29-07-2008, 04:19
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.06.07
|
|
|
מפרופיל התנדבותי לפרופיל קרבי
היי, אני מלש"ב לפני גיוס ואני זקוק לעצה ותמיכה בנושא סוגייה מסוימת.
אני עשיתי צו ראשון לפני שנה וחצי בערך, בה הרופא החליט לא להביא לי פרופיל בגלל חשש לIBD שפוטרת משירות בצה"ל, אך לבסוף הרופא הראשית בלשכ"ג הביאה לי פרופיל 45 למען שיבוצים שירד בהמשך לפרופיל 21. אני אציין גם שהיתה לי התקפה של דלקת פרקים חד פעמית בגיל 12.
עכשיו לסיפור המעניין יותר. אני הייתי עם בעיית משקל וכבד שמנוני (שלא פגעו בפרופיל), שקלתי 105 קילו כאשר התחיל התהליך הצה"לי ועוד נער שאינו מבין עניין, חושש וקצת נצמד לדברים לא חשובים. לא היה לי את הרוח "קרב" ללכת למשהו קרבי, אפילו לא סיירת אלא משהו כמו מודיעין שדה, שמראה את אותותייה כעת ככל שהזמן מתקרב וממש עוד שנייה מגיע..
לפני כמה חודשים התחלתי באימונים אינסטנסייבים והרבה ספורט והיום אני שוקל 67, לא כואב לי הגב,לא הברכיים והפרקים ואין היום שום ממצאים לחזרה שלהם או לבעיות רפואיות בבדיקת דם. החשש לIBD ובעיות קיבה הוא,כשמו, חשש ואינו מוחשי כאשר מצב חיי השתפר ואני לא סובל יותר משילשולים תקופים. הבעיה היא שהצבא מפחד להתעסק איתי ועושה מעין.. כסת"ח. התחילו לי בעיות לאחרונה לאור ההתגייסות מסביבי לקרבי וכן זה שאני מרגיש בוגר יותר ומוכן יותר ובכלל מרגיש מצוין, ללכת לקרבי. הבעיה היא שאני בתהליך סופי של התנדבות אבל אינני מעוניין ללכת לתפקיד עורפי אלא לתפקיד קרבי(מודיעין מוטס , מוד"ש וכו', כי אני יודע שלהגיע לחי"ר רגיל יהיה סיוט - הם עדיין לא יתנו לי פרויפל 82 לדעתי, שלא נדבר על 97). בכל אופן, אני לא מרגיש את עצמי כמקרה התנדבות, וזה מה שנותן לי את ההרגשה הלא נעימה הזאת. אין לי טיפול בתרופות, אין לי שום דבר שמונע ממני לא להיות בבית, אין לי שום אינפוזיות או משהו מגביל אלא רק כסת"ח צהלי אחד גדול. עכשיו, אני לא מעוניין ללכת לקרבי משום שאני חושב שאני אהיה רמבו, אני יודע שלרוב זה מקםום קשה ולא ממש נעים אבל אני לא חושב שאני מקרה התנדבות, אני פשוט לא רואה את עצמי כמוגבל רפואית וזה מציק לי. ההורים שלי וכ מיני גורמים סובבים ממליצים לי ללכת להיות משהו ביחידה קרבית בתור תפקיד שאינו מבצעי ואז בזמן השירות, או מיידית אחרי הגיוס לבקש וועדה להעלות את הפרופיל לקרבי ולצאת לטירונות קרבית, וזאת מהר לפני שמחזור גילי יתחלף. השאלה שלי היא, אם אני אגיד להם בוועדה המאשרת שאני מתגייס בתור מתדנדב אך מצבי הרפואי מצוין בלא בעיות ושאני מתכוון להעלות פרופיל שאני מתגייס יתחשבו בזה? האם יש בכלל סיכוי שאצליח אם אביא מסמכים רפואיים ואדאג להכל ולהוכיח שאני כשיר ללכת למרות שאני אתחיל כמתנדב?
תודה רבה, אני ממש מצטער אם זה היה ארוך ולא מקוצר מדי(אני יודע שחיילים אוהבים את הכל מתומצת D . אשמח לכל תשובה .
|