לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-07-2008, 13:33
  yyoni yyoni אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.06.08
חרדים מפתיעים בציוני פסיכומטרי גבוהים

חרדים מפתיעים בציוני פסיכומטרי גבוהים

יום שישי, 25 ביולי 2008, 6:17 מאת: יאיר אטינגר, הארץ

קורסים חדשים לבגרות ופסיכומטרי לחרדים בלבד מוכיחים שאפשר להוציא

ציונים גבוהים כמעט בלי רקע במתמטיקה ואנגלית

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://img185.imageshack.us/img185/8858/ddhw9.jpg]

מתוך 30 תלמידים בקורס המיוחד, 70% עברו את החציון ו-15% השיגו ציון גבוה מ-700
(ארכיון: אלכס ליבק, הארץ)

"אם הייתי לומד מתמטיקה ואנגלית בישיבה, זה היה בזבוז זמן נוראי. אני שומע מאנשים שעשו
בגרות בתיכון שחצי מהזמן מתבזבז, והרי בסופו של דבר כל מי שרוצה להיכנס לאוניברסיטה חייב
ללמוד הכל מחדש. אני לא מצטער שלא למדתי ולא מרגיש שהפסדתי כלום". הדובר הוא חיים גליק,
בן 29 מהעיר החרדית אלעד, תלמיד לתואר ראשון במדעי המחשב, שלפני כמה חודשים עבר את
הבחינה הפסיכומטרית בציון המזהיר 730.

גליק למד לפסיכומטרי בכיתה מיוחדת לגברים, במכינה האקדמית של המכללה החרדית בירושלים.
גם 29 חבריו לכיתה השיגו ציונים גבוהים מהממוצע הארצי: 70% מהם עברו את הציון 400, שהוא
החציון (בממוצע הארצי 50%); ארבעה מהם השיגו ציון גבוה מ-700 (כמעט 15% לעומת 5%
באוכלוסיית הנבחנים הכללית).

אין להשליך מהישגיה של קבוצה קטנה זו על כלל הציבור החרדי, אבל הנתונים תומכים לכל הפחות
בניתוח הכולל של תוצאות הבחינות הפסיכומטריות ל-2007, שפורסם ב"הארץ" לפני שבוע. לפי
הניתוח, למערכת החינוך הפורמלית יש תפקיד פעוט בסיכוייו של נבחן בבחינה. הנתונים הללו
מעניינים גם על רקע הוויכוח הציבורי סביב תוכנית הליבה בעקבות "חוק הישיבות הקטנות" שעבר
שלשום בכנסת. החוק החדש מעגן מצב קיים, שבו "הישיבות הקטנות" (גיל התיכון) זוכות לתקצוב
ממשלתי אף שאין מלמדים בהן את מקצועות "הליבה": מקצועות "חול" כמו מתמטיקה, אנגלית
ואזרחות.

מבין בוגרי מערכת החינוך החרדית, מאות גברים לומדים כיום במכינות אקדמיות חרדיות שבהן הם
נדרשים להתחיל כמעט מאפס את לימודי החול, ובתוך שנה לגשת לבחינות הבגרות והפסיכומטרי.
אחד המסלולים האלה פועל במסגרת פרויקט חלמי"ש של עמותת עתידים במכללה החרדית ירושלים,
שבו מקבלים התלמידים מלגת לימודים ומלגת קיום למשך חמש שנים. לבחינות הפסיכומטריות הם
מתכוננים בקורסים מיוחדים לחרדים על ידי מדריכים חילונים מהמכון לבחינות הפסיכומטריות "EZ
Way".

לכתבה: http://news.walla.co.il/?w=//1318967

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-07-2008, 18:34
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
יש מעט מאוד קשר בין מה שנרכש בתיכון ובין הפסיכומטרי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yyoni שמתחילה ב "חרדים מפתיעים בציוני פסיכומטרי גבוהים"

וזו גם אחת המטרות של הפסיכומטרי שנועד לתת יתרון למי שיש לו כישרון אך לא ממש למד ברצינות (או בכלל) בתיכון (מסיבות אלו ואחרות).
מבחינת ידע, המתמטיקה הנדרשת לפסיכומטרי היא בסיסית ביותר-3 יחידות ומטה.
חלק החשיבה המילולית: נטול כל קשר למה שנלמד בבית הספר וקשור יותר להרגלי קריאה ויכולת לוגית טבעית.
אנגלית-כאן באמת יש התבססות על מה שנלמד בתיכון. אולם, מי שיש לו כישרון טבעי לשפות יכול ללמוד שפה בזמן קצר. מי שאין לו-יתקשה להתחרות עם מי שלמד אנגלית במשך 8 שנים.
זה שיש חרדים מוכשרים שיכולים להשלים במהירות את החוסרים ולהתשלב במעגל המקצועי המתקדם אינו מפתיע. השאלה היא מה עם כל השאר (הרוב) שלהם כן קשה להתמודד ללא הרקע המתאים.
ישן 26-07-2008, 19:17
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yyoni שמתחילה ב "חרדים מפתיעים בציוני פסיכומטרי גבוהים"

הכתבה מתעלמת מכל כך הרבה נקודות חשובות, שאין דרך להתייחס אלייה ברצינות.

א.כל הכבוד לאותו בחור שהוציא 730.
ב. הכתבה מתייחסת לכלל הנבחנים, ולא לנבחנים שעשו קורס מכין לפני המבחן - ההבדלים עצומים.
ג. בהקשר לב' - לא מעט אנשים עושים מבחן למטרות ספציפיות - לשפר רק באנגלית, להתקבל ללמידה בחו"ל - בחלק מהמקומות דורשים פסיכומטרי לא דורשים ציון. יש גם אנשים שתפקידם לעשות את הבחינה ולזכור את השאלות לא לפתור אותן (מדריכים בקורסים) ועוד...
ד. הבחינה עומדת בפני עצמה - היא לא דומה למה שלומדים בתיכון וגם לא באוניברסיטה - למידה של שנה יכולה בהחלט להספיק כדי לקבל את כל הכלים הדרושים למבחן.
ה. אי שליטה בעברית לא שימושית שנעלמה ממזמן איננה תעודת עניות לחברה החילונית - אי אפשר להשיג הכל, התלמידים היום לומדים חומר הרבה יותר מורכב וכמות גדולה הרבה יותר, זה בא על חשבון דברים אחרים (כמובן שהייתי שמח עם רמת העברית של חלק מהאנשים לא הייתה מסתכמת ב"כאילו כזה, שיואו" אבל אני לא מוצא שום בעיה עם זה שתלמיד לא ידע 4 מילים שונות שהמשמעות שלהן היא "סיר".
ו.הכתבה שיקרית - אפשר להסיק ממנה שתלמידי ישיבה לא יודעים אפילו חשבון פשוט - זה שטויות, בחינת הפסיכומטרי מסתכמת באלגברה פשוטה ייחסית וגיאומטריה פשוטה אפילו יותר, כל השאלות הן עיניין של זמן ולא של רמת קושי.
ז. לא רשום מי היא הקבוצה של ה-30 תלמידים, סביר מאוד שמראש הם נבחרו כאנשים עם סיכוי סביר להוציא ציון מעל 400
ח. 400 זה נמוך מאוד.

אני מבטיח שמתי שיהיה על מה לברך אני אברך, בידיעה הזאת אין כלום.

ישן 26-07-2008, 22:28
צלמית המשתמש של danielco2
  danielco2 danielco2 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.01
לא אמרת שהכתבה לא בעייתית
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "ותגובה עיניינית יש לך? שים..."

אמרתי שבדיוק אותם דברים נמצאו גם כמחקרים פחות בעייתיים.

לכן לא ביטלתי כלום, אלא להיפך - הצעתי לכם לא לבטל את זה רק בגלל שהנתונים בעייתיים, ולשים לב שגם כאשר הנתונים לא היו בעייתיים, התוצאות היו דומות.

לגבי פשיטת הרגל של החינוך החילוני - אני, ואני מקווה שגם אתה, לא צריך כתבות כדי לדעת מה מצבו. זה לא נובע מלעג, אלא מדאגה. החינוך החילוני פשט את הרגל לחלוטין. מצד אחד, הוא מתנער מהערכים היהודיים, ומצד שני - טרם גיבש לעצמו ערכים אחרים לחנך על-פיהם. להוסיף על זה את יכולות הקריאה והחשבון הנמוכות של ילדי ישראל - ובעצם מגיעים למצב שעדיף שמורי ישראל ישבתו, כי כך אולי יעשו פחות נזקים.

מורה טוב - מורה לחיים? לי היו כמה מורים לחיים. אני לא בטוח שלילדים בחינוך החילוני היום יש באמת מורים לחיים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:57

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר