לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-07-2008, 14:50
צלמית המשתמש של Xebu
  Xebu Xebu אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.03.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Xebu שלח הודעה דרך MSN אל Xebu
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי אודי גילת שמתחילה ב ""החוסר חדות" הזאת ניקראת עומק..."

אודי, אני חולק על דעתך כי אני לא בוטח שזה רק עומק השדה, אלא גם חוסר פוקוס, שים לב שהשפתיים לא ממש חדות כמו "סכין" כפי שתיארת, ואני גם לא רואה את העיניים חדות כפי שתיארת, וצמצם 4.5 הוא לא צמצם 1.8 שמרחק כמו בין העין לאף היה יוצא מטושטש, אלא הצמצם 4.5 לפחות מרבית שטח הפנים היה אמור להכלל בשטח הפוקוס... כך שאני כן חושב שיש פה פספוס בפוקוס בתמונה, מה שגם אמרת שהתמונה צולמה על פוקוס ידני כך שזה מגביר את המחשבה שלי על פספוס שגם היד עד כמה שהיא יכולה להיות יציבה היא לא תמיד הכי מדוייקת, במיוחד בצמצם 4.5 שעומק השדה לא אמור להיות כלכך רדוד.

המשך יום טוב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-07-2008, 01:07
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי אודי גילת שמתחילה ב "המהירות כלל לא משמעותית בגלל..."

אני נוטה להסכים עם אודי.
באותה המידה הוא יכל היה לצלם ב 1/200 וזה היה נותן לו את אותה התוצאה (בהנחה שלא היתה תאורה סביבתית [ombient] בחדר אלא רק תאורת הפלאשים).
מה שכן, ההרגשת חוסר החדות לדעתי נעוצה בחוסר דיוק קל, כפי שניתן לראות מהקרופ 100% שהעלה אודי.
ניתן לראות בבירור כי הפוקוס היה למעשה על הגבה (ואם להיות מאוד מדוייקים, על החלק הימני שלה) ולא על העין עצמה. כמובן, שבאורך מוקד כזה, הדיוקים קשים מאוד, ובעיקר ב 5D לה יש מעט מאוד נקודות פוקוס.
חוסר החדות אינו נובע ממריחה אלא מפיספוס קל בפוקוס ולדעתי האישית, העדשה חדה יותר בצמצם יותר סגור. אפשר לבדוק את זה ב dpreview, הם עשו ממש בדיקות בנושא, אבל בכל מקרה זה צולם בצמצם די 'נועז'. עדשה, איכותית ככל שתהיה, עדיין הכי חדה ב sweet point ולא בצמצמים הפתוחים ביותר.
אפשר לבדוק את זה בקלות, אגב, אם נעמיד את המצלמה על חצובה (או את העדשה במקרה של אודי) ונצלם סרגל בפוקוס ידני (קבוע) בצמצמים שונים. ניתן יהיה לראות בבירור באיזה צמצם אנו מקבלים את התוצאה החדה ביותר.

ליאל, הבאת קרופ מתמונה אחרת, שם נראה כי הפוקוס על העין מדוייק יותר. לא ברור לי למה הבאת את הדוגמא הזו, כיוון שאנו מדברים על התמונה שאודי העלה למעלה.
בכל מקרה, זה קשה מאוד לפקס ידני, ובמיוחד עם העדשה הענקית הזו.
ניסיתי לצלם איתה בעבר (כשהיא עדיין פיקסה כמו שצריך באוטומט) וזה קשה. מהר מאוד מצאתי את עצמי חוזר ל 50 מ"מ הקבועה שלי. אודי, סחטיין על ההתמודדות, אבל בלי תירוצים, אנחנו רוצים לראות עוד!

נערך לאחרונה ע"י Narxx בתאריך 29-07-2008 בשעה 01:09.
ישן 29-07-2008, 12:56
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי אודי גילת שמתחילה ב "אופס זאת באמת התמונה הלא..."

א. התמונה שהעלית אתה היא הנכונה. ראיתי את זה לפי מיקום השתקפויות התאורה בעיניים.
ב. אין פה 'קטנוניות'. אנשים לא מגיבים לך 'דברים רעים' כדי להרגיז חלילה או סתם לנדנד... גם לי היתה תחושה כללית של חוסר חדות, ואחרי הקרופ הבנתי גם למה.
ציינתי שזו עבודה מאוד קשה, לצלם עם העדשה הכבדה הזו, גם לפקס ידני וגם לדאוג לקומפוזיציה והכל ועשית עבודה יפה, אך קטנוני או לא קטנוני, הפוקוס לא מדוייק ורואים את זה (או לפחות לי זה הרגיש ככה... אולי יש מי שלא שם לב לפיספוס הקל).
כמו שאמר נמרוד "כמו סכין" זה לא, אבל התוצאה בכל מקרה, טובה. מתי נוסעים לארליך? אני רוצה לנקות את המצלמה שלי, לעשות שם קניה קטנה ולך זו הזדמנות לתקן את ה 70-200...

ישן 28-07-2008, 20:16
  n_o_a_m n_o_a_m אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.10.04
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי אודי גילת שמתחילה ב "שוב זה לא 50 ממ זה 135. וזה..."

לי זה לא נראה חד, בטח שלא כמו סכין.

לעניות דעתי,
חוסר החדות הזה יכול להגרם מ-2 מצבים:

תזוזה בזמן הצילום.
1/60 היא לא מהירות גבוהה מספיק, לדעתי בשביל לוודא חדות באורך מוקד הזה. נכון שזה סטודיו, ופלאשים, והקפאת התמונה, ובלה בלה בלה.אבל אולי במהלך 1/60 השניה הזאת, הזזת את המצלמה? - לי זה קורה המון פעמים, גם באורך מוקד של 50 מ"מ.

פוקוס לא מדוייק.
אמרת שהתבצע כאן פוקוס ידני.
אתה בטוח במאת האחוזים שהפוקוס מדוייק?
אולי פיקסת קצת לפני העין, ובגלל הצמצם ה-[די]-סגור, חשבת שהעין מפוקסת כיאות?

[וגם נדמה לי שקראתי איפשהו שהעינית של ה-5D לא הכי ____. איזו מילה שזאת לא הייתה, זאת לא הייתה מחמאה..].

זה שעין שמאל [שלה.] יותר חדה מעין ימין [שלה.], זה לא אומר שעין שמאל חדה/מפוקסת כמו שצריך.
ישן 31-07-2008, 12:09
צלמית המשתמש של coolpix
  coolpix coolpix אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אודי גילת שמתחילה ב "לורהבל. סטודיו"

פוקוס שמוקוס למי אכפת כבר מקרופים של 1000000%....

התמונה כתמונה לטעמי האישי לא טובה עם זה מבחינת התאורה עם זה מבחינת בחירת המודל בחירת הצמצם הלא מובנת לי כול כך הקומפוזיציה וסידור השיער.
שום דבר בפריים הזה לא יושב לי טוב....

קצת בהרחבה....

דבר ראשון מדוע בחרת דווקה צמצם של 4.5? מה ניסית להשיג בכך? ולשם איזו מטרה?
עקב השימוש בצמצם דיי פתוח הבגד של המודל יצא לא חד לא מעניין במיוחד הרוכסן המעניין הזה
שלטעמי בסגירת צמצם ובתאורה נכונה היה יכול לתרום רבות לפריים.
מדוע בחרת לצלם דווקה על רקע שחור לחלוטין?
סידור השיער ניראה לא מקצועי כלל או כלל אלה מראה של "הינה קמתי בבוקר התאפרתי ושכחתי בכלל שיש לי שיער" (במידה וזה תוכנן להציג קונספט מסויים שקשור לראיון כולשהו אשמח עם תרחיב בעיניין)
התאורה על הפנים עוד בסדר לעומת זאת איני מבין את הסיבה להארה הצדדית(תאורה אחורית שלא כצורך) של השיער שלה
ושריפת הפרטים באותם אזורים.
הבאת הפנים הטיפה מוזרה שלה גם גורמת לי אי נוחות מסויימת עם הפריים מין קיבצוץ מוזר של השפתיים.

את האמת שאודי ממך ציפיתי להרבה יותר.... אשמח לראות סטים נוספים או נסיונות שונים אחרים.
"There is one thing the photograph must contain, the humanity of the moment. This kind of photography is realism. But realism is not enough - there has to be vision, and the two together can make a good photograph." Robert Frank

נערך לאחרונה ע"י coolpix בתאריך 31-07-2008 בשעה 12:14.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:48

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר