06-07-2008, 01:27
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 10.06.07
|
|
|
המכינה הקדם צבאית העמ"ק
מה קורה כולם? ההודעה הזאת מיועדת לתמידי י"ב, נוער שמעוניין לעבור שנה משמעותית לפני הגיוס לצה"ל. בטח כבר שמעתם איפשהו על מכינה אבל אני קצת יפרט מכינה היא מוסד חינוכי שהיעוד שלה הוא להכין בוגרי י"ב לשירות משמעותי יותר בצה"ל ובכלל עיצוב הזהות העצמית שלנו. המכינה שלי, המכינה לזהות יהודית עמק בית שאן היא מכינה מעורבת של דתיים וחילוניים ועוסקת כפי שכבר הבנתם בזהות יהודית אבל לא רק, במכינה אנו עוברים שיעורים במגוון רחב מאוד של נושאים אך שיעורי הברזל הם יהדות, ציונות, פילוסופיה מודרנית, החברה הישאלית בראי הקולנוע , ניווטים ועוד , וכאמור אליהם מצטרפים עוד המון נושאי למידה בכל תחום שהוא. עוד דגש במיכנה הוא כושר קרבי לצה"ל מבחינה פיזית ומבחינה מנטלית אשר על לכל אדם בפרט מותאמת מערכת אימונים המתאימה לרמתו ומכשירה אותו לשירות משמעותי בצה"ל. לאחר שנת מכינה הכניסה לצה"ל היא הרבה יותר רכה ונוחה , וכמו כן 50 % מבוגרי מכינות ממשיכים לקצונה בצה"ל , זוהי עובדה מדהימה אשר מדגישה את הצלחת המכינות בא"י .
דבר נוסף אשר המכינה מתעסקת בו הוא הכרה ולמידה על ארץ ישראל וטיולים המתבצעים כדרך קבע במכינה , יש לציין שהמכינה ממוקמת בעמק המעיינות ורבות הפעמים שאנו החניכים מוצאים זמן ובספונטניות יוצאים למעיין בסביבה . כמו כן יש את הסדרות ( טיולים) הקבועות מדי חודש , שבכל סדרה אנו מתמקדים בנושא אחר , כגון : ניווטים , הישרדות , ירושלים וכו'
דבר נורא מעניין במכינה שלנו הוא שהשנה אנחנו רק מחזור ב' לכן הכל נורא חלוצי וראשוני והשנים האלו יקבעו את פני המכינה בעתיד.
סיימנו את המכינה לפני כשבועיים.. ובאמת אני מרגיש שזאת הייתה שנה מדהימה, שנה הכי טובה בחיים שלי . אחלה חבר'ה , אחלה צוות ... זאת שנה שזוכרים לכל החיים , אני מציע לכם לבוא להתרשם מהמכינה ולראות אם זה מתאים לכם ...
זאת המלצה חמה לכל תלמידי י"ב ! זאת באמת הזדמנות של פעם בחיים, אני כל כך שמח שהחלטתי להצטרף למכינה ... זאת שנה של חוויה בלתי נשכחת . שנה שאתה מקבל כל כך הרבה !! אתם מוזמנים לבקר .. המכינה נמצאת במושב תל תאומים בעמק בית שאן , מקום מדהים !!
אז תבואו !! מחכים לכם !
אתר האינטרנט של המכינה :
http://www.ha-emek.org.il/
אממ מי שמעוניין לשמוע עוד פרטים על המכינה שלנו מוזמן בחום לפנות אל האימייל
itayhac@nana.co.il
וגם להציץ בדף האינטרנט שלנו באתר של משרד הביטחון...
http://cms.education.gov.il/Educati...utBeitShean.htm
נערך לאחרונה ע"י Rak_Kravi בתאריך 06-07-2008 בשעה 01:32.
|