לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-08-2008, 01:40
  ybd123 ybd123 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.03.08
דוגמה לכתיבה מגמתית בynet

יכול להיות שזה ישמע קצת קטנוני, אבל אותי זה הכעיס.

סיפור שהיה, כך היה: שני צעירים ערביים מכפר כיסרא, היו מעורבים בתאונה. לאחר התאונה הוזעק צוות מד"א. הנפצעים תקפו את איש מד"א בפנים ובחזה, ולמרות זאת הוא טיפל בהם כיאות. אחר כך פנה למשטרה.

הנה ה"מבזק" שהופיע בynet זמן קצר לאחר האירוע:
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaN...773_184,00.html

"שני צעירים מהכפר כיסרא, שהיו מעורבים בתאונה באזור פקיעין, תקפו פרמדיק של מד"א-אשר שהגיע לטפל בהם.

הפרמדיק נפצע באורח קל ובכל זאת טיפל בשניים ופינה אותם לבית חולים - לפני שפנה לקבלת טיפול בעצמו. לאחר מכן פנה להגיש נגדם תלונה במשטרה."

את הכתבה "המלאה" בעקבות האירוע אתם מוזמנים לקרוא כאן:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3579777,00.html

שימו לב לדברים הבאים.
- לא הוזכרה המילה "ערבי" בשום מקום בכתבה, או כל רמז למוצאם של הפוגעים.
- הכפר הערבי כיסרא הפך לו לפתע ל"יישוב כיסרא בגליל המערבי" והוזכר פעם אחת בלבד, כלומר באופן המינימלי האפשרי. אף מילה על הקרבה לפקיעין, חס ושלום לא להעלות את פקיעין לכותרות.
- שם הפצועים לא הוזכר כלל, אך שם הנפצע, פאוזי ג'ובראן, הוזכר גם הוזכר! בקריאה מרפרפת, או בלי ידע מוקדם על הסיפור האמיתי מאחורי הכתבה, היה אפשר לחשוב שיהודים פגעו באיש מד"א ערבי, אולי בכלל על רקע לאומי!

עכשיו מי שגולש לעיתים קרובות בynet בוודאי יודע שאם דבר זה היה מתבצע על ידי, לדוגמה, על ידי מתנחל, מיד הנושא היה מקבל כותרת ראשית, לפיה "מתנחלים פגעו בערבי מטעם מד"א לאחר שביצעו תאונה". ע"ע, האירוע בו מתנחל שחטף סכין מחייל צה"ל שזכה לפרסום רציני, לעומת האירועים בפקיעין בו תוקפים "פעילי שמאל" וערבים את חיילי צה"ל באופן קבוע, שזוכים לסיקור תקשורתי דל לכל הדעות.
לא צריך להרחיב יותר ממה שכבר כתבתי - מספיק להזכיר שהכותרת שנבחרה לכתבה היא "פרמדיק שהוזעק לתאונה הותקף על-ידי פצוע" ושהכותרת נדחקה לה לשוליים, כאשר לא זכור לי שאי פעם בילתה לה בכותרת הראשית - אם כי בצדק(!) כי הפרסומים על 1400 ההרוגים באוסטיה חשובים יותר. תרשו לי בכל זאת לאמר שביום אחר הכתבה הייתה מתגלגלת לה חיש מהר מחוץ לעמוד הראשי, לעבר אינדקס הכתבות.

נערך לאחרונה ע"י ybd123 בתאריך 09-08-2008 בשעה 01:42.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:43

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר