17-06-2008, 09:13
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
לא מכירה עם שומשום
אבל יש את פלאפל גבינה שנראים טובבבבבבבבבבב
פלאפל גבינה
מתכון של ברק חורש, שף מחלבת "טרה"
המרכיבים (20 יחידות):
למילוי:
2 חבילות טוב טעם
כף וחצי פירורי לחם
קורט מלח
פלפל שחור גרוס
לציפוי:
5 כפות קמח
2 ביצים טרופות
כוס פירורי לחם
כפית אורגנו מיובש
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים היטב בקערה את כל חומרי המילוי ויוצרים כדורים קטנים (כ-25 גרם לערך).
מסדרים את חומרי הציפוי בשלוש קערות קטנות: קמח, ביצים טרופות ופירורי לחם מעורבבים עם האורגנו.
מכניסים את הכדורים לציפוי לפי הסדר הבא: קמח, ביצים, פירורי לחם (כמו שניצל), ומהדקים היטב.
מחזירים את הכדורים המצופים לציפוי שני, אך רק לביצים ולפירורי הלחם, ומהדקים היטב.
מחממים מחבת עם שמן עמוק, כאשר השמן רותח מטגנים את הכדורים המצופים עד להזהבה ומגישים.
הערות:
ניתן לאפות את הכדורים (במקום לטגן) בתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות (על נייר אפייה).
רצוי להקפיא את הכדורים לפני הטיגון או האפייה.
מומלץ להגיש את פלאפל הגבינה בליווי שמנת חמוצה עם עירית וסלט חסה.
לקוח מ-Yנט http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3399819,00.html
_____________________________________
|