לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-03-2008, 04:17
  hj4ever hj4ever אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.12.04
כמה שאלות לגבי חיל התותחנים

שלום לכולם!

בסוף החודש אני אמור להתגייס לחיל התותחנים (30/3).

נתחיל בשאלה שפחות נוגעת לחיל עצמו - ישלי אירוע מאוד חשוב באותו תאריך ה30/3, ולפי מיטב הבנתי גם הגיוס של ה31/3 הוא גיוס תותחנים. האם יש איזשהו סיכוי לקבל דחייה של יום? ונניח שכן, (וזה כב רמתקשר לשאלות על החיל עצמו), זה יפגע בסיכויים שלי להגיע ליחידות המובחרות של החיל כמו מיתר וכו'?

ועכשיו לשאלות על החיל -
אני, אישית, לא רציתי להיות חייל... "יותר מדי" קרבי. אין לי את המוטיבציה למרות שאני כן רוצה לתרום וכו', אני מאמין שזה כבר ייצמח ממני תוך כדי הצבא כי זה כבר מתחיל לצמוח. בכל אופן, אני רוצה להיות ביחידה איכותית, שתהיה מעניינת יותר ובעלת כמובן חומר אנושי טוב ככל שניתן..
הפרופיל שלי הוא 97 והקב"א לדעתי 55 או 56.
אניוואי, מהן היחידות המובחרות של התותחנים?

הבנתי גם שהמיונים ליחידות הללו מתבצעים בשבוע הראשון. זה אומר שאם אתגייס ב31 (שזה יום שני) יש סיכוי שלא אוכל להתמיין ליחידות האלו..? מאוד חשוב לי להגיע כמה שיותר רחוק בצבא ולמצה את הפונציאל שלי עד תום...

עוד שאלותת... דברים יותר טכניים כמו איך הבסיס בשבטה חח, איך מגיעים אליו וכו', ואיך הולכות היציאות...

וכמובן, למה לא לשאול אם אפשר, אחרי כמה זמן בערך אמורים לצאת לרגילה הראשונה? חחח

תודה מראש חבר'ה

תותחנים מרץ 08!

נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 02-03-2008 בשעה 18:01.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-03-2008, 15:20
  TheWave1110 TheWave1110 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.05
שלח הודעה דרך ICQ אל TheWave1110 שלח הודעה דרך AIM אל TheWave1110
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hj4ever שמתחילה ב "כמה שאלות לגבי חיל התותחנים"

ציטוט:
אניוואי, מהן היחידות המובחרות של התותחנים? שמעתי על מיתר, וגם על זיק.. אבל למיטב הבנתי הן קרביות יותר מאחרות... ולכן אולי זה לא הכיוון בשבילי.

זה לא נושא שכדאי לדבר עליו פה... לא שמות של יחידות, לא פעילות ולא רמת "קרביות". יש לתותחנים יחידות מיוחדות, אם אינך רוצה להיות קרבי אל תלך אליהן. אם אתה מדבר מתוך הפחד להיפגע, אז למיטב ידיעתי נפצעים אנשים מהיחידות שכתבת לעיתים רחוקות מאוד.
גם תותחן רגיל יכול להגיע רחוק, עם נתונים כמו שכתבת לא צריכה להיות לך בעיה להגיע לפיקוד ואפילו לקצונה מהר מאוד, וקצינים מאיישים תפקידים מאוד ממצים.

ציטוט:
עוד שאלותת... דברים יותר טכניים כמו איך הבסיס בשבטה חח, איך מגיעים אליו וכו', ואיך הולכות היציאות...

שיבטה הוא בסיס מצויין, יש בו אוכל טוב, חדרים, שקם מעולה.
לרגילה ראשונה יוצאים לאחר הטירונות, כארבעה חודשים לאחר הגיוס.

ישן 08-03-2008, 14:13
  dibi dibi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.12.05
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי B669 שמתחילה ב "מקוצר. לא ידוע לי על M16..."

אוג' 5 הם האחרונים שיצא להם להסתובב עם ארוכים, וגם זה אם אני לא טועה רק 55 ו-402.
אגב, רוב הנשקים בשבטה מנוסרים, יש מעט מאוד מקוצרים.
(מי שלא הבין מנוסר ומקוצר הם דברים שונים, מנוסר - משמע ניסרו אותו, מקוצר הגיע ככה מהחברה)

לדעתי יוצאים עם הנשק הביתה רק כשהופכים למבצעים, ואם יוצא פה ושם שאי אפשר להזדכות עליו,
אז כבר יוצאים איתו הביתה ככה סתם במקרה (לדוגמא אחרי אבטשים), אני לא יודע אצלי עדיין לא היה את החוק הזה.

החיל עצמו לדעתי מאוד מגוון, ויש אפשרות להגיע לקצוות שונים לחלוטין, בין אם להדריך, לפקד, לפתח, כמעט הכל, ובזה אני חושב היתרון שלנו על רוב החיילות.
יצא לי להשתתף בכל מיני תרגילים (מרמת חטיבה/אוגדה) וצריך לציין שהקצינים ששולטים בהרבה תפקידי מטה הם מתותחנים, ולא סתם.

בקשר לעניין הזה של היחידות המיוחדות, בוא אני יגיד לך את זה ככה, יש עוד מאתיים כמוך שרוצים להגיע לשם, אז אם תגיע - באמת בהצלחה, אתה תהנה שם ואני בטוח,
אם לא - אין על מה להתבאס אתה תגיע לאחד הגדודים, ותאמין לי תהנה לא פחות, בשתי המקרים אתה תסתכל אחורה ולא תתחרט.

ההתקדמות היא ממש מהירה, אבל צריך להפגין טיפת מוטיבציה, לא הרבה, יציאה לקורס מפקדים בסוף המסלול (8 חודשים),
הקורס עצמו 14 שבועות ותוך פחות משנה אתה הופך לסמל, ואז באמת נפתחות לך עוד הרבה אופציות.

זהו בעיקרון, הרבה בהצלחה.

ישן 08-03-2008, 14:04
  chaikr chaikr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.07.06
כמה דברים, באופן כללי...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hj4ever שמתחילה ב "כמה שאלות לגבי חיל התותחנים"

בקשר לתאריך, תדבר עם לשכ"ג כמה שיותר מהר, לא יודע מה הסיכויים שלך לדדחות, אבל תמיד אפשר לנסות.
בקשר לשיבטה:
האוכל לא משהו, שזה לא דבר רע בהכרח כי אתה לא מעמיס איזה שתי צלחות מהשביזות אלה אוכל כמה שאתה צריך, בכל מקרה בגדודים האוכל הרבה יותר טוב, תחשוב על זה ככה...
השק"מ מעולה, למרות שאני לא יודע כמה יצא לך לראות אותו בטירונות...
הבנתי שעכשיו החדרים לטירונים בשיבטה הם סבבה, כשאני הייתי טירון ישנו באוהלים, עדיף בהרבה לדעתי (מבחינת הכשרת טירונים, ברור שמבחינת ת"ש עדיף חדרים...)

בקשר ליחידות המיוחדות:
תשמע, אני אישית לא כ"כ מתלהב ממורן/מיתר, אבל אולי זה רק אני. ההכשרה שלהם היא יותר קשה באופן מורגש לכל הפחות, היא גם יותר מעניינת, כמובן שחלק גדול מהייפ סביב היחידה נוצר מהעובדה שהיא סודית ולא באמת יודעים מה היא עושה (אין בעיה להבין מה היא עושה למי שבקיא קצת בתחום, אבל כמובן שאסור לדבר על זה...), יש אנשים שהסודיות הזאת מאוד קורצת להם, יש כאלה שזה נראה להם מיותר. בכל מקרה, בחירה שלך...

זהו בעיקרון, אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול, אני מאמין שלא תהיה לי בעיה לענות על שאלות שיצוצו...
בהצלחה...

נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 08-03-2008 בשעה 14:14.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:56

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר