לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-05-2008, 02:16
  Fallen Fallen אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.10.06
כרטיס מסך אינו מקבל מספיק חשמל מהספק.

קניתי מחשב חדש לא מזמן, כרטיס מסך שבחרתי הוא 9800GTX.
המארז שקניתי הוא ה Compucase 6A19 ויחד איתו מגיע הספק 400W של HEC.
בחנות בה קניתי נאמר לי שהספק הנ"ל אמור להספיק, זה גם מה שאני חשבתי.
לאחר הרכבת המחשב (בבית, הרכבתי לבד.) והפעלתו (לאחר שהווינדוס עולה.) הופיע לי חלון.
החלון אומר שהכרטיס מסך אינו מקבל כמות חשמל מספקת, לכן הוא מנמיך את הביצועים שלו כדי לא לגרום נזק כלשהו.
לכרטיס יש שני מקומות להכנסת כבלים, בבאנדל קיבלתי כבל אחד.
השאלה שלי היא האם חיבור עוד כבל אחד מהספק לכרטיס יספיק? או שאני צריך לקנות ספק חדש?
אני גם צריך לחפש עכשיו חנות בה נמצא המתאם, ממולקס ל 6 פינים.חיפשתי בחנויות בעיר בה אני גר אבל בשום חנות לא היה.
אם אני צריך לקנות ספק חדש, איזה ספק כדאי לקנות?

תודה מראש.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-05-2008, 08:52
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 09.10.04
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי תפוחים שמתחילה ב "אני הייתי קונה ספק כוח חזק ואיכותי יותר, לא טוב להיות על הקצה"

זה פשוט לא נכון.
המפרט שלו לא דורש ממילא כל כך הרבה מתח, ל Fallen - בדוק באמצעות מחשבון ההספק שמופיע בעוגן ה FAQ, גם אם תיקח את כל ההגדרות למקסימום תגלה שההספק הכולל של המערכת שלך לא מתקרב ל 400W, הוא נמצא סביב 300W, מה שאומר שמבחינת ההספק הספק שקנית מספיק.
בנוסף חשוב שהזרם שמספק הספק שלך במסילת ה 12V יהיה לפחות 24A עבור כרטיס המסך שלך, וגם בתנאי הזה הוא עומד, לכן אין שום סיבה להחליף את ספק הכוח - הוא מספיק עבור המערכת שבנית
אני מודה שמוזר לי שאין לך את החיבור משני מולקסים ל PCIE בודד, אבל אתה יכול להתקשר ללוג'יק ולבקש אחד, או לקנות אותו, זה חיבור מאוד בסיסי ודי זול, אתה יכול לראות אחד כזה כאן אבל כל חנות מחשבים רצינית אמורה להחזיק כבלים כאלה:
http://www.zigzag2000.co.il/catalog...roducts_id=5418

ישן 05-05-2008, 18:56
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

לא, הדרישה היא לספק שנותן 24A במסילת ה 12V שלו
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי תפוחים שמתחילה ב "א. הדרישה הרשמית היא לספק של מינימום 450 וואט"

היצרן ממליץ על 450W מתוך הנחה שכל ספק כזה יתאים להגדרה השנייה, אבל בפועל מה שקובע הוא הזרם שהכרטיס לוקח, והוא נמדד ב A ולא ב W.

אני חייב לומר שאני מאוד מופתע מתגובה כ"כ מזלזלת, כיוון שאם היית טורח לפתוח את מחשבון ההספק המדובר היית מגלה שה 9800GTX אכן נמצא ברשימת הכרטיסים בו.
אגב, בסקירות שונות ברשת ניתן לראות שמערכת שכוללת את ה 9800GTX לא מגיעה לצריכה כוללת מהקיר של 300W:
http://www.tomshardware.com/reviews...ew,1800-12.html

הכרטיס הנ"ל לא עובד עם חיבורי החשמל של PCIE2.0, שהם חיבורי 8 פינים (בדומה לאלו שנמצאים על כרטיסי ה HD2900 ומאוחר יותר על ה 9800GX2 וה HD 3870 X2) אלא עם זוג חיבורי 6 פינים, כלומר זוג חיבורי PCIE בתקן המקורי של PCIE.
נכון ששימוש במתאם יגרור צריכה ממסילת ה 5V ולא ממסילת ה 12V אבל מכיוון ש NVIDIA מוכרת את הכרטיס עם מתאם כזה -
באותה סקירה של TOMS, עמ' 3:
ציטוט:
There's also a 2 Molex -> PCI Express six-pin adaptor, which is useful for those who have only one such connector, whereas two are needed.

אני מניח שאחרת היתה מופיעה אזהרה לגבי שימוש במתאם כזה.

נערך לאחרונה ע"י rlsf בתאריך 05-05-2008 בשעה 18:59.
ישן 05-05-2008, 23:09
  תפוחים תפוחים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.04
ברור לי שהכרטיס לא צורך באמת 450 וואט, גפ היצרן מודע לכך
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי rlsf שמתחילה ב "לא, הדרישה היא לספק שנותן 24A במסילת ה 12V שלו"

עדיין, ספק 400 של HEC לכרטיס כזה זה הימור, אני לא הייתי לוקח אותו? יש לך סקירה טובה
ביד על הספק שאתה ממליץ עליו?

אני גם יודע לענין כמות הזרם בצמות השונות, הכל ידוע.

הייתי מראשוני הממליצים (אם אינני טועה) על מארזי+ספקי HEC כברירת מחדל ומינימום על
בסיס סקירה בזמנו שהיתפרסמה בטום חומרה, אבל לכרטיס קצה עליון אני לא אמליץ על דגם ה 400
של HEC ללא סקירה רצינית שבודקת את היכולת שלו לתמוך בכרטיס כזה ועדיין לא להיות קרוע
עד לקצה.

לתקן pci-e אין קשר לחיבורים מספק הכוח אלא ללוח האם, בין השאר תקן 2 תומך באספקת
חשמל גדולה יותר דרך השקע בלוח האם.

לסיכום, כקונה, כמוכר, כממליץ אני לא הייתי משלב hec 400 עם הכרטיס הנ"ל ללא סקירה נקודתית
על ספק הכוח הזה עם מערכת כמו הנ"ל.
ישן 06-05-2008, 00:32
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

אני יכול להבין את הדעה שלך לגבי הספק
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי תפוחים שמתחילה ב "ברור לי שהכרטיס לא צורך באמת 450 וואט, גפ היצרן מודע לכך"

אבל לדעתי, כיוון שבסך הכל מדובר ב 8800GTS 512MB מומהר, אני מאמין שהספק יתמודד עם העומס.
הפיתרון ש Fallen הציע (שימוש בחיבור נוסף ואם לא פנייה להחלפת ספק) נשמע לי סביר.
אגב, תקן ה PCIE2.0 הכפיל את צריכת החשמל המקסימלית של כרטיסים המחוברים עליו מ 150W בתקן הישן ל 300W בתקן החדש ע"י הכפלה של כל אחד מהערוצים - השקע (כלומר לוח האם שעליו הוא יושב) אמור לספק 150W לעומת 75W בשקע הישן והחיבור הישיר לספק אמור לספק את ה 150W הנוספים (שוב, הכפלה מ 75W לפי התקן הקודם).
לכן התבצע שינוי פיזי בחיבור ה PCIE מהספק - מעבר מחיבור 6 פינים לחיבור 8 פינים. הרחבה כאן:
http://www.playtool.com/pages/psuco...tml#pciexpress8

נכון להיום, אף כרטיס מסך שמבוסס על מעבד גרפי בודד לא מתקרב לצריכה כזאת, אם היתה נוצרת מפלצת כזאת היה צורך בקירור מסיבי מאוד כדי להשאיר אותה בטמפ' הגיונית.
כמו כן, צריכה כ"כ גבוהה של הספק היתה אמורה לגרור אזהרת יצרן שהכרטיס לא תואם לאחור לחיבורי PCIE מהתקן הקודם.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:48

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר