לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-04-2008, 13:16
צלמית המשתמש של ashoichet
  ashoichet ashoichet אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.07.07
כדאי שתרגע\י
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי poli1 שמתחילה ב "שכונות יהודיות?"

ציטוט:
2. סייג לאיסור הוראות סעיף 1 לא יחולו -

(1) בתחומו של ישוב שבו מרבית התושבים או מרבית חברי מועצת הרשות המקומית אינם יהודים;
(2) בתחומו של ישוב אחר - בחלקיו שבהם מרבית התושבים אינם יהודים או שבהם מרבית בתי-העסק אינם של יהודים;
(3) בתחומו של ישוב שיתופי שבו בתי-העסק מיועדים לצרכי תושביו של המקום בלבד.

מקור

יש בארץ יישובים שבהם שכונות יהודיות ושכונות לא יהודיות. אחד מהם הוא העיר ירושלים. עיר מיוחדת במינה, אולי שמעת עליה. בעיר הזאת חוק איסור חמץ לא חל בשכונות לא יהודיות.
The release of convicted terrorists before they have served their full sentences seems like an easy and tempting way of defusing blackmailed situations in which innocent people may lose their lives, but its utility is momentary at best. Prisoner releases only embolden terrorists by giving them the feeling that even if they are caught, their punishment will be brief. Worse, by leading terrorists to think such demands are likely to be met, they encourage precisely the terrorist blackmail they are supposed to defuse.

1995 ,Binyamin Netanyahu, Fighting Terrorism

נערך לאחרונה ע"י ashoichet בתאריך 16-04-2008 בשעה 13:18.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-04-2008, 11:37
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "אם תמשיכו לעשות דווקא - זה מה שיקרה"

אני לא בטוח שאתה יודע מה זה באמת סטטוס קוו.
שנים שאוכלים חמץ באין מפריע אז מה נשתנה הלילה הזה ?
שנים שאוכלים מאכלי ים וחזיר ומפרסמים אותם בעתונים ובשלטי חוצות . אז מה עניין החמץ פתאום .
כבר שמעתי משפטים הזויים כמו: מה יקרה אם שפט יאשר לפתוח מסעדה בערב יום הזכרון ?
האם חרדים שאינם משרתים בצבא ילכו לאכול במסעדה הזו דווקא בשביל להרגיז ? הרי דתיים רבים משרתים ואף נמנים על נספי המלחמות, אז מאיפה באה יציאה אווילית שכזו .
חילוניים רבים, מסורתיים ואני מניח גם כמה חושבי כיפות משאירים חמץ בביתם, במקפיא ובארונות ופשוט לא אוכלים אותו בפסח. זו מהות הפסח ומהות האמונה ומהות קיום המצוות. להתאפק.
אז מה מפריע שמסעדה זו או אחרת מגישה לי את מנת החומוס שלי גם בחול המועד פסח ?
אתה בחרת להאמין, אתה בחרת לקיים את מצוותיך, אתה מניח תפילין כל יום. אתה קם מוקדם בשביל להתפלל כל יום, אתה עושה קידוש בליל שישי.
ואני לא, ורבים אחרים גם לא.
מלחמת דתי בחילוני היא מלחמת אור בחושך.
הבחירה בידייך לקיים או לא לקיים, אבל תצא לי מהצלחת ותצא לי מהחיים ותן לי לקיים את המצוות שלי בשקט. אינני כופה עליך מאום. פיתויים יש לך כל השנה ואתה עומד בהם יפה (לטובתך אני מקווה) אז מה זה השבוע הזה שאתה כל כך רוצה שבו אני אסבול ואתענה ?
האם סבלו של האחר היא חלק מהאמונה ?
ישן 16-04-2008, 09:26
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
אם אתה לא מסוגל לוותר (חלקית) על פיתות למשך שבוע...
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אני לא בטוח שאתה יודע מה זה..."

הבעיה אצלך, לא אצלי.
לא מכריחים אף אחד לא לאכול חמץ - תקנה כמה פיתות שאתה רוצה, תפשיר לך כהנאתך, ותהיה בריא.
מי שהופך את עניין החמץ בפסח למלחמה הם החילוניים-להכעיס, מיעוט קטן ומבוטל שעושה רעש כאלו מנה לפחות פי שתיים מאוכלוסיית ישראל כולה (אתם 6% לפי סקר משבוע שעבר ב"ידיעות אחרונות").
אז אולי תפגינו קצת בגרות ותפסיקו לעשות דווקא לכל העולם - כי הדווקא הילדותי הזה יחזור לכם עכשיו כבומרנג.

סטטוס קוו עובד לשני הצדדים. אם אתם יוצאים נגד כפייה דתית, הרי פסיקתה של השופטת ההיפר-אקטיביסטית היא כפייה חילונית. שני הצדדים צריכים לשמור על הסטטוס קוו, אחרת אין לו משמעות.

נ.ב.
וכדי להוכיח לך כמה אתה טועה והוזה, אני חילוני לפחות כמוך, אם לא יותר. ההבדל בינינו הוא שאני מסוגל להפגין בגרות, ולו למשך שבוע אחד בשנה.

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 16-04-2008, 10:13
צלמית המשתמש של הפטריוט

מה צריך לקרות כדי שתביני...
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי poli1 שמתחילה ב "הבעיה היא שלך"

שלא איכפת לי מה את אוכלת, לא בפסח ולא בשאר ימות השנה?!?!?
כבר כתבתי, ואכתוב שוב, שאם את מעוניינת לאכול חמץ בפסח, אין לי שום בעיה עם זה - תקני מראש, תקפיאי, ותפשירי לך להנאתך. מצדי, אל תגעי בכלל במצות, אלא תבלסי פיתות ולחמניות במשך כל שבעת ימי החג.
אבל מצד שני, בפומבי, את צריכה לכבד את הרוב, להתאפק ולא לאכול פיתות בפומבי במשך שבוע ימים. שבוע ה"התנזרות" הזה (שבו את יכולה לאכול כמה פיתות שבא לך בבית) לא יביא למותך ולא יגרום לך נזק בלתי הפיך (מקסימום תכניסי כמה קלוריות פחות, לא סיפור).
מדוע את הופכת את זה לכזאת מלחמת עולם?

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 16-04-2008, 10:12
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "אם אתה לא מסוגל לוותר (חלקית) על פיתות למשך שבוע..."

אתה בעצמך 6%.........אתה חושב שזה מספר ריאלי ?

כפייה דתית זה רע רע רע.
כפייה חילונית זו פיקציה. אין דבר כזה. חילוני לא כופה איסורים על דתיים אלא רק להיפך.
אמונה מורכבת מאיסורים והבחירה היא בידי המאמין. האם לקיים או לא לקיים.
אין פה שאלה של להתאפק לשבוע.
יש פה שאלה של מי יגיד למי מה אסור לו לעשות (מה מותר הרבה יותר קל להגדיר).

ובהמשך להודעותיך האחרות...אם לא לעמוד על המדרכה זו כפייה אז אין לנו כנראה בסיס משותף לדבר עליו. אתה ווכחן לצורך הויכוח. אם לדעתך לחסום לי את המדרכה עם הרכב שלך זה מקביל לאכילת חמץ בתוך מסעדה...אז המצב קשה.
שיהיה לך חג שמח.
ישן 16-04-2008, 10:21
צלמית המשתמש של הפטריוט

אלה המספרים
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אתה בעצמך 6%.........אתה חושב..."

נכון שאתם עושים רעש כאילו אתם לפחות 12 מליון איש, אבל לא, אתם בסך הכל 6% מהאוכלוסיה היהודית (שוב, לא מספרים שלי, אלא של סקר שהתפרסם ב"ידיעות אחרונות").

ובקשר לכפייה הדתית - איך תיתכן כפייה דתית במדינה שבה רוב חילוני מוצק? אין כפייה. יש חקיקה בהסכמה, ויש מנהגים ומסורת. מי שמתייחס לכל אלה ככפייה אלה אתם, המיעוט שמשחק אותה נרדף.

אז אני מבין שגם אתה בעד אנרכיזם, או לפחות בעד ציות סלקטיבי סלקטיבי לחוק.
חוק הוא חוק, בין אם הוא אוסר על עצגת חמץ בפסח ובין אם הוא אוסר על חנייה על המדרכה. הציות לחוק אינו נתון לשיקול דעתך.
אם האיסור על הצגת חמץ הוא כפייה, אז כך גם האיסור על חנייה על מדרכה, ההגבלה על המהירות ובעצם כל החוקים. אתה לא יכול לבחור לאילו חוקים לציית ולאילו לא.
לא מתאים לך? דרוש מהנציגים שלך בכנסת לשנות - או לבטל - את החוק. עד אז, ציית לו כלשונו.

ויליאם ראלף אינג'

ישן 16-04-2008, 10:29
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "אלה המספרים"

נחמד מצדך לעשות אותי עבריין חמץ.
אבל מדובר פה על פרשנות ועל לשון החוק ועל הגדרת מילים בשפה העברית.
אין פה עבריינות, החוק קבע שמותר למכור חמץ בתוך מסעדה כל עוד אין הצגה שלו בפומבי.
אסור למכור למשל לחמניה בדוכן פתוח ברחוב, אבל מותר למכור את אותה לחמניה בתוך מאפיה או מסעדה או חנות מכולת.
אחרי שהחוק קבע שמותר למכור חמץ בצורה שכזו מה עוד אתה רוצה ?
ניצחתי ? הפסדת ? ממש לא משנה. החוק במקרה הזה משרת את האינטרס שלי ומאשרר (שים לב ל"ר" השנייה) את הידוע ממזמן, אין איסור גורף על מגע אדם בחמץ בחג הפסח.
מקווה מאד שלא יהיה איסור כזה.
ולגבי המיעוט החילוני, זה קישקוש כמו עוד הרבה דברים שמופיעים בעיתונים. עיתון זו אסמכתא לכך ששילמת את המחיר הנקוב שמופיע בראש עמוד הכותרת הראשון. לא ממליץ לך לנהל את חייך לפי מה ש"רשום בעיתון".
ישן 16-04-2008, 15:12
צלמית המשתמש של הפטריוט

החוק היה מצויין
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "נחמד מצדך לעשות אותי עבריין..."

עד שבאה השופטת ופירשה אותו איך שבא לה, בניגוד למציאות - והפרשנות המעוותת שלה היא שתביא את האיסור הגורף על מכירת חמץ. את טענותיך נא הפנה אליה, לא אליי.

בקשר לרוב ומיעוט - יש רוב חילוני (שעליו גם אני נמנה) ויש מיעוט של חילוניי-הדווקא (שעליו אתה ופולי נמנים) ששם לו למטרה לכפות את סגנון החילוניות שלו על הרוב.
וזה, הפלא ופלא, לא עובר בשקט.
אז השנה תחגוג, תאכל חמץ ותהנה. כנראה שזו השנה האחרונה שבה תוכל להינות מפיתות בפסח. ושוב, תודה לשופטת האקטיביסטית.

ויליאם ראלף אינג'

ישן 17-04-2008, 08:48
צלמית המשתמש של הפטריוט

כן, אני מתמוגג מאושר
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אתה ממש מתמוגג מאושר, לא יהיה..."

אני מתמוגג מאושר כאשר אתם מביאים על עצמכם בדיוק את מה שאתם מבקשים לברוח ממנו בכל מחיר...
לנסיונות שלכם למחוק את זהותה היהודית של המדינה יש מחיר, וכמו שציינתי באשכול הזה, לכל פעולה יש תגובה נגדית ושווה. תחשוב איפה היינו היום בלי פסיקתה המעוותת של השופטת... עם חמץ ובלי וויכוחים ומריבות. לא עדיף מבחינתך?
אבל בשנה הבאה נהיה בלי חמץ (כולנו, גם חילוניי-הדווקא) ועם (כנראה) יותר מריבות ו-וויכוחים. מתאים לך?

אני חילוני בדיוק כמוך. האם אתה טוען שיש 70% דתיים במדינה (כי 70% מאזרחי המדינה היהודים לא אוכלים חמץ בפסח)? לי אין בעיה של זהות. כנראה שלך יש - כי אתה מנסה בכל כוחך לברוח מהזהות היהודית שלך ולאמץ זהות נייטרלית, חסרת זהות.

ויליאם ראלף אינג'

ישן 16-04-2008, 20:36
צלמית המשתמש של amit2
  משתמשת נקבה amit2 amit2 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.08.07
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "אלה המספרים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי הפטריוט
...
ובקשר לכפייה הדתית - אין כפייה. יש חקיקה בהסכמה,...

או חקיקה בסחיטה
.
ציטוט:
... אז אני מבין שגם אתה בעד אנרכיזם, או לפחות בעד ציות סלקטיבי סלקטיבי לחוק. חוק הוא חוק, בין אם הוא אוסר על עצגת חמץ בפסח ובין אם הוא אוסר על חנייה על המדרכה. הציות לחוק אינו נתון לשיקול דעתך.

אי ציות לחוקי דת, לדעתי זה לא אנרכיזם...

ציטוט:
אתה לא יכול לבחור לאילו חוקים לציית ולאילו לא.

נכון מאוד, בבחירות בוחרים מי יקבע את החוקים.
עצוב שזה בנוי ככה שלשון המאזניים מנצלת את המצב לרעה,וכופה חוקים

כמה ציני שחג החירות הוא בעצם חגיגת כפיה...

אני אישית אוהבת לאכול מצות.
ישן 17-04-2008, 08:53
צלמית המשתמש של הפטריוט

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי amit2 שמתחילה ב "[QUOTE=הפטריוט]... ובקשר..."

אין חקיקה בסחיטה - אלא אם כן כל חקיקה היא חקיקה בסחיטה (כי מאחורי כל חוק עומדים אינטרסים של קבוצה זו או אחרת...). כל החוקים עוברים בהכרעת רוב - ומכיוון שאין רוב דתי בכנסת, אין, ולא יכולה להיות, כפייה דתית.

אי ציות לחוקי דת זה לא אנרכיזם? אז לדעתי, אי ציות לחוקי התנועה אינו אנרכיזם, וממחר בבוקר אני עובר לנהוג על המדרכה. אגב, החלטתי לא לציית לחוק האוסר על אונס - זו פשוט כפייה דרקונית, שאינה ראויה במדינה דמוקרטית. אני מציע שתסגרי היטב את דלת ביתך...
את מבינה להיכן האנרכיזם שלך עלול להוביל?

ואני משתתף בצערך על כך שבמדינת ישראל יש דמוקרטיה, ולא רק ה"נאורים" מטעם עצמם קובעים את החוקים... מה לעשות, גם לציבורים אחרים יש את הזכות להשתתף בקביעת זהותה של המדינה, לא רק לחונטת בג"צ-מרצ...

ויליאם ראלף אינג'

ישן 16-04-2008, 11:40
  poli1 poli1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.09.02
יש רוב שנהנה לשמור על המסורת
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "כן, אנחנו המיעוט"

אבל מיעוט אירני כמוך שרוצה להכתיב חוקים שחורים ואפלים.

שים לב,בלי חוקים וכפיה רוב הציבור מל את ילדיו ושם מזוזה על הדלת.
תנסה לחוקק את זה בחוק שיחייב ונראה מה יהיה.
או כמו שאני מכירה שכמותך....תנסה לעשות חוק שיאסור עלינו להציל את ילדינו מהכאב ולמול אותם אצל רופאים,כמו שמתחייב מכל הורה אוהב,דואג שילדיו יקרים לו באמת.

תבין,אתה ושכמותך שמנסים לכפות דת ומנהגים,לא ברור אם זה כי אתה פרמיטיבי או כמו שאתם יותר אוהבים שמכנים אתכם "אספסוף גאה",או סתם שונאי דת שרוצים להשניא אותה ע"י חוקים וכפיה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:32

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר