
06-03-2005, 22:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
הודעות: 7,439
|
|
|
חשד: שוטר בדה ראיות כדי להחשיד תייר כרוצח שכיר
המחלקה לחקירות שוטרים במשרד המשפטים (מח"ש), צפויה להגיש כתב אישום בימים הקרובים נגד שוטר מירושלים, החשוד כי עצר תייר גרמני לאחר ששתל בכליו ראיות ובהן סכין ותמונות שוטרים ועבריינים, כדי להחשידו כרוצח שכיר וכעבריין. השוטר, חייל בשירות המשטרה, יואשם בבידוי ראיות.
במח"ש העריכו כי השוטר ביקש לזכות במעמד של גיבור אחרי שיצליח "לחשוף" את ההתארגנות הפלילית.
על פי החשד, השוטר עצר את התייר בעיר העתיקה בירושלים ביום רביעי שעבר. ב"חיפוש" שערך השוטר הוא מצא בכליו של התייר גזרי עיתון ובהם תמונות שוטרים ועבריינים ש"סומנו" על ידו. במהלך החיפוש "מצא" השוטר סכין בבגדיו של התייר התמים. התייר נעצר והועבר לחקירה במפלג התשאול של משטרת ירושלים. אלא שבמהלך גביית עדותו התברר לחוקרים שמדובר באיש תמים, ללא עבר מחשיד, שלא ידע להסביר כיצד הגיעו הפריטים לידיו.
במשטרה חשדו בשוטר, והחליטו להעביר את החקירה למח"ש. בחיפוש שערכו החוקרים בביתו אותרו ראיות שונות, בהן אוסף גזרי עיתון, שיש בהן כדי להחשיד את השוטר באובססיה לתפול אשמות שווא על אזרחים תמימים, כדי לזכות באהדת הציבור ומפקדיו.
בימים הקרובים ייגבו החוקרים את גרסתו של התייר, שעדיין לא עזב את הארץ, במסגרת עדות מוקדמת, עוד לפני פתיחת משפטו של השוטר.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/548602.html
|