בתוך רוב מסלמי, הם מציגים את
דתם כפלג שהוא חלק מהאסלאם...).
האג'נדה האיראנית לא נהייתה פשרנית יותר מתוקף העובדה שהם גילו את המודרניזציה
הטכנולוגית, אלא הם פשוט רתמו את הטכנולוגיה לאידיאולוגיה שקיימת כל העת: מלחמת קודש
בשטנים למיניהם...
ישן 09-02-2008, 09:15
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ההסבר להיות השיעים קבוצה מדוכאת, הוא במילה אחת: קולוניאליזם"

אל תידאג, האירנים עוד לא הצליחו לשטות בי עד כדי כך שאחשוד בהם בליברליות יתרה (ואם תלחץ אותי אל הקיר אאלץ להודות שכל הרפובליקה האיסלאמית האיראנית הזאת די מתועבת בעיני גם אם הגמד הוא נכס לא רע למדיניות החוץ הישראלית, כמעת חבל שכנראה שלא יחזיק מעמד עוד זמן רב).

ועם זאת אירן במובנים מסוימים היא אכן "ליברלית" (את המרכאות שמתי בשבילך ) יחסית למדינות סוניות דתיות. בכלל, זה קצת מבלבל. נניח זכויות נשים, מדד מערבי מקובל למצב זכויות אדם במדינה: מצב הנשים באירן טוב ממצבן בסעודיה אבל פחות טוב ממצבן בעירק החילונית של סדאם חוסיין הסוני (גם הוא לא בדיוק מופת של ליברליזם מערבי).

מכל מקום אתה "מאשים" את הקולוניליזם המערבי במצבם של השיעים גם באיזורים בהם הם רוב כמו דרום עירק אבל כמדומני שהנחיתות השיעית עתיקה מהמעורבות האירופית במזה"ת.

טוב, עכשיו שכתבתי את זה עלה בדעתי שכל העירק הזאת זו מלכתחילה יצירה בריטית קולוניאליסטית שזה גם חלק מהבעיה הנוכחית אבל האמת היא שאין לי מושג מה היתה המפה הפוליטית שם לפני שהאירופים "אירגנו מחדש" את האיזור.

אגב, וזה כבר באמת תנג'נט אבל לא ניראה לך מגוחך קצת שמצרים, סוריה, החיזבאללה וכו' נילחמים על כל סנטימטר של גבולם הקדוש שניקבע, ברוב קדושה כמובן, בידי כופרים קולוניליסטים אירופים.

ודבר אחרון, גם בי כניראה הצליחו הדרוזים לשטות. תמיד חשבתי שאכן הם פלג איסלמי אבל אם הם לא אז מה הם כן?
ישן 09-02-2008, 11:39
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

לא יחזיק עוד זמן רב מעמד? לי לא ידוע שהוא הולך לאנשהו...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "אל תידאג, האירנים עוד לא..."

מעבר לכך, אין שום סיבה בעולם לזלזל בו. האיש הזה (ד"ר להנדסת חשמל, אגב) הוא רחוק מלהיות
המשוגע שמנסים לעשות ממנו.
מדובר בפנאט אנטישמי מסוכן מאין כמותו, שגם אני נטיתי לחשוב בתחילת דרכו שהוא נכס אדיר
שפעלתנותו בתחום בשורת השמדת ישראל, תאפשר לבוש לתקוף אותו. אלא מה. אחמדינג'אד יותר
חכם ממה שניסו לעשות ממנו, והוא בעצם הוכיח שבפעם השנייה בתוך מאה שנה, איומי השמדה על
העם היהודי הם לא משהו שלא ניתן לנהל עליו מו"מ (לפחות עפ"י השמאל האירופי והאמריקני...).
העובדה שהוא הצליח לעשות אגב פיזור הצהרות בוטות שאין להן תקדים, תוך המשך גלוי של תכנית
הגרעין (דו"ח המודיעין האמריקני נראה כמו כסת"ח ענקי, בהתחשב בכך שבשבוע שעבר העיד
מתאם המודיעין האמריקני בסנאט, ובעצם בעדינות מחק את כל ההצהרות המסנגרות שהיו באותו
דו"ח לגבי איראן...).
אחמדינג'אד הביא למצב שבו כ-ל העולם יודע שאיראן שואפת להשמיד את ישראל, ובונה נשק
שמיועד למטרה זו בדיוק. הוא הצליח להביא למצב שבו איש לא מוכן לנקוט צעד כדי לבלום
מדיניות זו, שכן איש מעולם לא תכנן להסתכן למען ישראל, ולאחמדינג'אד היה חשוב שהדבר ייראה
לעיני כל. הוא הביא למצב שבו ממשלה ישראלית חסרת לגיטימציה, שלא התמודדה בהצלחה עם
זרוע משנית למדי של איראן בלבנון, היא ככל הנראה זו שתצטרך לעמוד מול השאלה מה עושים
בקשר לגרעין האיראני.
אחמדינג'אד אינו מטורף ואינו טיפש. מדובר בפנאט דתי [הוא כנראה קשור בזרם ההוג'תייה
שבתוך השיעה האיראנית - זרם בראשות האייתאללה מסבח יאזדי (שנכלא ע"י חומייני בעוון
קיצוניות) שחושב שכדי שיחזור האמאם ה12, הלא הוא המהדי, צריך בעולם יהיה תוהו ובוהו],
שפועל מתודית כדי להגשים את יעדיו. המזלזלים בו שוגים בגדול. אין לי מושג אם אכן יטיל עלינו
פצצה, אם תהיה בידיו, אבל בהחלט זה הטיפוס האחרון שאנחנו רוצים שהחלטה כזו תהיה בידיו.

