לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-05-2008, 02:59
צלמית המשתמש של ichpatli
  ichpatli ichpatli אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
הבית של מישה אינו החנות הפרטית של מאמא ברק...

" ברק: 'בג"צ אינו החנות הפרטית של אמא שלי'

מאת: רותי אברהם

הנשיא (בדימ.) של העליון אהרן ברק אומר כי בית המשפט הפך "טרף" לאנשים שאמורים להגן עליו
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nfc.co.il/img/midBull.jpg]
הוא הזהיר: אני "מריח" פגיעה במעמד היועץ המשפטי "וזה רע רע"

▪ ▪ ▪
נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק אומר כי בית המשפט העליון הוא "מפעל מפואר שנבנה בתנאים קשים מאד והוא הופך טרף לאנשים שאמורים להגן עליו".

ברק אמר את הדברים במושב הפתיחה (יום ב', 26.5.08) בכינוס השנתי של לשכת עורכי הדין באילת. ברק התייחס בין היתר לדברי שר המשפטים פרידמן, לפיהם בשנים האחרונות חל שינוי של "מעורבות יתר של בית המשפט העליון בשורה ארוכה של נושאים". כמו כן להאשמותיו של פרידמן כי המשפטיזציה הישראלית מערימה קשיים על תפקודו של השלטון. "המצב הוא בעייתי וגם מבחינת השלטון המרכזי, שכיום מתקשה לתפקד. למערכת המשפטית יש חלק בכך", אמר פרידמן. ... " NFC
------------------------

הציטוט המיוחס לברק בכותרת, גורם לי לתהות, כלום ניתן להסיק שכבוד הנשיא בדימוס מרמז שלא קיבל את בג"צ בירושה??..., להבדיל ממה שניתן להסיק מהצהרת מישה -"זה ביתי. מי שירים יד על ביתי..."

אם אכן ניתן להבין כנ"ל, מאליה מתבקשת השאלה - חזקתו של מי גדולה יותר - של הטוען לבעלות מכח עצמו או של הטוען לבעלות גם מזכות אבות?
נראה לי שבגישה תלמודית ניתן לגשר בין הטענות הסותרות לכאורה - טענת ברק שניתן לפרשה כל הבג"ץ שלי (בזכות כישורים ומעמד אישי ולא בירושה!...), בעוד חשין מציין מפורשות: "
העליון יקר לי מאוד. יש לי חלק בו. גם לאבא שלי היה חלק בו" ומכאן שהוא טוען לבעלות חלקית בלבד...

למרות שקשה להגיע לחלוקה מדוייקת (חשין לא ציין גודל חלקו...),
הייתי נוטה להכרעה תלמודית - יחלוקו! (ברוח הלכת "שניים אוחזין בטלית") - לברק חזקה על שני שליש הבג"ץ, בעוד לחשין חזקה על שליש העליון!...

"טוב קצר וקולע מארוך וצולע" - (ש.ר.)

נערך לאחרונה ע"י ichpatli בתאריך 27-05-2008 בשעה 03:01.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-05-2008, 12:02
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
זוהי תפיסה שאני חייב לדחות. זכות אבות קודמת לכל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ichpatli שמתחילה ב "הבית של מישה אינו החנות הפרטית של מאמא ברק..."

מעבר לזכות אבות, יש גם את עניין הנכונות להגן על הבית: מישה מוכן לגדוע ידיים של מי שרוצה חלק
בנחלת אבותיו, בעוד שברק מסתפק בטענה שזה "רע רע"...
לפיכך אני פוסק שביה"מ העליון של מדינת ישראל הוא שני שליש של מישה ורק שליש של אהרל'ה...

אגב, באיזשהו מקום צריכה להיכתב גם החלטה לגבי גודל החזקה של דיירי המשנה המועדפים על
אהרל'ה ומישה, כגון דורית, עדנה, ריבלין, איילה (שלא חביבה על מישה, אבל מאוד חביבה על
אהרל'ה...), ובנוגע לפולשים לא-רצויים כמו אדמונד, שנכפה על בעל הבית אהרל'ה הר כגיגית, וכעת גר
שם כדייר מוגן...

ובנימה רצינית יותר - פרידמן צריך להשאר כשר משפטים בכל ממשלה עתידית. הנכונות שלו ללכת איתם
לעימות במטרה לקדם רפורמות במערכת הזו, היא נדירה - וכנראה שלא הצליחו למצוא עליו שום בדל
של פרשיה בכדי לסלקו מהמשרד...
מינוי פרידמו והתקיפה בסוריה הם הצעדים המוצלחים היחידים של חשודי בשנתיים וחצי שלו בתפקיד
(למרות שאת פרידמן הוא מינה דווקא מהסיבות הלא-נכונות - דברי פרידמן בעניין הרשעת
עבריין המין מאט"ד...).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:06

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר