לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-05-2008, 21:33
  משתמש זכר alonmore28 alonmore28 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.09.06
מחפש מפרט חלקי למחשב

שימושיי במחשב הם בעיקר לאינטרנט ומשחקים גרפיים כבדים.
הורדות רבות ויש צורך בעיבוד של הרבה מידע עם הרבה תוכנות שיפעלו ברקע ביחד [אני מניח שזה הצד של הזיכרון RAM].
אני צריך אך ורק מפרט חלקי.
שימו לב לחלקים אותם אני מחפש:
לוח אם. [רצוי של ASUS, שמעתי שהם טובים בנושא, חשוב שיהיה 4 סלוטים לזיכרון RAM, אולי אני אוסיף].
מעבד [core 2 duo או dual core (אשמח אם בדרך יסבירו לי מה ההבדל בין השניים) רצוי 2.2GHZ או יותר]
כרטיס מסך חזק עם לפחות 512MB. המסך הוא 17" ואני משתמש ברזולוציה הכי גבוהה בדרך כלל, אולי במשחקים זה אחרת.
זיכרון RAM. אני בעיקר מסתפק ב-2GB, אבל אם נכנס לתקציב משהו יותר טוב - אדרבה.
קורא כרטיסי זיכרון פנימי שיהיה במארז מקדימה.
מארז שקט עם מערכת קירור טובה [מאווררים] ושלא יעשה לי רעשים אחרי זמן קצר של שימוש.[אשמח לתמונה מצורפת]

אין לי צורך בציוד נוסף מפני שיש לי אותו. HDD יש לי. כרטיס קול אני לא צריך [יש בלוח אם, אין לי מערכות סאונד ברמה גבוהה שמחוברות], כרטיס רשת יש לי, צורב DVD יש לי.
אבל... אם מצאתם מערכת מחשב בחמיר טוב ויש שם מה שאני מחפש וזה כולל גם את מה שיש לי אז אין לי בעיה "להתפשר" על הדברים האלה.

בנוסף, עם המחשב אני אקנה ככל הנראה גם Windows Vista Home Premium אז אני מבקש שהמחיר לא יהיה גבוה מידי. [ד"א, מישהו יודע כמה המערכת הפעלה עולה? לא מצאתי מחירים.].

אין לי בעיה להתפשר על כסף כל עוד התמורה טובה. אבל נא לא להגזים, אני צריך את המחשב הטוב ביותר שאפשר במחיר הזול ביותר שאפשר.
טווח המחירים לכל המערכת הוא - 1000-2800. טווח המחירים אך ורק לרכיבים הנ"ל הוא: 1000-1700

אם אפשר, כאשר אתם נותנים לי את שמות המוצרים אז גם יהיה קישור לאיזה עמוד שרשום בו על המוצר [אפשר גם באנגלית] ורצוי גם תמונה [של המארז בעיקר].

אשמח לתשובה מהירה, תודה מראש
אלון
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-05-2008, 17:53
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 09.10.04
אם אתה לא מתמצא בנושא מסוים, אל תציב דרישות מוקדמות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "מחפש מפרט חלקי למחשב"

בדיוק כמו שאם אני אבקש המלצה למכשיר סלולרי עם תכונות מסויימות אבל אדרוש שהוא יהיה של apple אתה תצחק עלי, אין טעם בדרישות מוקדמות מעבר לדרישות שמפורטות בעוגן "כיצד לבקש מפרט".
הדרישות האלו לא ישפרו את המפרט שתקבל, במקרה הטוב הן פשוט לא יזיקו, במקרה הרע הן יכריחו בחירת חלקים מאוד לא מוצלחת.
אפשר לעבור סעיף סעיף על הדרישות שלך והאבסורד שבהן, אבל אני אוותר. בכל מקרה ב 1700 ש"ח הדרישות שהעמדת הן פשוט לא ריאליות.
אם המסך שלך הוא לא CRT אלא LCD יש לו "רזולוציה טבעית", אין טעם לשחק ברזולוציה אחרת ממנה.
בהנחה שהרזולוציה הרצויה למשחק על מסך כזה היא 1280X1024, המפרט הזה הוא המינימום והוא לא כולל קורא כרטיסים:
מעבד:
AMD ATHLON 64 4200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.2GHz 1MB CACHE - ADO4200DOBOX - BOX ₪311

לוח אם:
ABIT AX78 ₪429

כרטיס מסך:
TWINTECH PCI-EX 2.0 GeForce 9600GT XT OC EDITION (CM COOLING) 512MB DDR3 - RETAIL ₪737

זיכרון:
GEIL 2048MB DDR2 ULTRA 800 (1024X2) CL 4-4-4-12 : GX24GB6400C4UDC ₪260

מארז:
COMPUCASE 6A19 + HEC 400TRT ₪354

מחיר סופי: ₪2091
המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

ישן 24-05-2008, 20:40
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

...
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "שאלה נוספת: יש אפשרות שתציע..."

לשאלתך הראשונה יש תשובה בעוגן ה FAQ:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...597#post2685673

לגבי הבעיות בבקשה שלך:
לוח אם - ASUS היא אומנם החברה המוכרת ביותר, אבל בלוחות זולים לשוק הבסיסי (כמו שהתקציב שלך מחייב) אין לה לוחות מוצלחים במיוחד, בתחום המחירים הזה דווקא למתחרות שלה, בראשן GIGABYTE ו ABIT, יש יתרון עליה במחיר ובפיצ'רים שתקבל על הלוח.
כל לוח אם נורמלי מגיע עם 4 סלוטים לזיכרון.

מעבד - אין משמעות לתדר המעבד, על ההבדל בין dual core ל core 2 duo חיפוש בפורום היה עונה:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...uo%22+dual+core

כרטיס מסך - קרא את ה FAQ בנושא:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...597#post2699374

מפרט מקביל מבוסס אינטל:
(הכל מאותה חנות כמו קודם, המפרט הקודם שהצעתי התייקר ב 75 ש"ח, עלות הרכבה שקודם היתה במבצע בחינם ועכשיו כבר לא)

מעבד:
INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.0GHz E2180 : "SLA8Y" - BOX ₪319

לוח אם:
ABIT IP35-E ₪453

כרטיס מסך:
TWINTECH PCI-EX 2.0 GeForce 9600GT XT OC EDITION (CM COOLING) 512MB DDR3 - RETAIL ₪737

זיכרון:
GEIL 2048MB DDR2 ULTRA 800 (1024X2) CL 4-4-4-12 : GX24GB6400C4UDC ₪260

מארז:
COMPUCASE 6A19B + HEC 400TRT ₪344

הרכבת מחשב:
הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪75

מחיר סופי: ₪2188
המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

ישן 26-05-2008, 16:37
  משתמש זכר alonmore28 alonmore28 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.09.06
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי rlsf שמתחילה ב "יפה, התחלת עם תקציב של 2K,..."

מה זאת אומרת יהיו גנריים? החולשה שלו היא משמעותית? האם זה משהו שאני ארגיש? האם זה יפגע לי בשימוש עם המעבד הזה והכרטיס מסך והזיכרון?
שכחתי לכתוב כרטיס מסך.
הכרטיס הוא: Asus Geforce 8600GT 512MB DDR3
דרך אגב, אני תמיד הייתי עם תקציב של 3K. פשוט ביקשתי 2K כי ביקשתי רק חלקים מהמחשב ולא מערכת מחשב שלמה. עכשיו זה השלב הסופי כאשר גם הווינדווס בפנים והוספתי גם הארדיסק לרשימה.

נתקלתי בהתלבטות חדשה.
יש לי שני מחשבים לבחור ביניהם. זה שיש למעלה (כולל הכרטיס מסך הזה) ועוד אחד ב-BUG.
זה שב-BUG עולה 2988.

הנה המפרט של המחשב ב-BUG כולל תוספות שמקבלים:
(HP Pavilion a6330)
מעבד: Intel Core 2 Duo E4500 2.2GHZ (פחות טוב)
זכרון: 2GB (אותו הדבר)
הארדיסק: 320GB
לוח אם לא ידוע. של אינטל, אבל לא ידוע הדגם.
כונן אופטי: DVD LightScribe (יתרון רציני - הצורב שמאפשר ציור עם לייזר על הדיסק)
קורא 15 כרטיסי זכרון
כרטיס גרפי: Nvidia GeForce 8500GT 512MB DDR2 (קצת פחות טוב מהשני)
כרטיס רשת: 10/100/1000
תקשורת אלחוטית: 802.11b/g
כרטיס קול: High Definition 7.1 (יתרון, אבל לא משמעותי עבורי)
מקלדת ועכבר אופטיים (יתרון אבל לא משמעותי)
שלט רחוק Windows Media Center (יתרון גדול מאוד)
ואחד הדברים החשובים שעליהם ההתלבטות:
windows vista home premium.

הנה ההתלבטות שלי:
האם להישאר עם ה-XP שיש לי במחשב שהוא יותר חזק? או ללכת למחשב שהוא קצת פחות טוב אבל הוא מגיע עם ויסטה מקורי ועוד כל מיני פיצ'רים חמודים ושימושיים?

שני המחשבים טובים אבל המחשב הראשון יש לו מעבד מאוד מאוד מאוד טוב! וכך גם הכרטיס מסך שלו (512MB DDR3) אבל למחשב השני יש יותר דברים חמודים שבאים איתו ובנוסף הוא מגיע עם ויסטה, שזה אחד השיקולים הכי גדולים שלי. המחשב הראשון לא מגיע עם ויסטה וזה אומר שכרגע אנ אצטרך להישאר עם XP. לא שזה דבר רע אבל עדיין - אני חושב שהגיע הזמן לשינוי.

מה אתם אומרים? אם אני בוחר את המחשב הראשון אז אני אקנה ויסטה עוד איזה כמה חודשים כשיהיה לי כסף בצד, אבל כרגע המחשב לא יגיע עם ויסטה.

בבקשה אני חייב שתייעצו לי מהר מה לעשות כדי שאני אוכל לסגור עוד היום על איזה מחשב אני אזמין. אני מקווה שעד סוף השבוע אני אוכל לחזור למתכונת מלאה בפורום ובמחשב בכלל ושאני סוף סוף אוכל לחזור למשחק האהוב שלי - Civilization IV.

תודה מראש
אלון

נערך לאחרונה ע"י alonmore28 בתאריך 26-05-2008 בשעה 16:42.
ישן 26-05-2008, 22:19
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "מה זאת אומרת יהיו גנריים?..."

האם טרחת לקרוא את "כיצד לבקש מפרט" ו "כיצד לזהות מפרט בעייתי" בראש הפורום?
לרוב השאלות שלך יש תשובה ב FAQ או בהסברים בשני העוגנים הנ"ל.

התקציב שלך הוא גם לא 3K, כי במחשב שהטכנאי הציע ציינת ש VISTA לא נכללת במחיר וגירסה כלשהי שלה משמעותה תוספת של לפחות 500 ש"ח למחשב.
אם אתה מתכנן לקנות מחשב שלם רצוי שתבקש את כולו, ולא חלקים ממנו, ותסביר מה התקציב המלא שלך כיוון שכחלק מבניית כל מפרט היא התפשרות על הרכיבים שמבוססת על תקציב ומטרות, בלי לדעת מה הם באמת סביר מאוד שהפשרות שיעשו לא יהיו האידיאליות עבורך.

בדוגמא של המחשב מ BUG אתה שוב עושה טעות ומשווה בין שני מחשבים במחירים שונים (תזכורת: המחשב שהטכנאי שלך בנה לך עולה לפחות 3500 ש"ח), כאילו הם באותו המחיר.
אגב, רשימת ה "יתרונות" שלו שמנית היא בדיחה גרועה:
אי אפשר להגיד שהזיכרון "אותו דבר" כשלא מצויין עבורו דגם, תדר ותזמונים.
כונן אופטי - הכונן שבמפרט שבניתי לך תומך בתכונה הזאת, והיא לא כ"כ שימושית כי בשביל להשתמש בה יש צורך בדיסקים מתאימים שעולים יותר מדיסקי DVD רגילים.
כרטיס קול - הכרטיס (כמו שתראה בכל מפרט בימינו) הוא כרטיס מובנה על לוח האם, וכרטיסים כאלה תמצא בכל לוח אם נורמלי, לקרוא לזה יתרון זה כמו לטעון שיש יתרון בים שכולל מים.
המסקנה שלך שכרטיס המסך הוא "טוב מאוד" לפי זה שהוא מגיע עם 512MB GDDR3 רק מראה שלא קראת בעוגן ה FAQ:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...597#post2699374

אגב, למשחקים, שני המפרטים שהצגת גרועים יותר מהמפרט שהצעתי לך כי כרטיסי המסך שבהם לא יריצו משחקים מודרניים בהגדרות גבוהות.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:23

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר