לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-08-2008, 20:06
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
ישראל יכולה לנצח את רוסיה באישזוהי סיטואציה?:)
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "פעם לא ניצחו את רוסיה בגלל..."

רוסיה מעצמה עולמית. אנשים נוטים לבלבל את כשלונה היחסי במלחמה הראשונה בצ'צ'ניה, ואת כשלונה
באפגניסטאן עם איזושהי חולשה צבאית מוחלטת, בעוד שמה שקרה בפועל זה ששחיתות וניוון הביאו לכך
שהצבא כשל בהכרעת כוח גרילה.
את הלקחים הם הפיקו כפי שניתן לראות במלחמת צ'צ'ניה השנייה - שראוי היה שדווקא ישראל תלמד
ממנה - מבין המנהיגים הצ'צ'נים המפורסמים, לא נשארו רבים בחיים...

אני חסיד קטן מאוד של עמדות פוטין ביחס לישראל, ורואה בהן ציניות מרושעת - אבל צריך להודות שלעם הרוסי
יש מזל גדול שנפל עליו מנהיג פטריוט בעל יכולות כמו של פוטין. רוסיה של לפני פוטין זו מדינת פושטת יד
ורגל - רוסיה של פוטין זו מעצמת עולמית בעלת שיעור צמיחה מופלא, ממש לא דיקטטורה מהסוג שמתארים
בתקשורת המערבית (אותה תקשורת שעדיין מכנה את מילוסביץ', בכינוי "רודן", גם אחרי שהדרך שבה ירד
מהבמה הציבורית הייתה מאוד-מאוד לא אופיינית לרודנים: הוא הפסיד בבחירות...). פוטין הוא לא דמוקרט
נאור, אבל תנוח דעתך - גם חשודי אינו דמוקרט נאור, והתקשורת כאן ממש לא יותר חופשיה מאשר
ברוסיה (למעט ישראל היום ואתרי האינטרנט - שכמותם קיימים גם ברוסיה במאותיהם).

הטמטום של ההנהגה הגרוזינית (סליחה, גיאורגית...) פשוט מעורר התפעלות. הם חושבים שבגלל שהם
פרו-אמריקניים, הם יכולים לסמוך על גיבוי אמריקני בשעה שהם מפעילים כוח צבאי כנגד שתי
אוטונומיות שרוסיה הבטיחה להן במפורש שתשמור על זכותן להגדרה עצמית, והם עושים זאת שני מטר
מהגבול הרוסי...
עם כל הכבוד לטענות הגרוזיניות - מרגע שהעולם המערבי הצבוע קיבל את עצמאותה השערורייתית של
קוסובו, הרי שחובתו לקבל גם דרישת האבחזים והאוסטים לעצמאות מגרוזיה. מדובר בעמים אחרים שלא
רוצים בשלטון הגרוזיני הנאור...

אם הסכסוך הזה אכן יתפתח למלחמה כוללת הגרוזינים יוכלו לבוא בטענות רק לעצמם, שכן זוהי מלחמה
שבה הם יישארו לגמרי לבד, והדבר היחיד שיכול למנוע מהם חורבן, זה חוסר הרצון להכנס בפועל לתוך
גרוזיה ולשקוע במלחמת גרילה - מה שהם כן יכולים לעשות ללא כל מאמץ, זה להחריב כ-ל מה שנבנה
בגרוזיה בשנים האחרונות, מהאוויר ובעזרת ארטילריה. מבחינה מוסרית, מי שתומך בזכות כל העמים
להגדרה עצמית (למשל, מי שתמך בזכותה של גרוזיה לפרוש מברית המועצות...), חייב לקבל שגם
לאוסטים ולאבחזים יש זכות כזו, ואם ממשלת גרוזיה לא מקבלת את זה, שתפנים שרוסיה (ש95%
מתושבי דרום אוסטיה הם אזרחים נושאי דרכון שלה), לא תהסס להגן על זכות זו - ונכון שגרוזיה גדולה
וחזקה בהרבה מהאוסטים והאבחזים - אבל זה לא מצדיק התנהגות של בריון שכונתי (מהסוג שטוענים
שרוסיה מפגינה...).

רוסיה נבזית למדי ביחסה לישראל כמעט בכל אספקט במישור הבינ"ל, אבל רוסיה פועלת מתוך אינטרס
שלה. אנחנו לא צריכים לאהוד אותה, אבל ממש אין לנו סיבה "להעלב" ממנה. הם דופקים אותנו באמצעות מכירת נשק לסורים ומניעת עיצומים על איראן, ואנחנו מוכרים נשק לגרוזינים ושולחים אליהם
גנרלים כושלים שיאמנו את צבאם - אני מבטיח לך שגם הם לא מתלהבים ממעשינו (וזה בטח לא עוזר
לנו לשכנע אותם להפסיק למכור נשק לסורים...).
רוסיה מדינה "קצת" יותר גדולה, חזקה וחשובה מישראל - אם אנחנו רוצים איזשהו סיכוי שהם ל-א יפעלו
נגדנו - כדאי מאוד שאנחנו לא נפעל באופן שמעצבן אותם (כמו למשל ע"י מכירת נשק לגרוזינים...).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-08-2008, 22:42
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אין לי ספק שהם לא יהססו להכנס למלחמה ברוסים - מחמת טמטום מוחלט
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי dror10 שמתחילה ב "אתה מקל ראש ביכולתם של..."

כבר בעבר היו מקרים של מדינות קטנות שהתגרו במעצמות מתוך הנחה מוטעית ש"העולם יעזור לנו".
הצ'צ'נים נעזרו במכונת תעמולה עמוסת פטרו-דולרים לזעוק כנגד "הדיכוי הרוסי", והעולם הסתכל כיצד
גרוזני נטחנת לאבק, ופיהק.
איש לא ייצא למלחמה ברוסים - ואיש לא יטיל עליהם סנקציות. פוטין מחזיק בביצים את מערב אירופה
(ערש תרבות השלומיזם הצבוע והדאגה לזכויות העמים המדוכאים כמו תושבי קוסובו, למשל...).
מערב אירופה יכולה לעשות אבו עלי על סרביה (וגם אז, רק בעזרת כוח צבאי אמריקני...), אבל רוסיה היא
לא רק מעצמה צבאית כבירה - אלא גם ספקית הגז הטבעי הראשית של מערב אירופה, וספקית נפט מהיותר
גדולות. פוטין כבר הדגים בעבר כיצד נראה אמברגו מהצד שלו, כך שאין בדיוק דרך לאיים עליו בעיצומים
(אני חושב שגם אתה תסכים שמערב אירופה או ארה"ב לא מדמיינות בכלל איום בשימוש בכוח צבאי
נגד רוסיה, למען הגרוזינים...).

מלחמה כוללת בין רוסיה לגרוזינים לא תסתיים כמו מלחמה בין ישראל לחזבאללה, בין השאר בגלל שהרוסים
כבר למדו את הלקח ממלחמת צ'צ'ניה הראשונה ומאפגניסטאן. הלקח ניכר במלחמת צ'צ'ניה השנייה, ואני
חושב שהעובדה שהגרוזינים לא הפיקו את הלקח הזה, ופתחו בפרובוקציה האווילית בדרום אוסטיה, לא
ממש מלמדת על חוכמתם הרבה של מנהיגיה. למדינה חלשה צבאית - מוטב שתהיה מנהיגות חכמה.
לגרוזינים, למרבה הצער, אין זה. לרוסים יש ויש.

אני שב ואומר - אני מעריך את פוטין בתור אדם שמועיל לעמו. התנהגותו כלפינו מגעילה אותי, ומבחינתי
שמחר בבוקר יועף מתפקידו. אצלנו ההנהגה חושבת על המדינה בעדיפות שלישית. אצל פוטין זה אחרת,
ובהחלט ראוי להתקנא ברוסים שזו הנהגתם, ולהצטער על כך שהנהגתנו כ"כ שונה באופייה.
ישן 09-08-2008, 08:58
  eGod eGod אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
אצל פוטין המדינה זה אני...
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אין לי ספק שהם לא יהססו להכנס למלחמה ברוסים - מחמת טמטום מוחלט"

אתה מעריך אותו יותר מדי - הוא דקטטור ונהנתן, חבריו וקבוצת ההתייחסות שלו הם מיטב האוליגרכים. הוא מקדם אסטרטגיה של החזרת רוסיה למעמד המעצמה השנייה, למרות שאין שום סיכוי שזה יקרה בעולם שבו ארה"ב, האיחוד האירופי, סין ואפילו הודו הן כוחות כלכליים חזקים יותר מרוסיה.
נכון שנראה שסקאשווילי לא מבין את מקומו, מצד שני פוטין כבר מנסה להדיח אותו כמה שנים והאיש שורד. הוא גם קירב את גאורגיה לחברות בנאט"ו - ייתכן שכל ההתלקחות הנוכחית היא (גם) על הרקע הזה, והאמריקנים יחליטו לקדם את זה מהר יותר כדי למנוע "סיפוח" רוסי של גאורגיה.
בכל מקרה, מנקודת המבט הישראלית, עדיף שרוסיה תהיה בצד המפסיד - פוטין והאג'נדות שלו רעים למערב ולישראל.
ישן 09-08-2008, 12:20
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אתה מבלבל בין פוטין לחשודי...
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי eGod שמתחילה ב "אצל פוטין המדינה זה אני..."

חשודי הוא זה שחבר של כל המיליארדרים, וחשודי הוא זה שמוביל מדינה למלמחמות או להסכמים מדיניים
בהתאם לצורך הפוליטי האישי שלו.
פוטין הוא נהנתן(?) עפ"י אותם מקורות שסיפרו לנו על מילוסביץ' רוצח ההמונים הרודני - זה שהפסיד בבחירות דמוקרטיות ופינה מקומו. אותם מקורות גם סיפרו לנו על טבח ההמונים בטימישוארה ב1989 - אותו טבח שהתקיים רק במוחם של כתבי הטלוויזיה שנפלו קרבן למתיחה בנוסח פאליווד...

אני לא נוטה לבטוח במקורות מערביים שרובם מוזנים באינפורמציה בידי אותם אוליגרכים חמודים שעזבו אות רוסיה כיוון שהם מבוקשים בה על פשעים לא מעטים - נבזלין, למשל, מבוקש ברוסיה ומקבל כאן מקלט. הוא "די" אולי גרך, ומשום-מה הוא לא בדיוק חבר של פוטין. גם לא חודורקובסקי או גוזינסקי או ברזובסקי. כן, כולם צדיקים ורק פוטין רודן רשע וחבר של אוליגרכים נהנתנים, וכל השמות שהזכרתי עבדו במכרות בכדי לצבור את רכושם...
לרוסים אין שמץ של עניין בסיפוח גרוזיה - לא סתם המדינה ה-י-ח-י-ד-ה שלא הוצע לה להצטרף לחבר המדינות העצמאיות שהוקם אחרי פירוק בריה"מ, הייתה גרוזיה. זו מדינה נחשלת ונטולת מחצבים (לא כמו צ'צ'ניה, שיש בה נפט, ושעובר בה צינור נפט מאוד חשוב).
נאט"ו נמנעה מלצרף את גרוזיה בגלל הזעם הרוסי, וכעת לנאט"ו תהיה בעייה גדולה מאוד לגבות את גרוזיה שנלחמת אתץ אותה מלחמה שסרביה לחמה בקוסובו - ונאט"ו אז הפציצה את הסרבים מהאוויר במשך 88 ימים, במטרה לסייע ל"לוחמי החופש" האלבנים. יהיו ציוצים למען גרוזיה ושלמותה הטריטוריאלית - אבל גרוזיה לא תסיים את המלחמה הזו כשבידיה ריבונות מעשית על דרום אוסטיה או על אבחזיה, למרות נכונותה המבחילה להפגיז ללא רחמים עיר בת 20,000 תושבים שהיא בירת חבל זעיר שכולו מונה סביב ה70,000 תושבים, וליילל אח"כ ש"מדינה גדולה מתנכלת לנו"...

גרוזיה נגסה ביותר ממה שהיא יכולה לבלוע וכנראה שזה יעלה לה. אני מקווה שישראל לא תמשיך במשחקים האוויליים של סיוע בנשק לגרוזיה, שכן זה בטח לא יגרום לרוסיה להיות יותר נחמדה אלינו במישור הבינ"ל, ובתחרות למי יש יותר ארוך, הם בכ"ז מנצחים אותנו...
ישן 09-08-2008, 19:52
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

ומה עם אוקראינה?
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אתה מבלבל בין פוטין לחשודי..."

בה הרוסים מתעללים בכל פעם שנבחרת הנהגה שאינה לטעמם? ומה עם המחנות לחינוך מחדש של נוער שפוטין מקים במיטב מסורת שטיפת המוח שמזכירה את קייטנות החמאס?

דרום אוסטיה היא אדמה גאורגית ולצבאה הזכות להכנס אליה. היא לא אדמה רוסית.

היתרון הצבאי של רוסיה ברור. אבל בגלל מגוון הסכסוכים שרוסיה מעורבת בהם ספק אם העם הרוסי יהיה מוכן לספוג עוד. רוסיה איננה איראן, הנוער שלה כמעט מערבי ואינו מעוניין במלחמות נוספות.

מה יקרה עם רוסיה תהיה מעורבת גם בצ'צניה, גם בגרוזיה, גם באוקראינה וגם במדינות נוספות? ומה יקרה אם המדינות האלה ישכילו לנהל מדיניות משותפת אנטי רוסית? האם השמיכה של רוסיה רחבה מספיק?
ישן 10-08-2008, 01:13
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

דרום אוסטיה היא אדמה גרוזינית? על סמך מה? על סמך חלוקה שרירותית מימי בריה"מ?
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "ומה עם אוקראינה?"

בדרום אוסטיה לא גרים גרוזינים.ץ גרים בה אוסטים - שלא רוצים את הדמוקרטיה הגרוזינית הנאורה,
משום-מה...
ה"מחנות לחינוך מחדש" של פוטין הם לא יותר גרועים ואינדוקטרינריים ממחנות קיץ של השמו"צ, הנוע"ל
או בית"ר - ובוודאי שאינם דומים לקייטנות החמא"ס (בדיוק כמו שהרודן הנפשע מילוסביץ' לא היה המפלצת
הטוטליטארית, למרות מה שסיפרו לנו בתקשורת המערבית..).

לא יודע כמה העם הרוסי מוכן לספוג - אבל האמת היא שהגרוזינים לא ממש יכולים לגרום לו לספוג משהו...
לרוסים היה אינטרס אמיתי לשהות על אדמת צ'צ'ניה, והדבר אילץ אותם לעמוד מול גרילה. גרוזיה היא
מדינה בעלת אספירציות לצמיחה כלכלית, ומתקנים שקל מאוד מאוד לחסל אותם (חלקם כבר חוסלו...), ולה
אין יכולות ממשיות לפגוע באינטרסים רוסיים.

שלשום הם תקפו באכזריות עיירה בת 20,000 תושבים באש ארטילרית, כולל ירי מטל"רים. אין לי שום
אהדה כלפיהם, למרות שסוחרי נשק ישראליים עשו שם עסקים טובים. אני מעולם לא חשבתי ולעולם לא
אחשוב שיש קשר בין האינטרס של מדינת ישראל לבין האינטרס של כמה סוחרי נשק ישראליים. המלחמה
הזו החלה בתוקפנות גרוזינית, ומן הראוי שישלמו מחיר עליה. חבל לי שאזרחים גרוזיניים סתם משלמים
מחיר על כך שנשיא שהפופולריות שלו בירידה ניסה לבצע מהלך בנוסח חשודי, ותקף אוטונומיה
זעירה ביום פתיחת האולימפיאדה בתקווה לקבוע עובדות בשטח - אבל בהחלט לא אצטער לראות את
סאאקשווילי משלם בכסאו ויותר מכך, על כך שמאות בני אדם נהרגו בשביל ספין מושחת שלו.
ישן 10-08-2008, 15:57
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
מענין מי התוקפן
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "רוסיה וגאורגיה פתחו במלחמה בינהם. גאורגיה הכריזה על גיוס כללי"

ר"מ רוסיה, ולדימיר פוטין, גינה את פלישת צבא גאורגיה לבירת מחוז דרום אוסטיה. - מענין מיהתחיל בתוקפנות ?

תגוובה הרוסית לא איחרה לבוא. ראש ממשלת רוסיה, ולדימיר פוטין, גינה הבוקר (יום ו') את פלישת צבא גאורגיה לבירת דרום אוסטיה. - מי הגיב ?

הכל תחת ה"מסע" האמריקאי כנגד רוסיה. החל בהצבת טילים במדינות הגוש הקומוניסטי לשעבר ועד צרוף לחברות נאטו - שהוא גוף שהוקם כנגד ברית המועצות. גרוזיה (גורגיה) היא גרורה מובהקת של ארה"ב - אלא שארה"ב, כהרגלה, תתן לגרוזינים להקיז דם.חבל שמדינת ישראל ב"שליחות" ארה"ב "הציפה" את גרוזיה בנשק מתוחכם ובמומחים (הבאים על בסיס פרטי, אולם באישור) ישראלים. זאת כאשר תביעתינו המוחלטת מרוסיה שלא לגייע בחימוש מתקדם של אויבינו בנפש.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:12

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר