לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 10-03-2005, 21:55
  marx marx אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.09.04
הודעות: 1
תקדים יחזקאל בייניש

תקדים יחזקאל בייניש של היועמ"ש מזוז הופך לטענת הגנה לעבריינים
ביהמ"ש זיכה מנהל עמותה שלא העבירה כספי ניכויים, בהתבסס על החלטת היועמ"ש שלא להעמיד לדין את עו"ד יחזקאל בייניש

איתמר לוין 19:00 10/3/05

כאשר החליט מני מזוז שלא להעמיד לדין את עו"ד יחזקאל בייניש בפרשת התזמורת הסימפונית, הובע חשש שההחלטה תאפשר לחשודים נוספים לחמוק מהעמדה לדין. כולם יוכלו לטעון - אמרו החוששים - שמצבם הכלכלי קשה ולכן אינם מעבירים כספי ניכויים, בדיוק כפי שנטען לגבי התזמורת בידי בעלה של השופטת דורית בייניש.
שלשום (ג') התברר, שאין זה חשש שווא. בית משפט השלום בירושלים זיכה נאשם בעבירות מס, תוך שהוא מסתמך במפורש על החלטתו של היועץ המשפטי בעניינו של בייניש. גורמים משפטיים מעריכים, כי צפויים בחודשים הקרובים עשרות פסקי דין דומים, העלולים לגרום למדינה אובדן הכנסות בעשרות מיליוני שקלים.
כדי שנבין את ההיקף: מלכ"רים, כמו התזמורת הסימפונית, חייבים למדינה כספי ניכויים ב-300 מיליון שקל. חברות חייבות עוד 200 מיליון שקל. בכל המקרים, מדובר על נישומים שנקלעו לקשיים ולכן אינם מעבירים את כספי הניכויים - בדיוק המצב ששימש כנימוק העיקרי בהחלטתו של מזוז.
החלטתו של מזוז שימשה כטענת ההגנה המרכזית במשפטם של עמותת הורים ליד בית ספר ממלכתי-דתי בחברון ושל מנהל העמותה, סעיד גילאון. השניים הואשמו ב-42 עבירות של אי העברת ניכויים במקור בין ספטמבר 1996 לדצמבר 2000, מתוך משכורות בסך 272,727 ששולמו לעובדי העמותה.
סגן נשיא בית משפט השלום בירושלים, יואל צור, קיבל במלואה את טענת ההגנה, לפיה מקרהו של גילאון דומה מאוד לזה של בייניש. גם שם נעשו מאמצים להשיג מקורות תקציביים, גם שם לא מומשו ההבטחות למתן סיוע, וגם שם התפטר מנהל העמותה לנוכח מצבה הכספי.
ההערכה היא, שרשות המיסים תמליץ בפני הפרקליטות לערער על פסק הדין. ואולם, זו תתקשה להגיש ערעור על זיכוי המתבסס על חוות דעת של העומד בראש התביעה.
http://www.globes.co.il/serve/globe....asp?did=892789
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:21

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר