16-05-2008, 14:04
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 15.03.07
|
|
|
אחרי חודשיים בצה"ל - נפלטתי מגולני ואני מתכוון לחזור ובגדול..
אז אני ישתף אתכם בחויות שלי אחריי חודשיים בצה"ל, גולני, גדוד 51 ואז בום! פציעה אחרי חודש וחצי.
אז ככה, התגייסתי לגולני (מרץ 08, גדוד 51) התחלתי את הטירונות ואחרי חודש וחצי בערך נפצעתי מה שגרם גם לניפוץ החלום להגיע לפלס"ר.
ובסבב הראשון של הפליטות דאגו לזה שאני יתחיל קורס בצריפין (קורס אופטי), ותאמינו לי שאני פשוט נשברתי מזה,לא האמנתי בכלל שאני יגיע למצב כזה , הסגל שלי כאילו כעס עליי שאני עוזב, כאילו זה באשמתי , המ"מ שלי ראה אותי יום לפני שעזבתי הוא אפילו לא אמר לי בהצלחה, לא שאני בוכה לכם, אני רק צריך כנראה לפרוק את מה שחויתי, כי בכל זאת אחרי שאתה מתכנן לעצמך משהו מגיל 16 ובמכה אחת הכל נהרס זה דבר שלא קל לעבור, במיוחד שזה קורא לך אחרי חודש וחצי בקרבי.
בכל אופן ,השבוע התחלתי את הקורס ,והשוק היה גדול, כי כל ה"תומך לחימה" הזה (לא שאני מזלזל חלילה) גרם לי להבין כמה אני רוצה לחזור ושהיום אני מוכן לעשות הכל כדי לחזור לגדוד שלי, ובכלל לקרבי.
אז באמת שאני עברתי שבוע וחצי של שביזות לא מהעולם הזה, אבל התאפסתי על עצמי והבנתי שאני חייב לעבור את הקורס להצליח בו ואחרי זה להתחיל להלחם לחזור לקרבי ,ובע"ה לצאת לגיבוש יחטיות, שבוע הבא ביום חמישי אנחנו יוצאים לאבט"ש ליד ים-המלח, באסה, אבל אני מסתכל עלזה בצורה חיובית, כך אני יחווה גם את החויות של תומכי הלחימה וגם בע"ה להיקרע בקרבי.
לפי מה שהבנתי בעיות משמעת או דברים בסגנון לא יעזרו לי להשיג את המטרה שלי אז אני חייב לנשוך שפתיים ולהבין שבשביל מטרה כזו אני מוכן לסבול את "טיפשות המערכת".
כואב באמת שהיום התקשרו אליי החבר'ה מהכתה שלי ,הם חוזרים הביתה אחריי שבוע פרט-צמד ,ק מה שרעו אותם אבל הם מאושרים עד הגג, וזה חסר לי בטירוף, כי בכל זאת חויתי איתם חודש וחצי של תיזוזים כמה מסעות והרבה מצב 2 .
אז אחרי הכל כנראה המשפט "מה שלא הורג מחשל" אמיתי ונכון לחלוטין, כי שמתגייסים ובמיוחד לקרבי פשוט הופכים ל"שוקיסטים",מילה שהיתה נפוצה אצלינו, אתה עובר הרבה דברים שלא ההית רגיל אליהם, והיום אחרי שעברתי קצת יותר מחייל רגיל שמשרת חודשיים (לא שאני איזה פז"מניק), אני יכול להגיד שיכול מאוד להיות שהמערכת הזו "הורסת מוטיבציה" ו"אוהבת לדפוק אותך"(לא שאני מאמין בזה) אבל מצד שני היא הופכת אותך ליותר מחושל ולא רק בצבא אלא גם לבעיות שנמצאות באזרחות.
כשאני יחזור לקרבי בע"ה באוגוסט 08 אני יהיה יותר מחושל והרבה יותר בטוח בדרך הזו, של קרבי, כל הלתת מבלי לקבל.
אז שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא בא לפגוע במוטיבציה לחבר'ה שעומדים להתגייס לקרבי או בכלל, להפך אני מנסה להסביר שגם כשנראה שהמערכת דופקת אותך זה איפה שהוא לטובתך ואם תסתכל טוב בסופו של דבר הרווחת מזה.
לסיכום ,אין ספק שזה מבאס לגמריי ,אבל הכל לטובה גם אם באותו רגע זה לא נראה כך, ובע"ה באוגוסט 08 אני יגיע חזרה לגדוד או ליחטיות. אז יאללה אוגוסט 08!
אגב אני ממש ישמח לקבל המלצות טיפים או כל עזרה אחרת.