לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-03-2008, 11:52
  mikabuka mikabuka אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.07
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי sarelg שמתחילה ב "יש איזשהו פרויקט של חיל..."

הפגנה בת"א: "קציני צה"ל - לא בבית ספרנו"

פעילי "פרופיל חדש" טוענים כי קציני הצבא שנשלחו לבתי הספר לעודד גיוס, יגרמו "לשטיפת מוח לתלמידים". בהפגנה שנערכה בתל-אביב הם אמרו: "אנו רוצים שהתלמידים יחשבו בעצמם - האם הם צריכים להתגייס". מנגד אמר השחקן שלמה וישינסקי: "צה"ל מגיע לבתי הספר בגלל אותם מפגינים" רועי מנדל
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.ynet.co.il/images/SendArtResponse/mail.gif]
פורסם: 26.03.08, 10:52

קציני צה"ל מגיעים להרצות בבתי הספר - אבל יש מי שלא אוהב את היוזמה: חברי תנועת "פרופיל חדש" לאזרוח החברה בישראל, הפגינו הבוקר (ד') ברחבת הסינמטק בתל אביב, מול בית הספר עירוני א', נגד הפעלת פרויקט משרד החינוך "דרך ארץ ושמיים", במסגרתו מגיעים מפקדים בחיל האוויר למאות בתי ספר על יסודיים, כדי להרצות על ערכי צה"ל. המפגינים קראו: "קציני צה"ל - לא בבית ספרנו. ברצוננו לחיות בחברה שאינה מפקידה את החינוך לערכים בידי אנשי צבא".

במסגרת המחאה, הציגו חברי התנועה מיזם אמנותי שבמרכזו מוח ענק ופעילים, לבושי מדי צבא, ששוטפים אותו במים וסבון - במטרה להמחיש את מה שהם מכנים "שטיפת המוח שעושה הצבא לתלמידים". הפעילים החתימו עוברים ושבים על עצומה, בה נכתב: "אנו דורשים לעצור כל מיזם, שמטרתו להגביר את החינוך הצבאי על חשבון חינוך אזרחי שבמרכזו ערכים כמו דמוקרטיה, שיוויון, פלורליזם וצדק חברתי".

אחד המפגינים, רענן פורשנר, בן 22, סטודנט לחינוך בסמינר הקיבוצים ופעיל ב"פרופיל חדש", טוען כי קצין צה"ל שמגיע לשוחח עם תלמידי בית ספר, אינו מעודד חברה דמוקרטית והומניסטית, אלא חברה צבאית "שדוחקת החוצה את כל מי שהוא לא חייל מועיל שמשרת את מטרות הצבא. חיילים לא הוכשרו להוראה ולא אמורים לחנך. לצבא יש גם ככה יותר מדי מקום בחיים האזרחיים - הוא מעורב בפוליטיקה ובחינוך ועכשיו עוד יותר מתמיד", הוא אמר ל-ynet.

פורשנר מעיד על עצמו כי לא התגייס לצה"ל, אלא משרת את החברה בדרכים אחרות. "תרומה לחברה ושירות בצבא אלה לא מושגים נרדפים. לא התגייסתי, אבל אני תורם לחברה בכך שאני לומד חינוך. אנחנו בעד דיאלוג עם התלמידים בנוגע לשירות, ורוצים שהתלמידים יחשבו בעצמם - האם הם צריכים להתגייס. כל התשובות לכך לגיטימיות. המסר העיקרי שלנו הוא שאסור שהערכים המיליטריסטים ייכנסו למוסד אזרחי, ובמיוחד לא מקום מקודש כמו בתי הספר".
נעמי לת, פעילת "פרופיל חדש", אמרה: "היום אנו מפגינים כאן נגד שטיפת המוח המתמשכת של התלמידים על ידי הצבא. בית הספר הוא מוסד של שלום ואחווה, לא צבא ואלימות".
המתנגדים: ההרצאות - בגלל המשתמטים

השחקן והאב השכול, שלמה וישינסקי, שהוזמן על-ידי מנהל בית הספר עירוני א' ליום העיון של צה"ל, הגיע אל רחבת הסינמטק שם הפגינו חברי תנועת "פרופיל חדש", ומחה על יוזמתם. "הם מתנגדים לכך שצה"ל נכנס אל בתי הספר. אבל צה"ל מגיע אל בתי הספר בגללם, בגלל שהם קוראים לתלמידים העומדים לפני גיוס לחשוב מחדש לפני שהם מתגייסים. זה אבסורד".

וישינסקי פנה אל חלק מהמפגינים והתווכח עמם. "זה כמו שאבוא ואומר - 'קשה לי לשלם מס הכנסה, זה פוגע לי במשכורת ועושה אותי חולה, ולכן לא אשלם עוד מס הכנסה", הוא אמר. "אם מצפונם מונע מהם להתגייס, מצפוני כואב לי שאני צריך לשלם מס הכנסה וחלק מהכסף מיועד, בין היתר, עבורם כאזרחים. גם אני חושב שלא כולם מתאימים לשירות צבאי, ויש למצוא דרך שבה יתרמו בדרך אחרת לחברה, אבל בינתיים זה החוק במדינה, והפרזיטיות לא מקובלת עלי".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3523799,00.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-03-2008, 15:36
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים

חבר מתאריך: 01.01.06
דרורית נדר לילאן מנהלת כצנלסון: היום אנחנו חוגגים את יום העצמאות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Zimer2 שמתחילה ב "הרצאות של חיילים בביה"ס תיכון"

ביקור שרת החינוך בכפר סבא: את הביקור פתח האלוף שקדי, בפגישה מרגשת עם שתי מורותיו למתמטיקה ולפיסיקה שרת החינוך מפקד חיל האוויר וראש העיריה פתחו את מיזם דרך שמים וארץ של חיל אוויר ומשרד החינוך בביקור בבית ספר כצנלסון כפר-סבא. בין היתר שמעו התלמידים איך היה האלוף שקדי פועל זבל של עיריית כפר-סבא.

הביקור במסגרת הצדעת צה''ל למערכת החינוך לרגל 60 שנה למדינה ופרוייקט 'דרך שמים וארץ' המופעל בכל התיכונים בארץ. האלוף שקדי – הינו בוגר תיכון כצנלסון. כפר- סבא נבחרה כיוון שהתיכונים שלה מובילים באחוזי הגיוס לצה''ל. ביום זה מקבלת כפר-סבא את פרס החינוך היישובי מידי שרת החינוך בטקס בירושלים.

שרת החינוך פרופ' יולי תמיר, מפקד חיל האוויר אלוף אליעזר שקדי ובן חמו, ביקרו בתיכון כצנלסון כדי לחזות בפרוייקט ''דרך שמים וארץ'' של חיל האוויר המופעל בבתי הספר התיכוניים בארץ. ביקור זה הוא במסגרת הצדעת צה''ל למערכת החינוך לרגל 60 שנה למדינת ישראל.

את הביקור פתח האלוף שקדי, בפגישה מרגשת עם שתי מורותיו למתמטיקה ולפיסיקה. האלוף שקדי אמר: ''חלק נכבד ממה שאני יודע היום הוא בזכותן''. המורה לפסיקה הניה וילף אמרה לשקדי כי גם היום היא אומרת לתלמידיה, שחלק חשוב בקורס הטייס הם לימודי הפיסיקה''. בכניסה לבית הספר המתינו לשקדי גם שני הוריו, תושבי כפר-סבא שהתרגשו מאוד לבואו.
מטרות המיזם ''דרך שמים וארץ'' הן לחזק את תחושת הגאווה בהישגי המדינה, להעצים את תחושת האחריות האישית למעורבות ולשינוי ולחזק את הקשר בין חיילי צה''ל לבין החינוך והחברה בישראל. במהלך היום יתקיימו מפגשים בכיתות עם מפקדים מחיל האוויר שיערכו סדנאות של מנהיגות וישראליות וסיפור אישי.

מאוחר יותר הצטרפו שרת החינוך הפרופ' תמיר ובן חמו ובפגישה עם צוות מורי בית הספר, אמרה מנהלת בית הספר- דרורית נדר כי: ''הרוח הישראלית מתפוגגת ותפקידה של מערכת החינוך הוא להוות העוגן והמגן עליה ואנו לוקחים את התפקיד ברצון''. נדר אמרה כי בבתי הספר לא מציינים אף פעם את יום העצמאות. מציינים את יום הזיכרון לחללי צה''ל. ''אני מרגישה שהיום הזה הוא חגיגת יום העצמאות'' להוריו של שקדי אמרה דרורית נדר כי סיסמת המיזם היא: ''למרות.. ובזכות...'' אני ממלאת את הנקודות החסרות בסיפור חייו של אביו של שקדי שלמרות המקום ממנו בא ובזכות המעשים של אנשים בדורו אנו חיים במדינתנו. ''אתה קפצת מן הרכבת לאושוויץ אל רכבת ישראל- למעשה החינוכי כשהיית איש חינוך שנים רבות''. נדר הגישה לשקדי את גיליון הציונים שלו מכיתה י''א ואמרה כי שקדי היה תלמיד מצטיין והישגיו ראויים לשבח''. שקדי בתגובה ענה: ''פעם הייתי בסדר''.

במפקד הבוקר הוסיפה מנהלת בית הספר ואמרה:'' היום נחרוג מהתחביב הישראלי הבולט ביותר בשנים האחרונות, של עיסוק במחדלים, הכפשות, קיטורים, חשיפות. היום תתקיים בבית הספר ועדת חקירה על הדברים הטובים שצמחו כאן ב – 60 שנה''

כל הכבודה ותלמידי בית הספר התכנסו לחזות בסרט מרגש על הישגי המדינה לאורך 60שנה. לאחר הסרט סיפר האלוף שקדי על ימיו כתלמיד בבית הספר כצנלסון ואמר: כשהייתי בכיתה י''א פרצה מלחמת יום כיפור. עזרנו בכל מה שניתן היה. יום אחד מנהל בית הספר הודיע ברמקול כי עובדי הזבל של עיריית כפר-סבא לא הגיעו לעבודה והוא מבקש מתנדבים לסייע בעבודות פינוי הזבל בעיר. שקדי וחברו, היום לוחם בכיר במוסד, הסתכלו אחד על השני ומיד יצאו להתנדב ולעזור. שקדי אמר:''הרגשנו שזה מה שצריך לעשות. יש קשר בין זה שחברי היום במקום שהוא נמצא במוסד ואני במקום שאני נמצא בו בחיל האוויר וזה קשור לכך שהבנו שזה חשוב והבנו שיש משמעות למה שאנחנו עושים''.
שקדי סיים את דבריו ואמר:''אל תחששו לחלום ואל תחששו לעשות מעשה.''

שרת החינוך פתחה את דבריה בברכה לעיר כפר-סבא שזהו יום מרגש עבורה המתחיל בביקור זה ויסתיים בקבלת פרס החינוך היישובי ומה שראינו הבוקר בכצנלסון, מסביר שלא בכדי קיבלה העירייה את הפרס. ''המפגש הזה מבחינתי, הוא רגע של מפנה בדרך שבה אנחנו מסתכלים על עצמנו כחברה. חברה ששכחה שאנחנו מסוגלים לעשות עוד הרבה מעשים. המצרך הכי נדרש היום הוא אופטימיות, להבין שיש לנו עוד הרבה שנים נפלאות של אהבה ומכאן תצא הבשורה לחברה הישראלית כולה שחובה להאמין שנצליח''.

בן חמו אמר:''אינני יודע מי תזמן את הביקור והמיזם הזה דווקא היום כשאנו מקבלים את פרס החינוך היישובי, ברגע השיא של העיר כולה ושל מערכת החינוך העירונית. הדגש אצלנו במערכת החינוך הכפר-סבאית הוא לא רק על מצוינות. אלא גם על הערכים וגם על הטיפול הפרטני בכל תלמיד ותלמיד. ובדגש על החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי והשילוב המופלא ביניהם. הכוס הרבה יותר מלאה במדינה הזו וחשוב שנפנה את תשומת הלב לערכים הנפלאים הללו. יש לי גאווה רבה להיות כאן היום ולהיות שייך למערכת הזו''.

מערכת החינוך הכפר-סבאית וראש העיר יפגשו בשרה גם אחר הצהריים בבנייני האומה בירושלים, לקבלת פרס החינוך היישובי, שהשנה זכתה בו כפר-סבא.

ראיון עם שרת החינוך יולי תמיר – לרגל זכייתה של כפר-סבא בפרס החינוך ולרגל ביקורה עם מפקד חיל האוויר בתיכון כצנלסון במסגרת מיזם דרך שמים וארץ- ראיון בלעדי לקול הכפר.

השרה תמיר, מהו המיזם הזה של חיל האוויר ומה דעתך לגביו?

"כאשר הגיע אלי מפקד חיל האוויר, אלוף אליעזר שקדי, באמת אדם מדהים, וסיפר לי הרעיון הזה, היה לי ברגע הראשון חשש מסויים, שיאשימו אותנו בבטחוניזם. אבל כעבור כמה דקות הבנתי איזה מבצע נהדר הוא זה. השילוב בין אנשי הצבא ואנשי החינוך מעביר את המסר לחברה הישראלית כולה שיש חובה לחלום. חובה להאמין, לנסות ולהצליח ויש לנו עוד הרבה שנים לפנינו. היום הזה בעיני הוא יום של מפנה . אני חשה תחושה של גאווה של עתיד שאפשר לחלום עליו. המיזם עם חיל האוויר יצר בבתי הספר התרוממות רוח בשנת ה-60 למדינה. להחזיר את הגאווה לתלמידים ולכולנו.

-הזכרת את נושא המילטריזם, האם האין באמת יותר מידי מילטריזם כשמכניסים את הצבא לבתי הספר. בת"א התקיימה הפגנה נגד כניסת חיילי צה"ל לבתי הספר מה דעתך על כך?
"החיבוק הזה בין הצבא ומערכת החינוך הוא חיבוק של הערכה הדדית. דלתה של מערכת החינוך תהא פתוחה תמיד לכל מי שיחפוץ. אם אנשי הי-טק ירצו להגיע ולהפעיל מיזם דומה בבתי הספר נשמח מאוד.אנשי חיל האוויר נכנסים לבית הספר כשתופים שווים שיחד איתנו רוצים להנחיל את הערכים והמטרות של מדינת ישראל. חיילי צה"ל לא נכנסים היום עם נשק לבתי נשק אלא עם הרבה מאוד אהבה וערכים".

-נשמח לשמוע את דברייך לרגל קבלת פרס החינוך היישובי אותו תעניקי הערב בבנייני האומה בירושלים למערכת החינוך הכפר-סבאית.

"כפר-סבא מקבלת את הפרס על הפעילות החינוכית שלה הפורמלית והבלתי פורמאלית. אני חושבת שעושים בכפר-סבא עבודה מעולה ומצטיינת. אנחנו מאוד מאוד גאים במה שנעשה בכפר-סבא שיכול לשמש דוגמא לערים רבות אחרות. ביקרתי כאן לפני כשבוע וראיתי את הפעילות הנהדרת של החינוך הבלתי פורמלי, בכנס 'הנוער במרכז העניינים' אותו בחרתי לארח דווקא בכפר-סבא ולא בכדי. אנחנו רואים את הפעילות החינוכית במערכת הפורמלית, שהביקור היום בכצנלסון הוא הדובדבן שלה. אני מבקשת לברך את כל תושבי העיר כפר-סבא, את ראש העיר, מערכת החינוך, המנהלים המורים וכמובן התלמידים לרגל זכייתה של כפר-סבא בפרס החינוך היישובי".

http://www.local.co.il/kfar-saba/7393/articles.htm

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:49

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר