08-03-2008, 22:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.02.08
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי Eagle1
יש אמת בדבריי אותו חי"רניק לגבי התנאים המועדפים שלהם זוכים חיילי יחידות מובחרות, אבל קשה לי לראות בהעדפה הזאת או בחוסר השוויון בתנאים כאפליה. ולמה?
ראשית, צה"ל לא מסוגל לתקצב בחימוש, מתקני הכושר ובתנאים את כל לוחמי החי"ר הרגילים, היות והם רוב הלוחמים בצה"ל. לוחמי היחידות המובחרות, בשל היותם מועטים יחסית, וכן בשל ההשקעה הכספית הגבוהה פר אדם ביחידות הללו, זוכים ליחס או תנאים מועדפים בשל הדרישה מהם ומהתפקיד שלהם להיות בכושר כל הזמן ולקבל את הציוד הכי חדיש כי הם למעשה היחידות שלרוב נכנסות לעומק השטח גם בימות "שלום"...
מצד שני, אני חושב שבאופן כללי צה"ל ומשרד הביטחון מפזרי המון כספים על "שטויות", וניתן להבין את תחושת המירמור מצד הלוחמים ה"רגילים" כלפי לוחמי יחידות מובחרות. הרי לוחם חי"ר נמצא 3 שנים בתנאים של צבא- אמנם יש שינוי ביחס בין חייל-מפקד ובתנאים, אבל בניגוד ללוחמי סיירות ויחידות עילית, הם לא רשאים להסתובב עם בוקסר וכפכפים בבסיס ולעשות כמעט כל מה שהם רוצים. זוהי אמנם פריווילגיה שצה"ל מעניק ללוחמים המובחרים לאחר מסלול קשה לעומת החי"רניקים הרגילים, אבל יש הבדל בין הקלה בתנאים לבין הפקרות.
אני לא יודע כמה יוצא ללוחמי סיירות ויחידות מובחרות לעשות את העבודה של לוחמי החי"ר- לשמור במחסומים, לפטרל ועוד לשמור עד "אובדן שפיות". לדעתי צה"ל צריך להכניס כחלק מההכשרה וכחלק מתהליך חינוכי של "להוריד את האף" של כל לוחמי היחידות המובחרות, כמה שבועות של עבודת בט"ש של חי"ר. ברגע שלוחם מובחר יבין את העבודה של לוחם חי"ר, הוא ידע שמה שהוא עושה או עובר לפעמים לא פחות קשה ממה שחברו לצבא עובר. על אותו עיקרון יכול להיות שצריך להעביר שבוע של אימונים קשים בסגנון מסלול יחידה מובחרת לחיילי חי"ר רגילים, כדי שגם הם ידעו מה הלוחמים המובחרים עוברים.
מקווה לתגובות...
|
מצטייר מהתגובה שלך מציאות אחרת לגמרה. נתחיל מזה שיש בצהל יותר מדי יחידות "מיוחדות" עם הקצאות מפה ועד הודעה חדשה , אבל עזוב את זה נגיד והם צריכים את ההקצאות הנל אני מדבר על השחיקה של הגדודים , אני לא מבין למה חייל בגדוד צריך להתעסק בלוגיסטיקה?(העברת ציוד /מטבחים וכוי) למה הוא צריך להישחק במחסומים וסיורים? למה שזה לא יפול על עוד יחידות?(לא יקרה כלום אם טירונים במסלול ואף לוחמים במסלול של יחידות מיוחדות יחליפו מדי פעם גדודים בקוו)
דרך אגב מישהו חכם אמר פעם שלעמוד במחסום 8 8 לא פחות קשה ואפילו קשה יותר(שוחק נפשית) משום מסלול של יחידה מובחרת ולא דיברנו עוד על הסדר יום.
נכון שאחרי שנתיים המצב נראה אחרת אבל עדין הגדודים מתעסקים בדברים שהם לא צריכים להתעסק והחיילים נשחקים. וחיילים מיחידה מובחרת לא יותר טובים מלוחמים רגילים הם פשוט מתאימים ליחידה יש הרבה מאוד חיילים ביחידות מובחרות (וגם לוחמים רגילים) שלא יכולים לעמוד נפשית בלחץ של הבטש בגדודים.
ותחשבו על זה.
|