למרבה הצער, אחמדי נג'אד הוא אדם רציונלי למדי. אדם שמסוגל לעמוד מול סטודנטים באונ'
קולומביה, שהוא בז להם ומתעב אותם בכל לבו, ולנצל את הנאיביות של השלומיזם האירו-אמריקני
שרואה בעצם נכונות אדם לשבת איתך באותו חדר, סימן לתום לב ול"יצירת תהליך של בניית
אמון".
אחמדינג'אד כרגע לא נראה שהולך לאנשהו. גם אם יוחלף, הרי שה"מתונים" (לעג הגורל גרם
לכך שפתאום רפסנג'אני, יוזם תכנית הגרעין והאיש שאחראי לגל החטיפות ולהונאה של איראנגייט
בשנות ה80, מוצג כעת כמתון...) אינם טובים ממנו בהרבה. אופוזיציה חילונית באיראן היא פנטזיה
לא מציאותית, גם אם קול אמריקה בפרסית משדר להם אחלה מוזיקה מדי יום...
המשטר הזה יציב למדי, ואם תהיה לו פצצה - הוא יהפוך להיות חסין לחלוטין, בדיוק כמו שפתאום
כולם מתנהגים יפה לקים ג'ונג איל (האיש שמדיניות סחיבת הרגליים של קלינטון/אולברייט סידרה
לו פצצה...).

צריך להכיר בעובדות: נשיא איראן ראוי להרבה פחות זלזול בכל הנוגע לפעולות נבונות בהקשר
להשגת יעדיו האסטרטגיים, מאשר ראש הממשלה שלנו, שאני אהיה עדין ואשער שמקדיש הרבה
יותר זמן להגעה להסכם-נייר עם פלסטיני חסר ערך, במטרה להציל את הקריירה הפוליטית
השוקעת, באמצעות גיוס היחזקאל דרורים של העולם, במצג שווא של "תהליך-שלום"...
ישן 12-02-2008, 22:20
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא יחזיק עוד זמן רב מעמד? לי לא ידוע שהוא הולך לאנשהו..."

אף פעם לא הצלחתי להבין את פשר ההערצה המיזרח תיכונית לחארות הכי גדולות באיזור אלה שבסוף תמיד המיטו על עמם ועל עצמם את האסונות הגדולים ביותר.

אולי תואיל להסביר לי את החוכמה המופלאה בכך שדווקה כשמחירי הנפט בשיאם הכלכלה (יותר כמו קלקלה) האיראנית מקרטעת עם 30% אבטלה בקרב הצעירים. שמדינה עם עתודות הנפט השניות בגודלן בעולם נאלצת להגביל את מכסות הנפט לתושבים. שהאינפלציה דוהרת, שלמרות עתודות הגז הטיבעי הנדיבות נאלצה הממשלה למנוע גז לחימום לתושבים בחורף קר במיוחד, דבר שעלה בלפחות עשרות מתים.

ומה בדבר הכשלון המדהד של אירן במניעת שני סיבובי סאנקציות בינ"ל? תאמר בוודאי שהסנקציות לא משפיעות אבל תחשוב על זה לרגע; מדינה עם כל כך הרבה נפט - כח פוליטי - בתקופה בה כלכלת סין העולה זקוקה ליצוע האירני נואשות ובכל זאת, כתוצעה מהטימטום של הגמד, אפילו סין (שלא לומר רוסיה) נאלצה לתמוך בסנקציות.

כל העולם מקבל את איומי אירן על ישראל בשלוות נפש? לא ניראה לי. בכל סקר במערב אירן מקבלת כיום את המקום הראשון ברשימת המדינות השנואות (הי, הם לקחו את זה מאיתנו אז אולי בכל זאת הוא השיג משהו). לא, אירן מאד לא אהודה כיום, אין כמעט רצון טוב כלפיה ויוקרתה הבינ"ל בשפל שלא היה כמותו מאז תחילת שנות השמונים.

המופע הפאטתי באוניברסיטת קולומביה הראה יותר על הטיפשות של לי בולינגר ("דיקטטור קטנוני ומרושע", אז זה הרעיון? להזמין אותו בשביל להעליב? לשחק עליו אבו עלי בניו יורק?) מאשר על חוכמה גדולה של הרשע הקטן (אגב, יותר מכל הזכירה לי האפיזודה המביכה ההיא את דבריו של ג'ורג' אורוול שרק אינטלקטואלים יכולים להיות טיפשים כל כך).

אבל, וזה אולי חשוב יותר, הקיצוניות וחוסר הנכונות של הגמד המרושע להתפשר לא נעצרת בגבול. גם מבית יצר לעצמו אויבים בשפע ואפילו את חמנאי הוא הצליח להרגיז. אל תשכח שבבחירות המקומיות בשנה שעברה אנשיו הוכו שוק על ירך ואם לא יודח הסיכויים גדולים שיפסיד בבחירות הקרובות.

הגמד לא מפחיד אותי. לפעמים הוא מעצבן, לפעמים קצת מצחיק ("אין הומוסקסואלים באירן"). אנשים כמו רפסנג'אני ("את הבעיה הציונית ניתן לפטור בפצצה גרעינית אחת") מפחידים אותי הרבה יותר. הוא מה שהסינים קוראים 'נמר מחייך', מה שיקל בהרבה על האירופים, הרוסים, הסינים וכו' לסחור ולחזק את אירן.

לא, הגמד הוא לא מבריק בכלל.
ישן 12-02-2008, 22:57
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אף פעם לא הצלחתי להבין את הזלזול של מי שפעם אחר פעם חוטפים מאותם "גמדים"...
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "אף פעם לא הצלחתי להבין את פשר..."

הבלבול בין "הכרה במסוכנות" לבין "הערצה" הוא ההבדל בין ישראל של מלחמת ששת הימים
לבין ישראל של מלחמת יוה"כ. כן, גם סאדאת היה "גמד" (איים להקריב מליון חיילים כדי לצלוח את
התעלה, בלי מטוסי קרב-הפצצה - איזה גמדון...)...

הכשלון המהדהד של האיראנים הוא בעיקר ספין של מי שנכשלים פעם אחר פעם, בבלימת תכנית
הגרעין שלהם. הקרטוע של כלכלת איראן הוא אכן עובדה - שלא משנה כהוא-זה בכל הנוגע לעוצמת
האיום של "הגמד". סין יכולה להצביע עד מחרתיים על סנקציות נגד איראן, אבל נפט היא ממשיכה
לקנות ממנה. אני חושש שאין מה להתרגש מהצבעות באו"ם, אפילו אם דני גירלמן ויועצי הספין של
אט"ד, מספרים לנו עליהן גדולות ונצורות. מה לעשות, כל זמן שמחירי הנפט בשמיים - אין לסנקציות
על איראן שום ערך.

אני נרגש מאוד שבסקרים בעולם המערבי אנשים מביעים "מורת רוח, מהתבטאויות אחמדינג'אד...
כמובן שבמציאות אנחנו לומדים מסקרים אלה, בדיוק את מה שאחמדינג'אד רצה שנלמד: העולם
יודע לצקצק בלשונו, אבל בשורה התחתונה, הברק אובמות של העולם ("בואו נדבר על זה"...), הם
אלה שעמדתם קובעת בנוגע ל"גמד". אחמדינג'אד ישן טוב בלילה עם הסקרים המפחידים שמראים
עד כמה לא אוהבים אותו, שכן הם מראים בדיוק מה שווה המערב: רעש וצלצולים (אלה במערב
שהיו מוכנים ליותר מזה, הם "מחרחרי מלחמה נאו קונסרבטיבים שמקריבים חיי בנינו למען ישראל
ותאגידי הנפט"). כל סקר כזה, וכל התקפה נרגשת נוספת בניו יורק טיימס ודומיו, משעשעים את
אחמדינג'אד, שכן הם מראים ליריביו באיראן, שהוא אכן צדק: אין באמת מה לפחד מנמר הנייר
הציוני, ואיש לא יקום להגן עליו (למרות שסביר שאם תקרה פה שואה שנייה, הפעם הטיימס יטרח
לכתוב עליה בעמוד הראשון, ואולי אפילו יגנה אותה...).
אחמדינג'אד רצה לבודד את ישראל באמצעות הצהרותיו - ואת זה הוא עשה בצורה מושלמת,
מבחינתו: כל בהצעה מערבית לתקוף את איראן, תוצג כשליחת חיילים להצלת ישראל, שכן רק
עליה הוא מאיים. כל ההצהרות הישראליות הנואשות ש"איראן מהווה סיכון לעולם כולו", לא
משכנעות איש, שכן ה"גמד" הצליח לגרום לאוכלוסי המערב להגעל ממנו, ובה בעת להגיע למסקנה
שהוא בעייה של ישראל, ושלה בלבד. זו הייתה מטרתה - והוא עמד בה בהצלחה. זה לא אמור
לגרום להערצה כלפיו, אלא להבנת הסיכון האדיר שיש בו. גם מפלצות-אדם יכולות להיות
אינטליגנטיות. הניסיון לחשוב שאם הוא נמוך ורשע, זה הופך אותו לראוי לזלזול - זו ההתחלה של
הקטסטרופות שלנו. חשבתי שעברנו את ימי "אנחנו נבוא והגמדים יזרקו ת'נעליים וירוצו למדבר"...

בקיצור, הניסיון לבטל את מסוכנותו של אחמדינג'אד באמצעות הלעגה על גובהו (הידד, אולמרט
אינו נמוך - לכן מצבנו כ"כ טוב, כנראה...), אינו רלוונטי. האיש הזה מסוכן מאוד לישראל. העובדה
שכאן מפטנזים על חמנאי המתון, רק מדגישה עד כמה הוא מסוכן. הפסד בבחירות מקומיות
באיראן הוא כמו הפסד בבחירות מקומיות פה: לא מלמד על כלום. למשל, ראש מועצת עומר הוא
איש ימין מובהק. בעומר קיבל הימין פחות מעשרה אחוז בבחירות הכלליות...

לא יודע אם "הגמד" מבריק או לא - אבל יריביו בהנהגה שלנו, מבריקים הרבה פחות (ולא, זה לא
אומר שאני מעריץ אותו...), למרבה אסוננו.
ישן 13-02-2008, 03:04
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי Au79 שמתחילה ב "אני משוכנע שאורי התכוון לכך..."

אתה בוודאי צודק ואני נטלתי לעצמי חירות מסוימת בפרשנות שלי.

הנקודה היא שאירופה בסופו של דבר היא לא רק יבשת ידידותית לישראל (כן, למרות הכל אירופה ידידותית לנו) אלה שעצם קיומה של מדינת ישראל תלוי במספר גורמים, חלקם חיצוניים למדינה, על רובם השפעתנו מועטה אם בכלל, ואירופה נוצרית חילונית וליברלית היא אחד הגורמים החשובים ביותר לקיומנו פה כמדינה יהודית.

שווה בעניין הזה להזכיר את הבדיחה הישנה של אשכול המנוח, יהודי חכם מאוד, שכשסיפרו לו שיש בצורת ניבהל ושאל היכן. לכשנענה שבנגב חייך בהקלה ואמר "לרגע חשבתי שהיתכוונתם באמריקה."

אז אם ניפול לפני אירופה אז הכל מן הסתם אבוד, אבל עד שניפול מומלץ מאד להיתפלל לשלומם של האירופאים הללו. כל מי שמייחל לנפילת אירופה לידי המוסלמים כמוהו כמייחל לנפילת מדינת ישראל. אנחנו צריכים אותם הרבה הרבה יותר ממה שהם צריכים אותנו.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:18

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר