08-03-2008, 14:13
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.12.05
|
|
אוג' 5 הם האחרונים שיצא להם להסתובב עם ארוכים, וגם זה אם אני לא טועה רק 55 ו-402.
אגב, רוב הנשקים בשבטה מנוסרים, יש מעט מאוד מקוצרים.
(מי שלא הבין מנוסר ומקוצר הם דברים שונים, מנוסר - משמע ניסרו אותו, מקוצר הגיע ככה מהחברה)
לדעתי יוצאים עם הנשק הביתה רק כשהופכים למבצעים, ואם יוצא פה ושם שאי אפשר להזדכות עליו,
אז כבר יוצאים איתו הביתה ככה סתם במקרה (לדוגמא אחרי אבטשים), אני לא יודע אצלי עדיין לא היה את החוק הזה.
החיל עצמו לדעתי מאוד מגוון, ויש אפשרות להגיע לקצוות שונים לחלוטין, בין אם להדריך, לפקד, לפתח, כמעט הכל, ובזה אני חושב היתרון שלנו על רוב החיילות.
יצא לי להשתתף בכל מיני תרגילים (מרמת חטיבה/אוגדה) וצריך לציין שהקצינים ששולטים בהרבה תפקידי מטה הם מתותחנים, ולא סתם.
בקשר לעניין הזה של היחידות המיוחדות, בוא אני יגיד לך את זה ככה, יש עוד מאתיים כמוך שרוצים להגיע לשם, אז אם תגיע - באמת בהצלחה, אתה תהנה שם ואני בטוח,
אם לא - אין על מה להתבאס אתה תגיע לאחד הגדודים, ותאמין לי תהנה לא פחות, בשתי המקרים אתה תסתכל אחורה ולא תתחרט.
ההתקדמות היא ממש מהירה, אבל צריך להפגין טיפת מוטיבציה, לא הרבה, יציאה לקורס מפקדים בסוף המסלול (8 חודשים),
הקורס עצמו 14 שבועות ותוך פחות משנה אתה הופך לסמל, ואז באמת נפתחות לך עוד הרבה אופציות.
זהו בעיקרון, הרבה בהצלחה.