לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום לימודים. אנו מאחלים לכל הגולשים שנת לימודים מוצלחת חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > לימודים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-03-2008, 10:20
  rafithegreat rafithegreat אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.06.05
שאלה לגבי העתיד שלי בלימודים הגבוהים, כתלות במקצועות הנלמדים כרגע

שלום לכולם,

אני כרגע מגביר כימיה פיזיקה וביולוגיה, וסיימתי מתמטיקה עם 85 סופי ב-5 יח"ל, ו-100 ב-5 יח"ל אנגלית. ב-3 יח"ל הראשונות של כימיה יש לי סופי 99, וביולוגיה אני יושב על ציונים של מעל 90.
הבעיה טמונה בפיזיקה - ביחידה הראשונה (מכניקה) יש לי סופי של 76 פחות או יותר, והשאלה שלי היא אם אני עוזב פיזיקה, האם זה ידפוק אותי מבחינה עתידית אם ארצה ללמוד לדוגמה כימיה בפקולטות ללימוד מקצועות שכאלה?
היום ישבתי עם היועצת והמורה כימיה, ואחת המורות האחרות (שלא היו קשורות לדיון) זרקה הערה ש"אפילו אם ארצה ללמוד כימיה, ולא פיזיקה, ללא פיזיקה בתעודת הבגרות אני לא אוכל ללמוד את זה בפקולטות שמאפשרות לימודי כימיה". עכשיו מן הסתם הדבר הזה מכניס אותי ללחץ, כי א'- 3 הגברות זה חתיכת סיפור. ב'-הציונים בפיזיקה לא מזהירים.. ג'- האם יש אמת בדברים שלה? האם אני באמת צריך לשבת עד הסוף עם פיזיקה ולסיים אותו, אפילו אם הציונים שלי ישאפו ל-60-70? כאילו, אני לא רואה תועלת בהשארת מקצוע שכזה כשיש לי 2 הגברות מדעיות אחרות עם ציונים של מעל 90...

עזרה/ייעוץ ממישהו/י?

תודה
חזרה לפורום
ישן 03-03-2008, 13:42
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.06
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rafithegreat שמתחילה ב "שאלה לגבי העתיד שלי בלימודים הגבוהים, כתלות במקצועות הנלמדים כרגע"

המורה שלך לא ממש יודעת על מה היא מדברת.
מלבד הטכניון, שבו יכול להיות שיש דרישה לפיזיקה, אין דרישה כזו (או כל דרישה אחרת למיטב ידיעתי) מעבר לממוצע בגרות ופסיכומטרי במוסדות אחרים. לצורך העניין - הלכתי ללמוד תואר ראשון בביולוגיה בעברית - היה לי 5 יח"ל בביולוגיה, 0 בכימיה, 0 בפיזיקה ו-3 במתימטיקה. הכימיה לא היתה לי קשה, וגם המתימטיקה לא. במבואות בפיזיקה התקשיתי (כנראה בגלל המרצה, הייתי די חזקה בזה בבי"ס) אבל סיימתי והיום אני עושה דוקטורט.
בטכניון יש דרישה למקצועות מדעיים (אני לא בטוחה שביולוגיה נחשב) במס' יח"ל מסוים. יכול להיות שיש דרישה לפיזיקה.
אם זה באמת מטריד אותך, אתה יכול לבדוק מהם תנאי הקבלה למקצועות שונים באתרי המוסדות האקדמיים (לכל פקולטה יש דרישות, ולפעמים לחוגים מסויימים יש דרישות נוספות).

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:09

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר