07-03-2005, 22:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
|
|
|
דוברת צה"ל: "חיל האויר שיקר לי בנוגע לאירוע בנוסייראת"
"היו 2-3 מצבים שהייתי קרובה לקום וללכת בתפקידי הנוכחי. אדבר על אחד מהם", אמרה ירון: "האירוע של נוסייראת".
"מדובר בפעולה צבאית מבצעית. נשאלתי כיצד התבצעה הפעילות. קיבלתי פרטים מחיל האוויר. הסתבר לי שאני משתמשת בפרטים לא נכונים ובעצם מספרת סיפור לא מדויק, שבעולם שלנו הוא שקר. הערכים שלי והתפיסה המקצועית שלי התנגשו עם אלה של הארגון. בסופו של דבר הן הרמטכ"ל והן מפקד חיל האוויר התנצלו פומבית. גם אני התנצלתי לציבור".
"במקומות כאלה שנפרצו הגבולות זה המקום לקום וללכת. אם הייתי מרגישה שהמערכת מזלזלת בשיקולי מוסר, הייתי קמה והולכת."
כזכור, ביום ב' (20.10.03) בשעה 21:00, שיגר מסוק חיל האויר שני טילים לעבר רכב של פעילי 'החזית העממית לשחרור פלשתין' במחנה הפליטים נוסייראת, ברצועת עזה.
מפגיעת הטיל השני נהרגו שלושה אזרחים פלשתיניים: רופא שיצא ממרפאה סמוכה לטפל בפצועים, נער בן 12 וגבר בן 49 ששהו בזמן הירי במסעדה סמוכה. 60 נפצעו, רובם קל.
צה"ל הציג לאחר ניסיון החיסול צילומי וידיאו שצולמו בידי מזל"ט. צה"ל טען כי הצילומים מוכיחים כי לא היו אזרחים בקרבת הרכב. אולם כלי תקשורת זרים ניתחו את הקלטות וגילו כי לאחר ירי הטיל הראשון נראים עשרות אנשים רצים בסימטאות המחנה לכיוון מקום פגיעתו.
http://www.nfc.co.il/archive/001-D-65692-00.html?tag=21-03-54&au=True
נערך לאחרונה ע"י juda בתאריך 07-03-2005 בשעה 22:51.
|