24-07-2008, 21:53
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 13.11.05
|
|
אני לא חובל אבל אני בכל זאת מרגיש צורך לענות לך.
חובל הוא קצין קרבי בדיוק כמו שסטי"לן הוא חייל קרבי. לא תשמע מישהו אומר לך אחרת. יצא מצב שהנוער בארץ תופס את דמותו של הלוחם כחי"רניק. זה לא ככה וכמו שלא תשאל אם טיס או שריונר הם לוחמים כך גם אין להטיל ספק בקרביות של החבר'ה מחיל הים. מה שכן, ואת זה שמעתי המון פעמים - המבצעים שהסטי"לים עושים לא מתפרסמים לעיתים קרובות, לכן לא יוצא לך לשמוע על פעילות בתקשורת.
הייתי בחיפה לפני כמה ימים עם כל הקורס שעומד להתגייס איתי עוד חודשיים ועשינו סיור בבסיס כדי להכיר את הכלים של החיל. יצא לי לדבר עם קצין נשק על סער 5 והוא אמר לי שהוא מאוד מרוצה והוא מאוד אוהב את השירות על סטי"ל. מצד שני הוא ציין שזה מאוד אינדיבידואלי ולא מתאים לכל אחד. אל תשכח שזה קורס התנדבותי. חבר'ה שלא מתאים להם - לא מסיימים אותו. אף אחד לא משרת כי הוא חייב לכן רוב הסיכויים שהתפקיד מספק ומאתגר את מי שממלא אותו.
לגבי עושים הרבה - זה תלוי איפה אתה מוצב אחרי הקורס. שייטת הצוללות זכתה שלוש שנים ברצף בפרס היחידה הפעילה ביותר. לא מדברים על מה שהם עושים אבל כנראה שהם עושים. הדבורים עובדים בעזה בלי סוף. לגבי הסטי"לים - אין לי מושג. אני יכול לשער שהם לא נחים להם, הרי מדינת ישראל לא הייתה זורקת סתם 1.9 מיליארד דולר מתקציב הביטחון על רכישת 4 סטי"לים חדשים, כדי שינוחו ליד הישנים (רכישה שהיא עומדת לבצע בקרוב).
והצעה אחרונה - לך למיונים בראש פתוח. אין לך מה להפסיד. בכל שלב של המיונים, אם החלטת שלא מתאים לך, אתה יכול לוותר.