לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 10-04-2008, 10:03
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.10.07
הודעות: 2,055
צבאי תשובה - כפי שאני רואה אותה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Mordechai שמתחילה ב "שאלה בסיסית לגבי טנקים"

בקצרה
הופעתו הראושנה של הטנק במלחמת העולם הראשונה, ע"י הבריטים בקרב על הסום ב 1916 נועדה לשבור את הקיפאון שנוצר במלחמת החפירות ולפרוץ את קווי הגרמנים, הטנק ביצע את התפקיד הזה בהצלחה רבה.

עוד במהלך המלחמה החלו להופיע טנקים גרמנים והחל מירוץ החימוש המשוריין כפי שאנו מכירים אותו כיום.
במהלך השנים טנקים נבנו במטרה להלחם נגד טנקים אחרים בקרבות שריון או לסייע לכוחות נוספים בשטח כגון הח"יר ולהלחם כנגד כוחות אויב.

מטרתו של הטנק היא להפיק כח אש רב תוך כדי יכולת ניידות גבוהה ומיגון הצוות שלו (שלושת העקרונות עליהם מבוסס הטנק), יכולות אלו באות ליידי מיצוי מקסימלי בשטחים פתוחים, הטנק לא נועד ללחימה באזור עירוני אלא בשטחים פתוחים יחסית, באזור עירוני הטנק מוגבל מאוד ביכולת התמרון שלו, תנועת הצריח וחשוף לאש נ"ט מכל עבריו ומעליו.

היריב העיקרי של הטנק הוא טיל הנ"ט, בעוד שהפיתוח של הטנקי היה ועודנו איטי יחסית, האבולוציה של טילי הנ"ט התקדמה במהירות רבה ובתקופה של 30 שנים פותחו 4 דורות של טילי נ"ט בעלי יכולת חדירה שרק גדלה עוד ועוד. בנוסף טיל נ"ט ניתן לשיגור ממגוון רחב של פלטפורמות.
לטנק לעומתו יש מגבלה פיזיקלית בכל הקשור לעובי המיגון ולכן משקל השריון שניתן להשתמש בו מוגבל גם הוא, ההנחה היא שהטנקים הגיעו לגבול העליון של משקל השריון הניתן לשימוש באופן יעיל.
מסיבה זו אנו עדים בימים אלו למהפכה הגדולה ביותר בטכנולוגיה של הטנק, לדעתי מיום המצאתו- מיגון ריאקטיבי.

תפיסת המיגון של הטנקים לא השתנתה מיום שהטנק הופיע לראשונה בקרב במלחמת העולם הראשונה ועד היום-כלומר מיגון פאסיבי שעשוי מפלדה ובשלבים מאוחרים יותר מסגסוגות מתקדמות ומיגון ריאקטיבי.

המשותף לכל המיגונים הללו הוא שהם "מחכים" שהטיל יפגע בהם ואמורים למנוע חדירה בגלל עובי הפלדה והרכבה או ע"י הפעלת מטענים ריאקטיביים לראש הקרבי של הטיל.

המערכות האקטיביות (כמו "טרופי" של רפא"ל או אגרוף ברזל של תע"ש) מהוות פריצת דרך בכך שהיא לא "ממתינה" שהטיל יפגע במטרה אלא משמידה אותו במעופו לפני הפגיעה. תפיסה זו מהווה שינוי של 180 מעלות בתפיסת המיגון של הטנק והרק"מ-מיגון אקטיבי המונע פגיעה בטנק.


הבעיתיות של טילי הנ"ט לעומת הטנקים קיבלה דגש מחדש בארץ לאחר מלחמת לבנון השניה, הטנק כן יעיל במתאר לחימה כמו בלבנון ועשה זאת בהצלחה גם בעבר, הצגת פתרון לבעיית טילי הנ"ט תתן פתרון לבעיה העיקרית של הטנק, הטנק יכול לנוע בצירים בלבנון ולהפעיל כח אש רב כנגד מגוון רחב של מטרות.



צודקים האנשים הטוענים שעכשיו יחל מרוץ חימוש בין מערכות מיגון אקטיביות לטילי נ"ט אבל זה טבעו של עולם, לא ניתן לעצור התקדמות טכנולוגית. ההתמודדות הזו תהיה דומה להתמודדות של המטוס מול טילי הנ"מ המתקדמים, אבל לראושנה לטנק יש מענה אקטיבי וזה משנה את התמונה בכל הקשור ליכולת להתמודד עם איום הנ"ט ולשפר את היכולת הזו בטווחי זמן קצרים כמענה להופעת נשק חדש בזירה.


חיל השריון נמצא בימים אלו באותו מצב בו היה חיל האוויר בימים שלאחר מלחמת יום הכיפורים, במלחמה זו הופיעו לראשונה טילי הנ"מ הראשונים (SA 2) אשר עשו שמות במטוסי ח"א וכמעט מחקו טייסות שלמות, ההלם בח"א היה גדול (בלשון המעטה) וגרם לעזר וייצמן לומר את המשפט המפורסם "הטיל כופף את כנף המטוס". בשנים לאחר מכן פותחו מערכות להטעיה ושיבוש כנגד מערכות נ"מ וטקטיקות שונות- זה בדיוק המצב בו נמצא חיל השריון כיום.

בדיוק מהסיבה הזו אני לא מאמין שהטנק ייעלם בעתיד, לטנק אין תחליף כפלטפורמה יבשתית כבדה המסוגלת לספק כח אש רב בשילוב עם ניידות גבוהה.

ווואאוו, מאיפה כל זה יצא??

_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי
וגם במצגת המובחרות
אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)


נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 10-04-2008 בשעה 10:14.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 10-04-2008, 20:59
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
השיריון לאן
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "תשובה - כפי שאני רואה אותה"

הטנקים הופיעו בפעם הראשונה בקרב על הנהר סום שבו נהרגו כמיליון איש, תפקיד הטנקים בזמן ההוא היה לפרוץ גדרות תיל להתגבר על עמדות המקלעים ולפרוץ דרך לחי"ר. לטנק אז היו הרבה מאד תקלות טכניות, עבירות לקויה, מספרם היה נמוך והארטילריה עשתה בו שמות, כך שהטנק לא הצליח לשנות את פני המלחמה ורק הצטרפות אמריקה לקרבות הביאה לסיומה.
לאחר המלחמה כתבו מספר הוגי דעות כגון פולר הבריטי מאמרים בזכות הפעלת הטנקים בצורה עצמאית ולא כתומכים בחי"ר. לרע המזל מי שישם את הטקטיקה החדשה היו הגרמנים בניצוחם של רומל וגודריאן, שהיו מטובי המצביאים הגרמניים במלחמה זו. במלחמה בצרפת הציגו הגרמנים את הבליץ קריג המפורסם. לקראת סוף המלחמה בקרבות על ברלין הופיעו הרקטות נגד טנקים עם רש"ק של מטען חלול שפגע קשות בטנקים הרוסיים.
לאחר המלחמה פיתחו הרוסיים את הר.פ.ג-2 ר.פ.ג.-7 וטילים מונחים כגון סאגר ועוד. לצהל שנרדם בשמירה לא היה מענה מוכן ומאות טנקים נפגעו. ח"א נפגע קשות ע"י טילי נ"מ ותותחי נ"מ 23 ממ מונחי מכם, וזאת כתוצאה של החלטה מטכ"לית לפעול כנגד הגשרים בסואץ וכנגד הטנקים הסורים ברמה. אם לח"א היה יותר זמן לפעול כנגד טילי הנ"מ בצורה מסודרת יתכן שהתוצאה היתה אחרת.
אחרי 73 פותח מיגון רה-אקטיבי שניטרל את טילי הנ"ט של אז. המיגון הרה-אקטיבי הותקן בכל הטנקים של צה"ל ואילו במרכבה השריון הרה-אקטיבי הפך לחלק מהשריון עצמו.
במלחמת 82 העולם עמד המום מהגאוניות בפיתוח המיגון הרה-אקטיבי שניטרל את טילי הנ"ט והחל לחפש פתרונות וכך נולד הטיל עם ראש הנפץ הכפול (טנדם). הרעיון בטנדם הוא שהרש"ק הראשון שהוא בדרך כלל קטן יחסית יפעיל את המיגון הרה-אקטיבי ויפנה דרך למטען העיקרי שיחדור את הטנק. את יעילותם של טילים אלה עם ראש הנפץ כפול למדנו במלחמת לבנון.
המיגון הפסיבי של הטנק הגיע למקסימום ורק ננו-טכנולוגיה תוכל לשפר אותו ועד אז הדרך ארוכה.
כרגע, רק מיגון רה-אקטיבי לסוגיו השונים והמיגון האקטיבי בשילוב עם תרגולות מתאימות ומערכות מתקדמות לפיזור עשן ישפרו את הגנת הרק"ם.
אשר לעתיד רכבים לא מאוישים נושאי טילים ותותחים במשקל של 30 טון יתנו את הטון במלחמות העתיד.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 10-04-2008, 12:02
  Elad E Elad E אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.02.05
הודעות: 2,074
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Mordechai שמתחילה ב "שאלה בסיסית לגבי טנקים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Mordechai
שלום רב.

אני צופה פסיבי בפורום הזה זמן ארוך מאד , ואני נדהם כל פעם מחדש מרמת הידע ורמת המקצועיות בפורום , הרמה כאן היא משהו שכל פורום בכל נושא היה יכול להתכבד בו , ישר כח.

בתקופה האחרונה אנו שומעים שבצה"ל הטנק לא מבצע את יעודו הקלאסי , שלוחמה בטרור אינה מתאימה לו , הלחימה בלבנון היא מאד בעייתית עבורו (תנועה איטית , חשוף זמן ארוך וכו') , אז מה בעצם יעודו הקלאסי של הטנק ? למה הוא נוצר ? האם ללחימה של שריון מול שריון בלבד?


טנקי המערכה המודרניים תוכננו ללוחמת שריון בשריון אבל אי אפשר להתעלם מהיתרונות של הטנק גם במתארי לחימה אחרים.
אמנם שלושת העקרונות שמגולמים במהות הטנק שהוזכרו פה (מיגון, תמרון וכוח אש) לא באים לידי ביטוי בלחימה בלבנון או בשטחים באותה צורה כפי שהם באו לידי ביטוי בקרבות שריון קלאסיים כמו בקרב קורסק, באל עלמיין או במרחבי סיני במלחמת יום כיפור אבל עדיין אין תחליף לכוח האש והמיגון של הטנק ודוגמא טובה לכך ראינו אתמול בחיסול שניים ממחבלי החוליה שביצעה את הפיגוע בנחל עוז.
ירי טנק כנגד מחבלים בפעילות בט"ש הוא דבר שבשגרה ולמרות שזה קורה וקרה יותר פעמים ממה שמפורסם אני אזכיר מקרה בולט מלבנון בשנת 96' כשטנק בודד חיסל כ-20 מחבלי חיזבאללה בלילה אחד של לחימה.

לגבי זמן חשיפה ממושך - זה כבר עניין של העדר אימונים. זמן המעוף של פגז ח"ש קצר משמעותית מזה של טיל נ"ט וצוותי טנקים אמורים להיות מתורגלים בירידה מהירה מעמדות בעת ניהול אש מול שריון אויב בצורה שמצמצמת את סכנת ההפגעות מפגזים כאלו כך שלא קונספט הטנק כאמל"ח הוא הבעיה בסביבה רוויית נ"ט אלא חוסר האימון והשחיקה ברמת הטנקאות הבסיסית.


למרות שהטנק מעולם לא הבריק בלחימה בצירים הרריים (לבנון) או בשטח בנוי (עזה, שומרון, הקרב על סואץ ב-73', ביירות 82') נראה לי שה"עליהום" שעושים על השריון הוא קצת מוגזם. אפשר לחשוב לפי הקולות שנשמעים היום כנגד המשך פיתוח וייצור טנקי המערכה שהכנסת חי"רניקים לשטח בנוי היא ערובה להשגת המטרה ללא הרוגים - בסופו של דבר רוב הסכנות שאורבות לחי"רניק (פצמ"רים, נק"ל, מטענים, מוקשי נ"א) לא מסכנות צוות טנק ורוב האמל"ח שמהווה איום על שריון אינו פשוט להשגה או נפוץ כמו קלאץ' וכלימגור.
באחד הדיונים שנעשו פה בפורום אחרי מלחמת לבנון השנייה הוזכר שבכל התקופות היה קיים איום נ"ט כלשהו ושבסה"כ היחס בין מיגון לכושר החדירה של הנ"ט הינו פחות או יותר שווה לעומת השרמנים וה-AMXים שהסתערו על הרואייפה בקדש למול תותחי נ"ט, המג"חים והשוטים מול השמלים והסאגרים של יום הכיפורים, אותם הטנקים עם מיגון ריאקטיבי בשל"ג מול סאגרים (ו-HOT ו-Spandrel ששיגרו מסוקים סורים), מרכבות מול פאגוטים וטופאנים בימי רצועת הביטחון של סוף שנות ה-90 והקורנט והמטיס בקיץ 2006.
אם בוחנים את כל אלו מידת האיום על הטנקים לא השתנתה בכלל ב-52 השנים האחרונות יחסית למיגון שלהם, השינוי הוא בהעדר שימת דגש על הטמעת תרגולות לצמצום אחוזי ההפגעות מנ"ט ושינוי תודעתי שמתעלם מן העבר ודורש מן ההווה מיגון קסם בלתי חדיר.
תרשה לי גם להוסיף ששרמן שנפגע מתותח נ"ט התלקח מיד והתפוצץ על כל צוותו בעוד שבמלחמה בקיץ שעבר טנקים עם מיגון דור ד' ספגו (לפי המידע שפורסם בעיתונות) עד שלושה טילי נ"ט בטרם נחדרו וגם כאשר נחדרו בד"כ לא אבד כל הצוות והטנק עצמו הושמש מאוחר יותר וחזר לפעילות.

עוד דבר שכדאי לזכור הוא שתרחיש האיום של מלחמה משוריינת לא חלף מהמזרח התיכון כל עוד לשכנותינו יש טנקים כך שגם אם יבוא מישהו ויכריז רשמית שהשריון פחות רלוונטי מבעבר, טנק המערכה לא יעלם מהר.

נערך לאחרונה ע"י Elad E בתאריך 10-04-2008 בשעה 12:11.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 10-04-2008, 15:46
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.10.07
הודעות: 2,055
50 השנים האחרונות לעומת 50 השנים הבאות
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Elad E שמתחילה ב "[QUOTE=Mordechai]שלום רב. ..."

ל ELAD E

מה שכתבת נכון מאוד אבל לא נראה לי ש 50 השנים האחרונות מייצגות את 50 השנים הבאות.

כמו שכתבתי, קצב ההתקדמות הטכנולוגית של טילי הנ"ט גבוה בהרבה מקצב ההתקדמות בכל הקשור למיגון פאסיבי, כושר החדירה של טילי הנ"ט עולה בקצב גובה מאוד, בנוסף יש גבול לכמות הפלדה (כולל סגסוגות וחומרים מורכבים) שניתן להעמיס על הטנק ולשמור על ביצועים ועבירות סבירים.

כושר החדירה של טילי הנ"ט רק עולה ונראה לי שהגענו (או קרובים) לנקודה שבה לא יהיה ניתן לפצות על כושר החדירה של טילי הנ"ט רק באמצעים פאסיביים, הטכנולוגיה של טילי הנ"ט השיגה את טכנולוגיית המיגון הפאסיבי.
ועוד לא דיברנו על התמודדות עם חודרנים קינטיים.
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי
וגם במצגת המובחרות
אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)


נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 10-04-2008 בשעה 15:50.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:46

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר