לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-06-2008, 04:25
  gpc gpc אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.08.04
אופן הפנייה לקר"פ פעילה...

שלום לכולם, לפני כחודשיים פרצה לי מחלת עור.
נשלחתי לרופא עור שהחליט שאני צריך להתחיל הליך טיפולי בביה"ח תל השומר.
הוא קבע לי תכנית טיפולים ל3 חודשים, בתדירות של 3 פעמים בשבוע בתל השומר.
יתרה מכך, סופחתי לר"מ2 תל השומר עד שאוכל לעבור ועדה רפואית שבה יקביע לי פרופיל מתאים (שירתתי כלוחם בחטיבת הנ"חל).

לפני כשבוע, עברתי ועדה רפאית שבסופה הוחלט להוריד לי פרופיל ל45, וכתוצאה מכך, נפלטתי מהחטיבה למיון אצל קצין השלישות האוגדתי של חטיבה 162.
זה החליט להעביר אותי לשרת במעלה אפריים (אזור בקעת הירדן), וכשהסברתי לו שאני צריך לעבור לבסיס קרוב לאזור בית החולים תל השומר שבו אני בעיצומו של הליך טיפולי, הוא אמר לי שהוא לא מוצא בהליך טיפולי שכזה סיבה מספקת להעברה לבסיס אחר.
כשחזרתי בנסיונותיי להסביר לו שזה אבסורד שאני אשרת במרחק של 3 שעות נסיעה בתחבורה ציבורית ממקום שאני צריך לעבור בו טיפול רפואי כ3 פעמים בשבוע נתקלתי באטימות מדהימה.
כרגע אני די אובד עצות, מחר אני אמור להתייצב במעלה אפריים ובד בבד לעבור טיפול בתל השומר. כתוצאה מכך חתמתי על יום חופש מחר (למרות שלדעתי ליסוע לטיפול רפואי זה ממש לא יום חופשה..).

מבירור עם חברים וגלישה בפורום הבנתי שאני יכול לפנות לקר"פ פעילה, ואלה יוכלו לתת לי פטור של בסיס הממוקם עד חצי שעה נסיעה מהמקום בו אני מבצע את הטיפולים, או כל פטור שהוא שיוכל לבוא לקראתי ולהוציא אותי מהמצב האבסורדי שבו אני שוהה.
להגיע לבסיס בימי ראשון בשעות הערב, בשלישי לצאת מוקדם בבוקר ולחזור בערב, ובחמישי אני יוצא מוקדם בבוקר... נוצר מצב שאני משרת בו יומיים בשבוע במקום אני אוכל לתרום יותר מיכולותי ובד בבד לא להתענות כמו בסיטואציה הנוכחית שנוצרה.

השאלה שלי היא איך אני פונה לקר"פ פעילה, והאם לדעתכם יש פתרון נוסף למצבי?, האם לנסיונכם או לדעתכם קר"פ פעילה יוכלו בכלל לעזור לי בסיטואציה שנוצרה?

תודה מראש!! GPC

נערך לאחרונה ע"י gpc בתאריך 15-06-2008 בשעה 04:28.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-06-2008, 20:11
  משתמש זכר Oasis11 Oasis11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.01.06
שלח הודעה דרך ICQ אל Oasis11 שלח הודעה דרך MSN אל Oasis11
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gpc שמתחילה ב "אופן הפנייה לקר"פ פעילה..."

הסיפור שלי מזכיר במקצת את שלך.
אחרי ריצוי של שלושה חודשי גימלים חזרתי לגדוד, עם כמובן המלצה לשינוי שיבוץ לקרוב לבית
ופרופיל 45. הקרפ"ג הוא זה שפנה לקרפ"פ, ועד שקיבלתי תשובה מהקרפ"פ (משהו כמו שלושה שבועות) הייתי בגימלים מהקרפ"ג.
הקרפ"פ אישר את ההמלצה, ואחרי כמה ימים נפלטתי למז"י ומשם לבסיס קרוב לבית.

בר"מ 2 הרופא המספח לא נתן לך המלצות להמשך טיפול (תחת "דיון ותכנית")? - לדוגמא מעבר לבסיס קל"ב, לינת בית וכו'.
בעיקרון פניה לקרפ"פ ללא המלצה של רופא מומחה לא תיתן לך כלום.

ישן 15-06-2008, 22:13
  gpc gpc אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Oasis11 שמתחילה ב "הסיפור שלי מזכיר במקצת את..."

קודם כל תודה רבה על התגובה.

אז זהו, שהמצב שלי טיפה יותר מסובך.
בר"מ2 של תל השומר (ונראה לי שבכל הר"מ2 של בתי החולים) אין באמת מעקב רפואי של מומחה צבאי, ברופאים שיושבים בכונן הר"מ2 הם רופאים כללים שאחראים לאשר, או לא לאשר, החלטות של מומחים מהבית חולים...

אני הייתי מסופח לר"מ2 תל השומר, ונהגתי לתת להם את כל המסמכים הרפואיים שקיבלתי מהמומחים של המחלקה., לאחר מכן נשלחתי לועדה רפואית עם ההמלצות של הרופאים האזרחיים בלבד ללא כל המלצה מגורם צבאי לועדה רפואית.

בועדה רפואית הוחלט להוריד לי את הפרופיל ל45, אך לא הוחלט על שום הקלה בכל הקשור לצורך שלי לעשות טיפולים.
אני חש שמצבי די שונה משלך מכיוון שדבריך ניתן להסיק שמב הרפואי לא איפשר שרות בבסיס רחוק, אולם אני, כן כשיר רפואית לשרת בבסיס רחוק, אך במידה ויקרה כך, לא יתאפשר לי להגיע לטיפולים, שאותם אסור לי להפסיד לדעת מומחים.
הבעיה העיקרית שלי היא שאף גורם צבאי לא באמת בדק אותי מאז פרוץ המחלה, והרופאים האזרחיים לא התייחסו שאף מובן שהוא להיותי חייל, על כ לא מדובר שם על שינוי בתנאי השרות וכיוצא בזה.
ישן 15-06-2008, 22:48
  gpc gpc אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Oasis11 שמתחילה ב "השוני גם שאני הייתי בר"מ 2..."

כן, גם אני הייתי בעבר במאו"ר מרכז בצריפין...
שם יש מעקב רפואי של אורטופד צבאי שיודע לתת את ההקלות בהסתמך לחוקיים הצבאיים.

בר"מ2 תל השומר, המומחה עור היחיד שבודק אותי הוא רופא אזרחי של בית החולים, כך שהוא מצידו לא יודע איזה פטורים אני זכאי לקבל, ולא מסמכותו או תפקידו להמליץ לי על שינוי בתהאי השירות כיוון שהוא לא מטעם צה"ל.

הבעיתיות במצבי היא שאין לי רופא יחידה כרגע, כי נפלטתי מהחטיבה שלי, ואני כרגע מחכה לשיבוץ מחדש, אבל לדאבוני הוא ככל הנראה יהיה במעלה אפריים... ביום שאני יעשה טופס טיולים נכנס לבסיס במעלה אפריים, אני אאלץ לעבור את כל הפרוצדורה של פנייה לרופא יחידה חדש שיחפנה אותי לשלל רופאי עור כאלה ואחרים עד שבסופו של דבר הוא יחליט לשלוח את המקרה שלי לקר"פ פעילה שאלה יחליטו אם לאשר שינוי שיבוץ לבסיס באזור הקרוב לתל השומר או לא.
נוכח העובדה שיש לי עוד חודשיים לטיפולים, אני לא מוצא הגיון בלהתחיל ליסוע למעלה אפריים וחזה על בסיס יומיומי עד אשר אני אקבל תשובה מקר"פ פעילה...

השאלה הנשאלת מבחינתי היא האם אפשר לפנות לקר"פ פעילה באופן אישי, לקבוע אליהם תור בטלפון או ללכת לאחת השלוכות שלהן בחר"פ צריפין למשל?
התחלת הפרוצדורה הבירוקרטית של פניה אליהם דרך רופא יחידה חדש שלא מכיר לא אותי ולא את התיק הרפואי שלי היא לטעמי לא רלוונטית...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:02

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר